Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : Αυτές είναι οι συνέπειες από την παραμέληση της

Αυτοφροντίδα : Αυτές είναι οι συνέπειες από την παραμέληση της

Αυτοφροντίδα : Η Αυτοφροντίδα είναι πολύ βασική για την ευτυχισμένη ζωή ενός ανθρώπου και απαιτεί την ένταξη αγαπημένων ασχολιών στην καθημερινή ρουτίνα προκειμένου να είμαστε ψυχικά και συναισθηματικά καλά. Στο παρόν άρθρο σου αναλύουμε τους τομείς που χωρίζετε και τις επιπτώσεις που έχει η παραμέλησή της.

Η φροντίδα της δικής σας προσωπικής φροντίδας απαιτεί από εσάς να αναγνωρίσετε όλες τις διαφορετικές ανάγκες που αντιμετωπίζετε. Φανταστείτε έναν πολύτιμο λίθο με πολλές όψεις. Υπάρχουν επίσης πολλές πτυχές της αυτο-φροντίδας, όλα αυτά στα αναλύουμε παρακάτω για να σου εξηγήσουμε τόσο τους τομείς που χωρίζετε, όσο και τις επιπτώσεις που έχει η παραμέληση της στον οργανισμό μας.

  1. Φυσική αυτο-φροντίδα – Αυτό αναφέρεται στο να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ξεκούραση, τρώτε υγιεινά τρόφιμα , πίνετε αρκετό νερό και άσκηση . Περισσότερο από μια λίστα “πρέπει να κάνουμε” ή το ψήφισμα της Πρωτοχρονιάς, αυτές οι συνήθειες σας βοηθούν να είστε στο καλύτερό σας κάθε μέρα. 
  2. Συναισθηματική αυτο-φροντίδα – Αυτός ο τύπος αυτο-φροντίδας περιλαμβάνει την αναγνώριση των συναισθημάτων σας και την επεξεργασία τους. Το να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου με άλλους ή να τα γράφεις μπορεί επίσης να βοηθήσει
  3. Σχεσιακή αυτο-φροντίδα – Αυτό αγγίζει την αίσθηση της κοινωνικής ευημερίας. Όταν έρχεστε σε επαφή με άλλους που σας ενδιαφέρουν, το βάρος σας είναι ελαφρύτερο και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζετε μπορούν να τεθούν σε προοπτική.
  4. Γνωστική αυτο-φροντίδα – Συχνά αγνοείται, αυτός ο τύπος αυτο-φροντίδας αναφέρεται στην ανάγκη σας να συνεχίσετε να μαθαίνετε και να μεγαλώνετε. 
  5. Πνευματική αυτο-φροντίδα – Αυτός ο τύπος αυτο-φροντίδας διευρύνει την αίσθηση του εαυτού σας σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή η πνευματική αυτο-φροντίδα σας μπορεί να περιλαμβάνει τακτικές πρακτικές όπως ο διαλογισμός και η προσευχή, μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι το να βρίσκεστε στη φύση βοηθά.

Οι επιπτώσεις που έχει στον οργανισμό σας από την παραμέληση της

  • Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι αγνοώντας οποιονδήποτε από αυτούς τους τύπους αυτο-φροντίδας μπορεί να προκαλέσει σωρευτικά αποτελέσματα και να συμβάλει στο άγχος που αισθάνεστε. Ως μονός γονέας, δεν αντιμετωπίζετε μόνο σωματική εξάντληση. Η ενασχόληση με τις ευθύνες σας μπορεί να σας αφήσει να νιώσετε συναισθηματικά. Και αν εξακολουθείτε να αναρρώνετε από μια σπασμένη σχέση, απώλεια ή άλλη απογοήτευση πάνω από όλα τα άλλα, τότε το να αφιερώσετε χρόνο για να εργαστείτε μέσα από τα συναισθήματά σας κάθε μέρα θα είναι ακόμη πιο σημαντικό για εσάς.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να διαχειριστείτε την κατάθλιψη

Πώς θα προσφέρετε στον εαυτό σας ένα αναζωογονητικό facial massage

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές φροντίδας για μετά την άμβλωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να παρεμείνετε ενυδατωμένοι/ες ενώ αθλείστε

Αθλητισμός: Περίπου το 60% του σώματός σας είναι νερό. Συνεπώς το νερό παίζει ζωτικό ρόλο σε κάθε σωματική λειτουργία. Μπορείτε να χάσετε πολλά υγρά όταν ασκείστε - έως και ένα λίτρο ή δύο την ώρα - κυρίως μέσω της εφίδρωσης και της αναπνοής. Έτσι, θα πρέπει να πίνετε περισσότερο για να αναπληρώσετε τα επίπεδα της υγρασίας.

Jade Stone : Τα ενεργειακά οφέλη της στην ψυχική υγεία

Jade Stone :  Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρύσταλλοι και πέτρες μεταφέρουν ισχυρές ενέργειες που βοηθούν στη σωματική και συναισθηματική θεραπεία. Χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς για αιώνες. Διαφορετικοί κρύσταλλοι και πέτρες πιστεύεται ότι αξιοποιούν τις δικές τους ενέργειες και παρέχουν μοναδικά οφέλη.

Tips για να είστε σε φόρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αθλητισμός: Να θυμάστε πως η άσκηση δεν είναι επικίνδυνη για το μωρό σας. Αντ΄αυτού, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες που ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Σπυράκια στο λαιμό :Παρόλο που τα μικρά χτυπήματα στο πίσω μέρος του λαιμού δεν είναι απαραίτητα σημάδι σημαντικού προβλήματος υγείας, είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον γιατρό σας να ρίξει μια ματιά για να προσδιορίσει την υποκείμενη αιτία.

Αυτό το καλοκαίρι το να χάσετε κιλά δεν είναι ο τρόπος να αιθανθείτε καλύτερα

Σώμα Καλοκαίρι: Το να μην αισθάνεστε καλά για το σώμα σας είναι σίγουρα ένας παράγοντας που μπορεί να πλήξει τη "χαρά του καλοκαιριού". Αυτό το καλοκαίρι ωστόσο αντί να εστιάσετε την προσοχή σας στην ταχεία απώλεια βάρους, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε το κατάλληλο mindset ώστε να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπέποιθηση για τον εαυτό σας.

Για ευέλικτο σώμα και νου δοκιμάστε γιόγκα

Γιόγκα Οφέλη: Η γιόγκα έχει πολλά στυλ, μορφές και εντάσεις. Μπορείτε να επωφεληθείτε από οποιοδήποτε στυλ γιόγκα - οπότε η επιλογή είναι κυρίως θέμα προσωπικής σας προτιμήσης.