Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Η τακτική άσκηση ως αντίβαρο στο άγχος και το στρες [vid]

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Η τακτική άσκηση ως αντίβαρο στο άγχος και το στρες [vid]

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Η τακτική άσκηση είναι μια από τις καλύτερες στρατηγικές για την καταπολέμηση του στρες, αλλά και τη διαχείριση των καρδιακών παθήσεων.

ADMAN

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν υψηλά επίπεδα άγχους σε καθημερίνη βάση. Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας που επέβαλε η νέα πραγματικότητα της παγκόσμιας πανδημίας φέρνουν πολλούς από εμάς αντιμέτωπους με μια σειρά αγχογόνων παραγόντων που μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς την υποκειμενική μας ευημερία.

Ευτυχώς, το άγχος και το στρες μπορούν να ανακουφιστούν, αρκεί να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή ορισμένες μικρές ή μεγαλύτερες τροποποιήσεις. Η τακτική άσκηση είναι ένα εξ αυτών. Η άθληση είναι ένα απλό πρώτο βήμα για να ανακουφίσετε σώμα και πνεύμα από το στρες. Σημειώνεται δε ότι δια μέσου της άσκησης θα μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας της καρδιάς.

Η άσκηση ως συνειδητή επιλογή αυτοφροντίδας και διαχείρισης του στρες

  • Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα συνολικά επίπεδα άγχους και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.
  • Η τακτική άσκηση μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διάθεσή σας ανακουφίζοντας την ένταση, το άγχος, τον θυμό και την ήπια κατάθλιψη που συχνά συμβαδίζουν με το άγχος.
  • Μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας, η οποία μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από το άγχος, την κατάθλιψη και το στρες.
  • Την ίδια σιγμή η άσκηση μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησής σας.

Πώς βοηθά η άσκηση στην αντιμετώπιση του άγχους;

  • Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την ικανότητα του σώματός σας να αξιοποιεί το οξυγόνο και επίσης βελτιώνει τη ροή του αίματος. Και οι δύο αυτές αλλαγές έχουν άμεση επίδραση στον εγκέφαλό σας.
  • Η άσκηση αυξάνει επίσης την παραγωγή ενδορφινών στον εγκέφαλό σας. Οι ενδορφίνες είναι οι νευροδιαβιβαστές που είναι υπεύθυνοι για την αίσθηση ευεξίας και ευφορίας που βιώνουν πολλοί άνθρωποι μετά την άσκηση.
  • Μερικοί άνθρωποι παρατηρούν βελτίωση στη διάθεσή τους αμέσως μετά την προπόνηση. Καθώς επιμένετε σε ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης θα είστε όλο και περισσότερο σε θέση να παρατηρηρείτε αύξηση των συναισθημάτων ευεξίας.
  • Εκτός από την άμεση επίδραση στα επίπεδα άγχους σας, η τακτική άσκηση προάγει επίσης τη συνολική υγεία με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, βελτιώνοντας τη φυσική σας ευεξία και την υγεία της καρδιάς σας, θα έχετε λιγότερους λόγους να νιώθετε άγχος.

 

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί ένα ολιγόλεπτο πρόγραμμα άσκησης για την ανακούφιση του στρες:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Βόλτα με το Σκύλο σας οφελεί την Υγεία σας

Τροφές που Δεν πρέπει να Καταναλώνεις πριν πας για Τρέξιμο

Μείνε fit και υγιής χωρίς συνδρομή γυμναστηρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απαλλάξτε τον οργανισμό σας από την κατακράτηση

Κατακράτηση: Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού έχει πολλές συνέπειες - αυξάνει την αρτηριακή πίεση, κάνει την καρδιά σας να δουλεύει πιο σκληρά και αυτό το έντονο φούσκωμα δεν είναι διασκεδαστικό.

Χάστε βάρος φροντίζοντας τον εαυτό σας

Selfcare tips: Συμπεριλάβετε αυτά τα hacks στη βραδινή σας ρουτίνα για να αυξήσετε την επιτυχία σας στην απώλεια βάρους και να αισθάνεστε το απόλυτο καλύτερο κάθε μέρα.