Αυτοφροντίδα

Άσκηση: 5 αποτελεσματικές ασκήσεις για τη μείωση του πονοκεφάλου

Άσκηση: 5 αποτελεσματικές ασκήσεις για τη μείωση του πονοκεφάλου

Άσκηση: Είτε υποφέρετε από περιστασιακούς πονοκεφάλους είτε από χρόνιες ημικρανίες, η ενσωμάτωση αυτών των ασκήσεων στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής σας.

Οι πονοκέφαλοι είναι μια κοινή πάθηση που μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως το άγχος, η ένταση και η κακή στάση του σώματος. Ενώ υπάρχουν πολλά μη συνταγογραφούμενα φάρμακα που είναι διαθέσιμα για την ανακούφιση του πόνου και της δυσφορίας που σχετίζονται με τους πονοκεφάλους, υπάρχει επίσης μια σειρά από ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση ή ακόμα και στην εξάλειψή τους εντελώς. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τις 5 κορυφαίες ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τους πονοκεφάλους.

Απαλλαγή από την ένταση του τριχωτού της κεφαλής

Αυτή η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώνει την ένταση στο τριχωτό της κεφαλής και στο μέτωπο. Για να εκτελέσετε αυτήν την άσκηση, καθίστε ή σταθείτε σε μια άνετη θέση και κρατήστε την πλάτη σας ίσια. Χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων σας, κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με κυκλικές κινήσεις, ασκήστε μέτρια πίεση και εστιάστε σε περιοχές που αισθάνεστε ένταση ή σφίξιμο. Αυτή η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση της έντασης στο τριχωτό της κεφαλής και στο μέτωπο, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των πονοκεφάλων που προκαλούνται από την ένταση σε αυτές τις περιοχές.

Πόζες γιόγκα

Ορισμένες στάσεις γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των πονοκεφάλων μειώνοντας την ένταση στο κεφάλι, το λαιμό και τους ώμους. Μια τέτοια στάση είναι η στάση του παιδιού, που τεντώνει τους μύες στην πλάτη και τους ώμους. Ένας άλλος είναι ο σκύλος που βλέπει προς τα κάτω, ο οποίος τεντώνει τους μύες στο κεφάλι, το λαιμό και τους ώμους. Για να εκτελέσετε αυτές τις στάσεις, συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευτή γιόγκα ή ανατρέξτε σε έναν οδηγό γιόγκα για τη σωστή μορφή και τεχνική.

Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι μια αρχαία κινεζική θεραπευτική τεχνική που περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Υπάρχουν πολλά σημεία βελονισμού που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των πονοκεφάλων. Ένα τέτοιο σημείο βρίσκεται στον ιστό μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη, το οποίο είναι γνωστό ως σημείο LI4. Για να κάνετε βελονισμό, εντοπίστε το σημείο LI4 και πιέστε το σταθερά με τον αντίχειρά σας για 1-2 λεπτά. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Αυτή η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των πονοκεφάλων που προκαλούνται από την ένταση στο κεφάλι και το λαιμό.

Απελευθέρωση γνάθου

Η ένταση της γνάθου μπορεί συχνά να συμβάλει σε πονοκεφάλους, ειδικά σε αυτούς που προκαλούνται από το στρες. Για να εκτελέσετε αυτήν την άσκηση, καθίστε ή σταθείτε σε μια άνετη θέση και κρατήστε την πλάτη σας ίσια. Ανοίξτε το στόμα σας όσο πιο ευρύ μπορείτε και κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, κλείστε το στόμα σας και πιέστε τη γλώσσα σας στην οροφή του στόματός σας και κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση για 10-15 επαναλήψεις. Αυτή η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των σφιγμένων μυών στη γνάθο και στη μείωση της έντασης σε αυτήν την περιοχή, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των πονοκεφάλων.

Άσκηση για τα μάτια

Η καταπόνηση των ματιών μπορεί να συμβάλει σε πονοκεφάλους, ειδικά σε αυτούς που προκαλούνται από τον παρατεταμένο χρόνο οθόνης. Για να εκτελέσετε αυτήν την άσκηση, καθίστε ή σταθείτε σε μια άνετη θέση και κρατήστε την πλάτη σας ίσια. Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε μια βαθιά ανάσα. Στη συνέχεια, ανοίξτε τα μάτια σας και κοιτάξτε ψηλά όσο πιο μακριά μπορείτε. Κρατήστε για λίγα δευτερόλεπτα, στη συνέχεια κλείστε τα μάτια σας και πάρτε άλλη μια βαθιά ανάσα. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση για 10-15 επαναλήψεις. Αυτή η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών και στην ανακούφιση των πονοκεφάλων που προκαλούνται από τον παρατεταμένο χρόνο οθόνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο επιπολασμός της ημικρανίας αυξάνεται παγκοσμίως

Πώς ο πονοκέφαλος μπορεί να συνδυάζεται με την ξηροφθαλμία;

Τρόφιμα που προκαλούν πονοκεφάλους - Επιλέξτε προσεκτικά το τυρί, το κρασί, τον καφέ και τη σοκολάτα σας

Μπορεί η άσκηση να προκαλέσει κρίσεις ημικρανίας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια βουτιά στη θάλασσα βοηθά το δέρμα σας;

Θαλασσινό νερό: Η θάλασσα προσφέρει πολλά περισσότερα από μια αναζωογονητική δροσιά σε μια γεμάτη μέρα, καθώς η βουτιά στη θάλασσα είναι πραγματικά καλή για το δέρμα σας.

7 Tips για να γίνει διασκεδαστική η γυμναστική

Άσκηση: Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να αναθεωρήσετε το πρόγραμμά σας για να ξεκινήσετε μια ρουτίνα άσκησης. Σκεφτείτε την καθημερινή σας ζωή και τι είδους προπόνηση σας ταιριάζει.

Πώς να αξιοποιήσετε την άθληση για να τονώσετε τη διάθεσή σας;

Άθληση: Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο μας, να μειώσει το στρες και να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσης και της συνολικής ευεξίας. 

Αυτοστοχασμός: 8 καθημερινές ερωτήσεις για τον εαυτό μας

Αυτοστοχασμός: Ο αυτοστοχασμός είναι ένα αρκετά ισχυρό εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε εικόνα για τις σκέψεις και τις επιθυμίες μας, ώστε να μπορούμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για τη ζωή μας.