Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Αγάπησε και φρόντισε τον εαυτό σου

Αυτοφροντίδα: Αγάπησε και φρόντισε τον εαυτό σου

Αυτοφροντίδα: Αγάπησε και φρόντισε τον εαυτό σου τότε μόνο θα μπορείς να αγαπήσεις και τους άλλους.  Ακολουθούν μερικές πρακτικές ιδέες για το πώς θα φροντίσεις εσένα, για να ξεκουράσεις το μυαλό σου, τη σκέψη σου και την ενέργεια σου.

Το πρώτο μυστικό είναι να φτιάξεις ένα δοχείο καλών αναμνήσεων. Έχεις ένα ολόκληρο κατάστημα από απίστευτες αναμνήσεις, αλλά μερικές φορές αυτές αποδυναμώνονται από τις σκοτεινότερες. Κάθε μέρα για τις επόμενες 30 ημέρες, σημειώστε μία καλή μνήμη και τοποθέτησε τες σε ένα βάζο. Στο τέλος των 30 ημερών, τους ενημερώνουμε όλους και τους διαβάζουμε. Θα εκπλαγείτε από το πόσο ισχυρό είναι να εστιάζουμε στις θετικές αναμνήσεις, ακόμη και αν είναι μόνο για λίγα λεπτά την ημέρα. Αν σας αρέσει αυτή η άσκηση, μπορείτε να συνεχίσετε το βάζο μνήμης σας για έναν άλλο μήνα, μετά για έναν άλλο.

Αποφύγετε τους τοξικούς ανθρώπους. Ορίστε όρια. Αν διασχίσουν αυτά τα σύνορα, ευγενικά αλλά σταθερά, πείτε τους ότι ξεπέρασαν τα όρια. Αν εξακολουθούν να σας πιέζουν, πείτε τους ότι χρειάζεστε ένα διάλειμμα από αυτούς. Μην ανέχεσαι την χειραγώγησή τους όταν το λες αυτό, απλά φύγε. Διακόψτε κάθε επικοινωνία. Μπλοκάρετε τους αριθμούς τηλεφώνου, αποθέστε τους από το Facebook και μην απαντάτε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.  Εάν δεν μπορείτε να τα ακυρώσετε όλα ταυτόχρονα, καθορίστε τον χρόνο για το πότε δεν θα τα δείτε. Ξεκινήστε με μια εβδομάδα, έπειτα δύο εβδομάδες και εργαστείτε για ένα μήνα. Μετά από αυτό το διάστημα, βρείτε πώς θα περιορίσετε τις μελλοντικές αλληλεπιδράσεις. Περάστε το χρόνο που θα είχατε με αυτό το άτομο, κάνοντας παρέα ή συζητώντας με θετικούς ανθρώπους στη ζωή σας. Αυτοί που σε υποστηρίζουν, σε ενθαρρύνουν και σε νοιάζονται για σένα.

Μην συγκρίνεις! Υπάρχει ένα παλιό ρητό που ισχύει για σήμερα: η σύγκριση είναι ο θάνατος της χαράς. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Πρώτον, όταν συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλους εξετάζουμε όλα τα ελαττώματά μας και όλες τις νίκες τους, δεν είναι δίκαιη σύγκριση. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που είναι ταλαντούχοι, όμορφοι, πλούσιοι, κτλ. Θα μπορούσες να περάσεις όλη σου τη ζωή συγκρίνοντας τον εαυτό σου με τους άλλους και νιώθοντας άσχημα, ή θα μπορούσες να ζήσεις τη ζωή σου σύμφωνα με τους κανόνες και τις αξίες σου. Δεύτερον, δεν είναι το ίδιο δύο άτομα. Ακόμα και γενετικά πανομοιότυπα δίδυμα είναι διαφορετικά μεταξύ τους.

Είσαι άνθρωπος. Αυτό που έχετε, από το αποτύπωμα σας μέχρι την προσωπικότητά σας, το γέλιο και τη φαντασία σας, είναι εντελώς ατομικό. Δεν υπάρχει σύγκριση.  Να καταγράψεις ποιος είσαι, τι είναι τα δώρα σου, τι εκτιμάς σε αυτή τη ζωή, τι βρίσκεις αστείο και πώς μετράς την επιτυχία. Γιορτάστε το ποιος είστε, και μετά ξεκινήστε να ζείτε τη ζωή σας αγωνιζόμενοι για το τι πιστεύετε και ποιες είναι οι αξίες σας. Μόλις αφήσετε τις συγκρίσεις θα δείτε τα επίπεδα ευτυχίας σας να εκτοξεύονται στα ύψη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Στοιχεία που δείχνουν ότι μια ερωτική σχέση είναι υγιής

Τα κορίτσια ξενυχτάνε με ... κανένα μυστικό

Καταπολέμησε το άγχος της μελέτης

Πώς να διαχειριστούμε τον θάνατο αγαπημένου προσώπου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασκήστε φαντασία και σώμα παίζοντας με τα παιδιά στο σπίτι

Άθλητισμός lockdown παιδιά: Μετατρέψτε το καθιστικό ή το σαλόνι του σπιτιού σας σε φανταστικό τόπο παραμυθιού. Μπορείτε να δοκιμάστε ασκήσεις εξισορρόπησης, υποδυόμενοι τους ακροβάτες ή ζογκλέρ. Γιατί όχι, βάλτε ακόμη και το κατοικίδιο ζώο σας στη δράση, αν φυσικά απολαμβάνει να πηδά από στεφάνι σε στεφάνι ή να συνοδεύει τους μικρούς σας "μάγους" την ώρα των παραστάσεων. Εάν μάλιστα το πάρετε στα σοβαρά, μπορείτε να το κάνετε μια εβδομαδιαία δραστηριότητα ποιοτικής συνεύρεσης με την οικογένειά σας. Αφήστε τη φαντασία σας να πάρει τα ηνία της δράσης και εξασκηθείτε στα κόλπα σας κάθε φορά που έχετε λίγο χρόνο, προσκαλώντας και τα υπόλοιπα μέλη του οικογενειακού "τσίρκου" να ακονίζουν τα ταλέντα τους τακτικά.

Εναλλακτικοί τρόπου για να αντιμετωπίσετε την κακή ψυχολογία λόγω καραντίνας

Η ανάπτυξη και εγκαθίδρυση ορισμένων πρωινών συνηθειών θα δημιουργήσει σταδιακά αυξημένη ενέργεια που θα διαρκεί περισσότερο. Και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μιλάμε για συνήθεια• αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται αρκετή εξάσκηση και επιμονή για να εγκαθιδρυθεί και χρειάζεται να συνίσταται σε ορισμένες καθημερινές κινήσεις και ακολουθίες δραστηριοτήτων.

Τι είναι ο chakra διαλογισμός

Διαλογισμός: Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο ποιος διαλογίστηκε πρώτος, ωστόσο ο διαλογισμός ως πρακτική χρησιμοποιείται εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια. Με δυσκολία ωστόσο θα φανταζόταν εκείνος που τον ανακάλυψε ότι όχι μόνο θα επιβίωνε, αλλά θα γνώριζε νέες δόξες, εν μέσω πανδημίας.

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Αυτοεκτίμηση Εφηβεία: Η υγιής αυτοεκτίμηση παίζει ρόλο σε όλα όσα κάνετε. Οι έφηβοι με υψηλή αυτοεκτίμηση έχουν καλύτερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι για τα επιτεύγματά τους και βρίσκουν ευκολότερο να αντιμετωπίσουν απογοητεύσεις και αποτυχίες στη ζωή.

Θεραπευτικές ιδιότητες της Θάλασσας

Η θάλασσα προσφέρει θετική ενέργεια στους ανθρώπους και συμβάλλει στην γενικότερη ευεξία . Το θαλασσινό νερό έχει πολλέςΘεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας .

Κατάθλιψη: Βήματα για να ισορροπήσετε τη διάθεσή σας

Κατάθλιψη Αυτοφροντίδα: Το μοίρασμα όσων αισθάνεστε και σας προβληματίζουν με ανθρώπους που εμπιστεύεστε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Το να βλέπετε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό, είναι μια υπέροχη ιδέα, αφού αποτελεί ένα σημαντικό πλαίσιο υποστήριξης. Αλλά μην σταματάτε εκεί. Μιλήστε επίσης με φίλους και αγαπημένους σας ανθρώπους. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης για άτομα που μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς με εσάς. Όντας κοντά σε άτομα που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι δεν είστε μόνοι και να σας δώσει επιπλέον νέες ιδέες για την διαχείριση θεμάτων που σας απασχολούν.

Πώς να επιτύχουμε απώλεια βάρους με ένα απλό πείραμα

Στο τέλος του πειράματος, χρειάζεται να έχετε καταγράψει τουλάχιστον εννιά γεύματα, κάθε ένα σε διαφορετική ημέρα και περίπου την ίδια ώρα. Κοιτάξτε τις τελευταίες τέσσερις στήλες: επίπεδα ενέργειας, ενεργειακή σταθερότητα, όρεξη και διάθεση.