Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα Άγχος: Συμβουλές αυτοφροντίδας για να μειώσετε το άγχος [vid]

Αυτοφροντίδα Άγχος: Συμβουλές αυτοφροντίδας για να μειώσετε το άγχος [vid]

Αυτοφροντίδα Άγχος: Το να γνωρίζετε ποια εργαλεία είναι διαθέσιμα είναι ένα καλό πρώτο βήμα όταν πρόκειται να αντιμετωπίσετε το άγχος ή να βοηθήσετε κάποιον στη ζωή σας να διαχειριστεί το άγχος που βιώνει. Εάν το άγχος επηρεάζει την καθημερινή σας λειτουργικότητα, ίσως έχει έρθει η στιγμή να επισκεφτείτε έναν/μία ειδικό ψυχικής υγείας.

Οι διαταραχές άγχους είναι ο πιο κοινός τύπος ψυχικής ασθένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, επηρεάζοντας 40 εκατομμύρια ενήλικες κάθε χρόνο. Ωστόσο, μόνο το 36,9 τοις εκατό των ατόμων που ζουν με αγχώδεις διαταραχές λαμβάνουν θεραπεία. Τα καλά νέα; Εκτός από την αναζήτηση επαγγελματικής θεραπείας, υπάρχουν πρακτικές αυτοφροντίδας που μπορείτε να εφαρμόζετε καθημερινά για τη διαχείριση των συμπτωμάτων του άγχους.

Αυτοφροντίδα Άγχος: Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε το άγχος

  • Tεχνικές χαλάρωσης. Η μεθοδική ένταση και χαλάρωση ορισμένων μυϊκών ομάδων μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε όταν το άγχος σας χτυπά την πόρτα. Ξεκινήστε από τα δάχτυλα των ποδιών σας και προχωρήστε σταδικά στο υπόλοιπο σώμα σας εώς ότου νιώσετε μια αίσθηση χαλάρωσης.
  • Ασκηση. Το να σηκώνεστε και να κινείστε για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα (σκεφτείτε το περπάτημα, το τρέξιμο ή την άρση βαρών) μπορεί να σας βοηθήσει να μετριάσετε κάποια συμπτώματα άγχους όταν εμφανιστούν ή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του άγχους.

 

  • Βιβλία αυτοβοήθειας ή αυτοεξέλιξης βασισμένα στη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία. Σύμφωνα με τα National Institutes of Health, «Η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία (CBT) έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική για μια μεγάλη ποικιλία διαταραχών ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών άγχους. Η CBT έχει επίσης συσχετιστεί με βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής σε ασθενείς με άγχος». Βιβλία αυτοβοήθειας που χρησιμοποιούν θεωρίες CBT μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε περιόδους αυξημένου άγχους.
  • Διαλογισμός. Το να μάθετε να καθαρίζετε το μυαλό σας μέσω του διαλογισμού μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να ανακουφίσετε το άγχος και να παραμείνετε παρόντες. Η εστίαση στην αναπνοή και τις αισθήσεις του σώματός σας και η μη κριτική παρατήρηση των σκέψεών σας καθώς διέρχονται στο νου, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος.

 

Το να γνωρίζετε ποια εργαλεία είναι διαθέσιμα είναι ένα καλό πρώτο βήμα όταν πρόκειται να αντιμετωπίσετε το άγχος ή να βοηθήσετε κάποιον στη ζωή σας να διαχειριστεί το άγχος που βιώνει. Εάν το άγχος επηρεάζει την καθημερινή σας λειτουργικότητα, ίσως έχει έρθει η στιγμή να επισκεφτείτε έναν/μία ειδικό ψυχικής υγείας.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν η γιόγκα γίνεται το μέσο για μια καλύτερη ζωή

Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από το στρες

6 Συμβουλές για τη διαχείριση του στρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αντιμετωπίστε το σύμπλεγμα ανωτερότητας

Σύμπλεγμα ανωτερότητας: Πολλοί άνθρωποι χωρίς να το κατανοούν πλήρως συμπεριφέρονται ναρκισσιστικά, εκφράζοντας αυτό που ονομάζεται σύμπλεγμα (ή σύνδρομο) ανωτερότητας.

Όταν η αυτοφροντίδα, γίνεται μέσο για την διαχείριση του άγχους

Αυτοφροντίδα Άγχος: Η σημασία ενός καλού ύπνου στην ψυχική υγεία είναι καθοριστική. Και ολοένα και περισσότερες μελέτες δεικνύουν ότι μία καλή ρουτίνα πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα και περισσότερο.

Φροντίστε τον εαυτό σας...μαγειρεύοντάς σας υγιεινά

Αυτοφροντίδα μαγειρική: Εάν θέλουμε να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τότε η μαγειρική αποτελεί βασικό πυλώνα στις προσπάθειές μας. Πέρα από την εξοικονόμηση χρημάτων, είναι ένα μέσο έκφρασης αλλά και αυτοφροντίδας.

Τι μας προσφέρει η αυτοάμυνα μακροπρόθεσμα;

Αυτοάμυνα: Πολλές φορές παραλύουμε μπροστά σε έναν άγνωστο κίνδυνο, ενώ πρέπει να αντιδράσουμε. Τα μαθήματα αυτοάμυνας βοηθούν στη σωστή αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων, ενισχύοντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή μας.

Τεχνικές αυτοβοήθειας για την διαχείριση του άγχους

Αυτοφροντίδα άγχος: Η αναπνοή είναι το κλειδί στη διαχείριση του άγχους. Για να ανακτήσετε τον έλεγχο, όταν τα πράγματα πιέζουν, ξαπλώστε κάπου ήσυχα και τοποθετήστε το ένα χέρι στην καρδιά σας και το ένα χέρι πάνω από το στομάχι σας. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη μετρώντας ως το 7 και εκπνεύστε για 7. Συνεχίστε να κάνετε αυτήν την άσκηση μέχρι να αισθανθείτε ήρεμοι ξανά.

3 βήματα αυτοφροντίδας μετά από έναν τσακωμό

Ζευγάρια καβγάς αυτοφροντίδα: Είναι πολύ συχνό φαινόμενο τα ζευγάρια να τσακώνονται. Η κατάσταση μετά από έναν καβγά θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Πώς να το αντιμετωπίσουμε αναίμακτα;