Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός παιδιά: Πώς η γιόγκα βοηθά τα παιδιά σχολικής ηλικίας [vid]

Αθλητισμός παιδιά: Πώς η γιόγκα βοηθά τα παιδιά σχολικής ηλικίας [vid]

Αθλητισμός παιδιά: «Μέσα από τη γιόγκα, τα παιδιά αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι είναι δυνατά και στη συνέχεια μπορούν να μεταφέρουν αυτή τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση, την αποδοχή και τη συμπόνια στον κόσμο», σημειώνει η Jessica Mei Gershen, πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα που διδάσκει γιόγκα σε παιδιά

Η γιόγκα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στα παιδιά. Η γιόγκα και η ενσυνειδητότητα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία σε παιδιά σχολικής ηλικίας (ηλικίας 6 έως 12 ετών). Η γιόγκα βελτιώνει την ισορροπία, τη δύναμη, την αντοχή και την αερόβια ικανότητα στα παιδιά. Ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών έχει ήδη δείξει ότι η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει την εστίαση, τη μνήμη, την αυτοεκτίμηση, τις ακαδημαϊκές επιδόσεις και τη συμπεριφορά στην τάξη, και μπορεί ακόμη και να μειώσει το άγχος και το στρες στα παιδιά.

Αναδυόμενες ερευνητικές μελέτες υποδηλώνουν επίσης ότι η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD) βελτιώνοντας τα βασικά συμπτώματα της, συμπεριλαμβανομένης της απροσεξίας, της υπερκινητικότητας και της παρορμητικότητας. Μπορεί επίσης να ενισχύσει τις σχολικές επιδόσεις σε παιδιά με ΔΕΠΥ. Ένας αυξανόμενος αριθμός σχολείων ενσωματώνει τώρα τη γιόγκα και την ενσυνειδητότητα σε προγράμματα φυσικής αγωγής ή προγράμματα στην τάξη, και πολλά στούντιο γιόγκα προσφέρουν μαθήματα για παιδιά σχολικής ηλικίας. Η γιόγκα μπορεί να είναι παιχνιδιάρικη και διαδραστική για γονείς και παιδιά στο σπίτι, επίσης.

Η Jessica Mei Gershen, πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα που διδάσκει γιόγκα σε παιδιά στο Brooklyn Yoga Project και ιδρύτρια του Yoga For All Needs, συνιστάσ τους γονείς και τους δασκάλους να κάνουν τη γιόγκα παιχνιδιάρικη και διασκεδαστική για τα παιδιά, είτε στην τάξη είτε στο σπίτι. Στα μαθήματα γιόγκα της, η Γκέρσεν συνθέτει διασκεδαστικά παιχνίδια και ιστορίες με θετικά θέματα όπως συμπόνια, ευγνωμοσύνη και δύναμη.

«Η γιόγκα είναι πραγματικά αποτελεσματική γιατί είναι τόσο απτή. Η εκμάθηση σωματικών στάσεων δημιουργεί αυτοπεποίθηση και δύναμη καθώς και τη σύνδεση μυαλού-σώματος», λέει η Gershen. Σύμφωνα με την ίδια, τα οφέλη της γιόγκα ξεπερνούν τη φυσική κατάσταση και επίσης επιτρέπουν στα παιδιά να χτίσουν αυτοπεποίθηση και επίγνωση πέρα ​​από την τάξη. «Μέσα από τη γιόγκα, τα παιδιά αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι είναι δυνατά και στη συνέχεια μπορούν να μεταφέρουν αυτή τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση, την αποδοχή και τη συμπόνια στον κόσμο», καταλήγει.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η άσκηση οφελεί το σώμα, την εγκεφαλική λειτουργία και συναισθηματική ευεξία των παιδιών σας

Tα παιδιά που ασκούνται από μικρά είναι πιο πιθανό να ωριμάσουν σε σωματικά δραστήριους ενήλικες

Η τακτική σωματική δραστηριότητα ενδυναμώνει την υγεία των παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε διαλογισμό

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.

Η αυτοφροντίδα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών στις γυναίκες

Αυτοφροντίδα: Οι γυναίκες που είναι ευγενικές με τον εαυτό τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με τις γυναίκες που δυσκολεύονται να φροντίσουν εαυτές, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. 

Τι τρώμε και πίνουμε όταν είμαστε κρυωμένοι;

Αυτοφροντίδα κρυολόγημα: Όταν είστε άρρωστοι, το σώμα σας χρειάζεται θρεπτικές τροφές περισσότερο από ποτέ. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι η άμυνα του σώματός σας ενάντια σε εισβολείς.