Fitness

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Η άσκηση είναι η ώθηση που χρειάζεστε για μια καλύτερη μέρα [vid]

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Η άσκηση είναι η ώθηση που χρειάζεστε για μια καλύτερη μέρα [vid]

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Γνωρίζετε ήδη ότι η άσκηση είναι καλή για το σώμα σας. Αλλά ξέρατε ότι μπορεί επίσης να ενισχύσει τη διάθεσή σας, να βελτιώσει τον ύπνο σας και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος και το καθημερινό στρες;

Ακόμα κι αν δεν πάσχετε από κάποια πάθηση ψυχικής φύσης, η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να προσφέρει μια ευπρόσδεκτη ώθηση στη διάθεσή σας και να ενισχύσει την ψυχική σας ισορροπία και ευεξία. Ορισμένα από τα οφέλη της άσκησης στην ψυχική σας υγεία είναι:

  • Ενισχυμένη μνήμη και σκέψη: Οι ίδιες ενδορφίνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα, σας βοηθούν επίσης να συγκεντρωθείτε και να νιώσετε ψυχικά ευκρινείς για εργασίες που πιάνετε στα χέρια σας. Η άσκηση διεγείρει επίσης την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων και βοηθά στην πρόληψη της άνοιας.
  • Υψηλότερη αυτοεκτίμηση: Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι μια επένδυση στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας. Όταν γίνεται συνήθεια, μπορεί να προωθήσει την αίσθηση της αυτοεκτίμησής σας και να σας κάνει να νιώσετε δυνατοί και σίγουροι. Θα νιώσετε καλύτερα για την εμφάνισή σας και καθώς θα πετυχαίνετε τους στόχους που θέτετε στο πρόγραμμα άσκησής σας θα απολαμβάνετε τα οφέλη της επίτευξης.

  • Καλύτερος ύπνος: Ακόμα και ολιγόλεπτα προγράμματα άσκησης το πρωί ή το απόγευμα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του ύπνου σας. Εάν προτιμάτε να ασκείστε τη νύχτα, χαλαρωτικές ασκήσεις όπως η γιόγκα ή οι διατάσεις μπορούν να συμβάλουν σε έναν πιο ξεκούραστο και ικανοποιητικό ύπνο.
  • Περισσότερη ενέργεια: Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού σας αρκετές φορές την εβδομάδα θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια και δύναμη. Ξεκινήστε με λίγα λεπτά άσκησης την ημέρα και αυξήστε την προπόνησή σας καθώς αισθάνεστε πιο ενεργητικοί.
  • Ισχυρότερη ανθεκτικότητα: Όταν αντιμετωπίζετε ψυχικές ή συναισθηματικές προκλήσεις στη ζωή, η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε καλύτερη ανθεκτικότητα και να αντιμετωπίζετε τα πράγματα με έναν τρόπο που είναι πιο υγιής, αντί να καταφεύγετε σε συμπεριφορές που είναι επιζήμιες για την υγεία, όπως η κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών. Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και στη μείωση των επιπτώσεων του στρες.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψυχική Υγεία: Παράγοντες που την επηρεάζουν

Αθλητισμός: Μια πιο ολιστική προσέγγιση

Η συμβολή της άσκησης στη προαγωγή της ψυχοσωματικής υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα οφέλη των squats

Αθλητισμός: «Τα squats είναι ωφέλιμα για όλους», λέει. «Από τους ελίτ αθλητές μέχρι τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες κατά την περίοδο μετά τον τοκετό», λέει ο Chris Gagliardi, πιστοποιημένος personal trainer του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Άσκηση. Παρακάτω κάνουμε μια βουτιά στην επιστήμη πίσω από τα οφέλη τους.

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!