Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός ψυχική υγεία: Eνισχύστε την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία με γιόγκα [vid]

Αθλητισμός ψυχική υγεία: Eνισχύστε την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία με γιόγκα [vid]

Αθλητισμός ψυχική υγεία: Έρευνες έχουν δείξει ότι η γιόγκα μπορεί να ενισχύσει τη συγκέντρωση και τη μνήμη επειδή πρέπει να εστιάσετε κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας. Εκτός από το να ακούτε πραγματικά το σώμα σας, ώστε να μην πιέζετε τον εαυτό σας και να μην τραυματιστείτε, η γιόγκα απαιτεί να βρείτε ένα σημείο εστίασης κατά τη διάρκεια των στάσεων ισορροπίας. Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο πέραν της διατήρησης της ισορροπίας σου όταν στέκεσαι με το ένα πόδι σε στάση δέντρου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να καθαρίσεις τις σκέψεις σου, να ηρεμήσεις τις αισθήσεις σου και να βελτιώσεις την ικανότητα του εγκεφάλου σου να συγκεντρώνεται σε ένα πράγμα τη φορά. Και καθαρίζοντας τον θόρυβο από το μυαλό σου, ελευθερώνεις χώρο για καλύτερη μνήμη.

Ιστορίες σχετικά με αυξανόμενα επίπεδα άγχους και αγχωδών συναισθημάτων καταλαμβάνουν τους τίτλους των εφημερίδων, όπως και άρθρα που προτείνουν διάφορους τρόπους για να ανακουφιστούμε από τα επώδυνα αυτά συναισθήματα. Μια εξαιρετική επιλογή είναι η πρακτική της γιόγκα που τονώνει διάθεση και εγκέφαλο. Ας δούμε πιο αναλυτικά πώς επηρεάζει η γιόγκα την ψυχική σας υγεία;

  • Ανακούφιση από την κατάθλιψη και το άγχος

Επειδή η γιόγκα είναι ένας συνδυασμός άσκησης, διαλογισμού, χαλάρωσης είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ανακουφιστείτε από το άγχος ή/και την κατάθλιψη. Ρυθμίζοντας το σύστημα απόκρισης στο στρες, καθαρίζοντας το μυαλό σας από τις σκέψεις, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στο παρόν και ηρεμώντας το νευρικό σας σύστημα, η γιόγκα παίζει βασικό ρόλο στην επαναφορά της ισορροπίας στην ταραχώδη ζωή σας. Επιπλέον, η γιόγκα μειώνει τον καρδιακό ρυθμό, τον ρυθμό της αναπνοής και την αρτηριακή πίεση, χαλαρώνοντας έτσι και μειώνοντας το άγχος και τη νευρικότητά σας.

  • Μειώνει τα συμπτώματα του PTSD και παρόμοιων καταστάσεων ψυχικής υγείας

Μια μελέτη από ερευνητές στο Κέντρο Εθισμού και Ψυχικής Υγείας στο Τορόντο του Καναδά και στο Brigham and Women’s Hospital στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες σε ένα πρόγραμμα κουνταλίνι γιόγκα έδειξαν μεγαλύτερες αλλαγές στις συνήθειες και την ποιότητα του ύπνου, θετικότερα συναισθήματα και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο στρες από αυτούς που δεν έκαναν γιόγκα.

  • Ενισχύει τη συγκέντρωση, την εστίαση και τη μνήμη

Δυσκολεύεστε να επικεντρωθείτε σε ορισμένες καθημερινές εργασίες; Η γιόγκα θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε την ικανότητά να κάνετε τα πράγματα αποτελεσματικά χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η γιόγκα μπορεί να ενισχύσει τη συγκέντρωση και τη μνήμη επειδή πρέπει να εστιάσετε κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας. Εκτός από το να ακούτε πραγματικά το σώμα σας, ώστε να μην πιέζετε τον εαυτό σας και να μην τραυματιστείτε, η γιόγκα απαιτεί να βρείτε ένα σημείο εστίασης κατά τη διάρκεια των στάσεων ισορροπίας. Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο πέραν της διατήρησης της ισορροπίας σου όταν στέκεσαι με το ένα πόδι σε στάση δέντρου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να καθαρίσεις τις σκέψεις σου, να ηρεμήσεις τις αισθήσεις σου και να βελτιώσεις την ικανότητα του εγκεφάλου σου να συγκεντρώνεται σε ένα πράγμα τη φορά. Και καθαρίζοντας τον θόρυβο από το μυαλό σου, ελευθερώνεις χώρο για καλύτερη μνήμη.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η γιόγκα βοηθά στην ανακούφιση του στρες και του άγχους

Η γιόγκα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης

Πώς η γιόγκα ενισχύει την καρδιακή υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 Tips για να παραμείνετε υγιείς όταν εργάζεστε στο σπίτι

Εργασία στο σπίτι: Ο αρνητικός αντίκτυπος στο σώμα μας από το να μην είμαστε στο γραφείο μπορεί να πάρει χρόνια για να ανακάμψει. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με συμβουλές για να παραμείνετε ενεργοί ενώ εργάζεστε από το σπίτι.

Όταν οι στρατηγικές ευεξίας υπονομεύουν την ευημερία σας

Αυτοφροντίδα σαμποτάζ: Είναι δύσκολο να αλλάξουμε τα πράγματα μόνοι μας και να διατηρήσουμε τη δυναμική μας με τόσες πολλές ασταθείς μεταβλητές που ρίχνονται καθημερινά στο δρόμο μας, αλλά αξίζει!

Μειώνοντας τον χρόνο τηλεθέασης, προστατεύετε την καρδιά σας

Στεφανιαία νόσος: Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι εάν οι άνθρωποι δεσμεύονταν να παρακολουθούν τηλεόραση λίγο λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, το 11% των περιπτώσεων στεφανιαίας νόσου θα μπορούσε να εξαλειφθεί.