Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός: Οι καλύτερες ασκήσεις για ανακούφιση από το άγχος [vid]

Αθλητισμός: Οι καλύτερες ασκήσεις για ανακούφιση από το άγχος [vid]

Αθλητισμός: Η γιόγκα, μια εξαιρετική άσκηση ανακούφισης από το στρες, περιλαμβάνει μια σειρά κινούμενων και στατικών στάσεων (πόζες), σε συνδυασμό με βαθιά αναπνοή. Ως άσκηση μυαλού-σώματος, η γιόγκα μπορεί να ενισχύσει τη φυσική απόκριση χαλάρωσης του σώματός σας και να σας φέρει σε μια υγιή ισορροπία.

Η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους μείωσης του στρες. Όταν ασκείστε, το σώμα σας απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες είναι ορμόνες που καταπολεμούν το στρες, ενώ την ίδια ώρα καθαρίζει το κεφάλι σας. Και αν και η άσκηση σε κάθε της μορφή είναι επωφελής για την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία, υπάρχουν κάποια ορισμένα είδη σωματικής δραστηριότητας που μπορούν να αυξήσουν την ενέργειά σας και να παράσχουν την μέγιστη ανακούφιση από το άγχος.

  • Γιόγκα

Η γιόγκα, μια εξαιρετική άσκηση ανακούφισης από το στρες, περιλαμβάνει μια σειρά κινούμενων και στατικών στάσεων (πόζες), σε συνδυασμό με βαθιά αναπνοή. Ως άσκηση μυαλού-σώματος, η γιόγκα μπορεί να ενισχύσει τη φυσική απόκριση χαλάρωσης του σώματός σας και να σας φέρει σε μια υγιή ισορροπία. Για ανακούφιση από το άγχος, κάντε ήπια γιόγκα ή γιόγκα για αρχάριους.

  • Tai Chi

Όπως και η γιόγκα, έτσι και το τάι τσι είναι μια σειρά κινήσεων του σώματος σε ροή και αρμονία με την αναπνοή. Παρόλο που οι κινήσεις του τάι τσι έχουν τις ρίζες τους στις πολεμικές τέχνες, έχουν σκοπό να ηρεμήσουν το μυαλό και να προετοιμάσουν το σώμα – καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για την ανακούφιση από το άγχος. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, αυτή η πρακτική νου-σώματος έχει πολλά οφέλη για την υγεία: Το Τάι Τσι μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση της οστικής πυκνότητας, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και ακόμη και στην ανακούφιση από συμπτώματα καταστάσεων όπως καρδιακή ανεπάρκεια, αρθρίτιδα και ινομυαλγία. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μόλις μάθετε τις κινήσεις, μπορείτε να τις εξασκήσετε οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

  • Πιλάτες

Το Pilates, μια σειρά από ελεγχόμενες κινήσεις και ασκήσεις που πήραν το όνομά τους από τον δημιουργό τους, Joseph Pilates, έχει σχεδιαστεί για να χτίσει τη δύναμη, την ευελιξία και την αντοχή σας – όλα αυτά κάνουν την εξάσκηση Pilates, μια αναερόβια άσκηση, ανακουφιστική για το άγχος. Το Pilates τονώνει επίσης το σώμα σας, κάνοντας το να φαίνεται και να νιώθει πιο όμορφο και δυνατό. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα σε στούντιο Pilates ή γυμναστήριο ή να χρησιμοποιήσετε DVD και οικιακό εξοπλισμό, εάν προτιμάτε να ασκείστε μόνοι σας.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης

Ποια είναι τα συναισθηματικά οφέλη της άσκησης;

Όταν η ποδηλασία είναι θεραπεία και μέσο πρόληψης διαφόρων παθήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί η αυτοδιαχείριση είναι το κλειδί για την επιτυχία και πώς να βελτιώσετε τη δική σας

Αυτοδιαχείριση: Η αυτοδιαχείριση είναι μια κρίσιμη δεξιότητα στο χώρο εργασίας. Αυτό το άρθρο διερευνά έναν ορισμό αυτοδιαχείρισης και συμβουλές για τη βελτίωση των δεξιοτήτων αυτοδιαχείρισής σας.

Πώς η αυτοφροντίδα βοηθά στην σκέψη και στον έλεγχο του άγχους;

Φροντίδα: Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η καθημερινή επαφή με τη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μας βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας

Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.