Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: 10 Ομαδικές δραστηριότητες αυτοφροντίδας

Αυτοφροντίδα: 10 Ομαδικές δραστηριότητες αυτοφροντίδας

Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα μπορεί επίσης να ενισχύσει τους δεσμούς της ομάδας και να βελτιώσει τα κίνητρα και την αφοσίωση των εργαζομένων.

Ο κύριος λόγος που η αυτοφροντίδα είναι σημαντική σε ένα ομαδικό περιβάλλον είναι ότι μπορεί να αποτρέψει την πρόωρη εξάντληση, η οποία είναι μια κατάσταση σωματικής, πνευματικής και συναισθηματικής εξάντλησης που προκαλείται από μακρές περιόδους συνεχούς στρες. Μπορείτε να αποτρέψετε την εξουθένωση παρέχοντας στα μέλη της ομάδας τρόπους να φροντίζουν τον εαυτό τους και προωθώντας μια κουλτούρα που ενθαρρύνει την αυτοφροντίδα. Εκτός από την υψηλότερη παραγωγικότητα, η αυτοφροντίδα μπορεί επίσης να ενισχύσει τους δεσμούς της ομάδας και να βελτιώσει τα κίνητρα και την αφοσίωση των εργαζομένων.

10 δραστηριότητες αυτοφροντίδας για ομάδες

Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε αυτές τις 10 δραστηριότητες αυτοεξυπηρέτησης για ομάδες που μπορείτε να ασκήσετε είτε εκτός των ωρών γραφείου είτε σε προκαθορισμένες ώρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εργασίας:

1. Κάνοντας προσεκτικές συζητήσεις
Η παραγωγική επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας μπορεί να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να ανακουφίσουν το άγχος και να τους βοηθήσει να μάθουν καλές συνήθειες ο ένας από τον άλλο. Κάνοντας προσεκτικές συζητήσεις, οι άνθρωποι μπορούν να εκφράσουν με ειλικρίνεια τα συναισθήματά τους χωρίς να φοβούνται ότι οι άλλοι συμμετέχοντες θα τους κρίνουν ή τους επικρίνουν. Μια ομάδα μπορεί να εξασκηθεί στη συζήτηση με επίγνωση είτε ως ομάδα είτε χωρίζεται σε πολλές ομάδες των δύο ή περισσότερων. Αν και μπορείτε να κάνετε προσεκτικές συζητήσεις που σχετίζονται με την εργασία, μπορείτε επίσης να συζητήσετε ένα ευρύ φάσμα άλλων θεμάτων.

2. Άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
Ενώ η άσκηση σε οποιοδήποτε περιβάλλον είναι συνήθως μια δραστηριότητα που ανακουφίζει από το άγχος, η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να έχει ακόμα καλύτερα ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Μπορούν να περιλαμβάνουν μαθήματα ομαδικής άσκησης, όπως γιόγκα και αερόμπικ, ή διάφορες ομαδικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, περπάτημα και οδήγηση ποδηλάτων. Το να κάνετε ένα διάλειμμα από τη σύγχρονη ζωή και την τεχνολογία ενώ κάνετε σωματική δραστηριότητα είναι ευεργετικό τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική σας υγεία.

3. Κοινή χρήση παλιών εικόνων
Η κοινή χρήση φωτογραφιών της παιδικής ηλικίας μεταξύ των συμπαικτών μπορεί να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος σύνδεσης. Η ομάδα μπορεί να συμφωνήσει σε μια μέρα που όλοι θα φέρουν μία ή περισσότερες φωτογραφίες και να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να μαζευτούν όλοι και να τις συζητήσουν. Η γνωριμία με τέτοιες οικείες πτυχές της ζωής των συμπαικτών σας μπορεί να βελτιώσει τη σχέση σας μαζί τους και ο χρόνος που αφιερώνετε κοιτάζοντας φωτογραφίες τους ως παιδιά μπορεί να βελτιώσει τη συναισθηματική σας κατάσταση.

4. Εξάσκηση στη συνειδητή διατροφή
Οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαλείμματα για τα γεύματα για να εξασκηθούν στη συνειδητή διατροφή, η οποία είναι η πρακτική της κατανάλωσης ενός υγιεινού γεύματος μέσα σε μια ομάδα, αποφεύγοντας όλους τους άλλους περισπασμούς. Μπορείτε να το εξασκήσετε στη δουλειά βάζοντας όλους τους συμμετέχοντες να αποφεύγουν τα κινητά τηλέφωνα, τις συζητήσεις και άλλους περισπασμούς κατά τη διάρκεια των γευμάτων και να εστιάζουν πλήρως στο φαγητό. Αυτό συνήθως σημαίνει να τρώτε με αργό ρυθμό, να μασάτε καλά το φαγητό σας και να έχετε μια στάση ευγνωμοσύνης σχετικά με το φαγητό που τρώτε.

5. Έναρξη λέσχης βιβλίου
Μια λέσχη βιβλίου μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε τη σύνδεση και την ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας. Μπορεί επίσης να αποσπά την προσοχή από την εργασία, καθώς δίνει στις ομάδες άλλα θέματα συζήτησης. Η εβδομαδιαία συζήτηση για ένα συγκεκριμένο βιβλίο συνήθως παρακινεί τους συμμετέχοντες να διαβάσουν περισσότερα από ό,τι θα έκαναν διαφορετικά, κάτι που μπορεί να βελτιώσει την κουλτούρα και το λεξιλόγιό τους.

6. Επιτρέποντας στις ομάδες να φέρουν τα κατοικίδιά τους στη δουλειά
Οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν να έχουν κατοικίδια κοντά και να είναι δίπλα σε φιλικά ζώα βελτιώνει τη διάθεσή τους. Η ενθάρρυνση των μελών της ομάδας να φέρνουν τα κατοικίδιά τους στη δουλειά συγκεκριμένες ημέρες ή όποτε το θέλουν οι ιδιοκτήτες τους μπορεί να βελτιώσει το ηθικό και να μειώσει το άγχος στο χώρο εργασίας. Είναι επίσης χρήσιμο για τους ιδιοκτήτες, καθώς δεν χρειάζεται να πάνε σπίτι για να ταΐσουν και να περπατήσουν τα κατοικίδιά τους κατά τις ώρες εργασίας.

7. Εξάσκηση στον ομαδικό εθελοντισμό
Ο εθελοντισμός ουσιαστικά αναφέρεται στη βοήθεια άλλων ανθρώπων χωρίς να περιμένει τίποτα σε αντάλλαγμα και μπορεί να είναι μια αποτελεσματική πρακτική αυτοφροντίδας. Ο εθελοντισμός ως ομάδα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των δεσμών της ομάδας. Επίσης, η έκθεση σε ανθρώπους ή ζώα σε λιγότερο τυχερές καταστάσεις από τη δική σας μπορεί να αυξήσει την ευγνωμοσύνη και να βοηθήσει τα μέλη της ομάδας να κατανοήσουν τις θετικές πτυχές της ζωής και της σταδιοδρομίας τους. Εσείς και η ομάδα σας μπορείτε είτε να επιλέξετε συγκεκριμένες ημέρες του μήνα για να κάνετε ένα διάλειμμα και να κάνετε εθελοντική εργασία είτε να το κάνετε κάθε Σαββατοκύριακο.

8. Παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια
Οι δημιουργοί επιτραπέζιων παιχνιδιών τα σχεδιάζουν ειδικά για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν σε ομάδες. Η εύρεση ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού που πολλά μέλη της ομάδας ενδιαφέρονται να παίξουν και να αφιερώσετε μερικές ώρες στο τέλος μιας εργάσιμης ημέρας μπορεί να βοηθήσει όλους να χαλαρώσουν και να σταματήσουν να εστιάζουν στο άγχος που σχετίζεται με την εργασία. Βελτιώνει επίσης τη συνοχή και την επικοινωνία της ομάδας.

9. Παρακολούθηση ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών μαζί
Η εμφάνιση μιας βραδιάς ταινίας ή η παρακολούθηση μιας τηλεοπτικής εκπομπής που απολαμβάνουν όλα τα μέλη της ομάδας μπορεί να βοηθήσει όλους να χαλαρώσουν. Κάτι τέτοιο μπορεί επίσης να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των ομάδων και να βοηθήσει τα μέλη της ομάδας να γνωρίσουν άλλες πτυχές της προσωπικότητας του άλλου. Μπορείτε να το κανονίσετε αφιερώνοντας μερικές ώρες στο τέλος της εβδομάδας για να παρακολουθήσετε μια πλήρη ταινία ή μερικά επεισόδια μιας εκπομπής.

10. Κάνοντας μια βραδιά καραόκε
Το καραόκε είναι μια μορφή ψυχαγωγίας όπου οι άνθρωποι τραγουδούν δημοφιλή τραγούδια ενώ χρησιμοποιούν προηχογραφημένα κομμάτια υποστήριξης. Συνήθως λαμβάνει χώρα σε κλαμπ και μπαρ, καθιστώντας το μια ομαδική δραστηριότητα αυτοεξυπηρέτησης που είναι κατάλληλη για εκτός των ωρών γραφείου. Εκτός από τη βοήθεια σας τα μέλη του χαλαρώνουν και μειώνουν τα επίπεδα άγχους τους, αυτό προάγει επίσης την επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας και ενισχύει τους δεσμούς της ομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε τη δική σας οδοντόκρεμα με σπιτικά υλικά

TikTok "όλα ντους": Δώστε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα

Πώς μπορούμε να εξασκήσουμε την αυτοφροντίδα στην εργασία;

Πώς οφείλουμε να εξετάζουμε την αυτοφροντίδα μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι να κάνετε αν αντιμετωπίσετε δυσκοιλιότητα στις διακοπές; 

Διακοπές δυσκοιλιότητα: Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια των διακοπών. Μπορεί να είναι άβολο και άβολο, ειδικά όταν προσπαθείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον χρόνο σας μακριά από το σπίτι.

Δυσκολεύεστε να πάρετε αποφάσεις; 4+1 συμβουλές για να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας 

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι καμία απόφαση δεν είναι ποτέ τέλεια και ότι είναι εντάξει να κάνετε λάθη. Κατανοώντας τους λόγους πίσω από την αναποφασιστικότητα σας, μπορείτε να αρχίσετε να τους αντιμετωπίζετε και να εργαστείτε για να λαμβάνετε αποφάσεις με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Ανάπαυση: Επαναφορτίστε το μυαλό και το σώμα σας

Ανάπαυση: Στον σημερινό κόσμο με γρήγορο ρυθμό, η έννοια της ανάπαυσης συχνά παραβλέπεται. Ωστόσο, οι ημέρες ανάπαυσης είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση τόσο της σωματικής υγείας όσο και της ψυχικής ευεξίας.

Πώς να εξασκείσετε αυτοφροντίδα χωρίς κόστος;

Αυτοφροντίδα κόστος: Οι δωρεάν μορφές αυτοφροντίδας είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής ευεξίας, ειδικά όταν η πρόσβαση σε παραδοσιακές πρακτικές ή πόρους αυτοφροντίδας είναι περιορισμένη

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι πίνουν καφέ 

Υποθυρεοειδισμός: Εάν παίρνετε φάρμακα για τον θυρεοειδή, είναι σημαντικό να περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά μετά τη λήψη του φαρμάκου σας πριν καταναλώσετε καφέ ή οποιοδήποτε άλλο ποτό με καφεΐνη.

Close Icon