Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Η τακτική άσκηση ως αντίβαρο στο άγχος και το στρες [vid]

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Η τακτική άσκηση ως αντίβαρο στο άγχος και το στρες [vid]

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Η τακτική άσκηση είναι μια από τις καλύτερες στρατηγικές για την καταπολέμηση του στρες, αλλά και τη διαχείριση των καρδιακών παθήσεων.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν υψηλά επίπεδα άγχους σε καθημερίνη βάση. Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας που επέβαλε η νέα πραγματικότητα της παγκόσμιας πανδημίας φέρνουν πολλούς από εμάς αντιμέτωπους με μια σειρά αγχογόνων παραγόντων που μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς την υποκειμενική μας ευημερία.

Ευτυχώς, το άγχος και το στρες μπορούν να ανακουφιστούν, αρκεί να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή ορισμένες μικρές ή μεγαλύτερες τροποποιήσεις. Η τακτική άσκηση είναι ένα εξ αυτών. Η άθληση είναι ένα απλό πρώτο βήμα για να ανακουφίσετε σώμα και πνεύμα από το στρες. Σημειώνεται δε ότι δια μέσου της άσκησης θα μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας της καρδιάς.

Η άσκηση ως συνειδητή επιλογή αυτοφροντίδας και διαχείρισης του στρες

  • Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα συνολικά επίπεδα άγχους και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.
  • Η τακτική άσκηση μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διάθεσή σας ανακουφίζοντας την ένταση, το άγχος, τον θυμό και την ήπια κατάθλιψη που συχνά συμβαδίζουν με το άγχος.
  • Μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας, η οποία μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από το άγχος, την κατάθλιψη και το στρες.
  • Την ίδια σιγμή η άσκηση μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησής σας.

Πώς βοηθά η άσκηση στην αντιμετώπιση του άγχους;

  • Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την ικανότητα του σώματός σας να αξιοποιεί το οξυγόνο και επίσης βελτιώνει τη ροή του αίματος. Και οι δύο αυτές αλλαγές έχουν άμεση επίδραση στον εγκέφαλό σας.
  • Η άσκηση αυξάνει επίσης την παραγωγή ενδορφινών στον εγκέφαλό σας. Οι ενδορφίνες είναι οι νευροδιαβιβαστές που είναι υπεύθυνοι για την αίσθηση ευεξίας και ευφορίας που βιώνουν πολλοί άνθρωποι μετά την άσκηση.
  • Μερικοί άνθρωποι παρατηρούν βελτίωση στη διάθεσή τους αμέσως μετά την προπόνηση. Καθώς επιμένετε σε ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης θα είστε όλο και περισσότερο σε θέση να παρατηρηρείτε αύξηση των συναισθημάτων ευεξίας.
  • Εκτός από την άμεση επίδραση στα επίπεδα άγχους σας, η τακτική άσκηση προάγει επίσης τη συνολική υγεία με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, βελτιώνοντας τη φυσική σας ευεξία και την υγεία της καρδιάς σας, θα έχετε λιγότερους λόγους να νιώθετε άγχος.

 

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί ένα ολιγόλεπτο πρόγραμμα άσκησης για την ανακούφιση του στρες:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Βόλτα με το Σκύλο σας οφελεί την Υγεία σας

Τροφές που Δεν πρέπει να Καταναλώνεις πριν πας για Τρέξιμο

Μείνε fit και υγιής χωρίς συνδρομή γυμναστηρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονοκέφαλο

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Για πολλούς ανθρώπους, ο πονοκέφαλος είναι μια δυσφορική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτέλεσμα ο πόνος να επηρεάζει συνολικά τη ζωή τους. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε τρόπους να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους φυσικά.

Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για να την πετύχετε

Αυτοφροντίδα: Αυτό-φροντίδα είναι οποιαδήποτε σκόπιμη ενέργεια που αναλαμβάνεται για την κάλυψη των σωματικών, διανοητικών, πνευματικών ή συναισθηματικών αναγκών ενός ατόμου . Δηλαδή είναι όλοι οι μικροί τρόποι που φροντίζουμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε μια βλάβη στους αντίστοιχους τομείς της υγείας.

Η άσκηση στη φύση είναι ηρεμιστική

Αθλητισμός στη φύση: Οι ζωές μας είναι γεμάτες άγχος. Η προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μας ζωής, των κοινωνικών και οικογενειακών υποχρεώσεων μπορεί να μην είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Τα καλά νέα είναι πώς η σύνδεση με τη φύση και ειδικότερα η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε από το άγχος και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, ενώ παραμένετε fit.

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα σας

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Αυτο-φροντίδα είναι οποιαδήποτε ενέργεια ή συμπεριφορά που βοηθά ένα άτομο να αποφύγει προβλήματα υγείας. Το υπερβολικό στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Έτσι, να έχει την ανάγκη να ανακούφιστεί από το άγχος.

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.