Αυτοφροντίδα

Άσκηση: Πώς μπορείτε να ενσωματώσετε την αυτοφροντίδα σας στην άσκηση;

Άσκηση: Πώς μπορείτε να ενσωματώσετε την αυτοφροντίδα σας στην άσκηση;

Άσκηση: Η αυτοφροντίδα σημαίνει ότι προσπαθείς συνειδητά να φροντίσεις το σώμα και το μυαλό σου και τα οφέλη περιλαμβάνουν μειωμένο άγχος και βελτιωμένη ψυχική και σωματική υγεία.

Τι σκέφτεστε όταν ακούτε τις λέξεις “φροντίδα του εαυτού σας;” Η αυτοφροντίδα σημαίνει ότι προσπαθείς συνειδητά να φροντίσεις το σώμα και το μυαλό σου και τα οφέλη περιλαμβάνουν μειωμένο άγχος και βελτιωμένη ψυχική και σωματική υγεία. Λοιπόν, πώς μπορείτε να ενσωματώσετε την αυτοφροντίδα στις προπονήσεις σας; Είναι εύκολο να πιέσουμε τον εαυτό μας πολύ σκληρά ή να γίνουμε ανταγωνιστικοί με το άτομο δίπλα μας σε μια τάξη, επομένως η προσθήκη ενός στοιχείου αυτοφροντίδας στην προπόνησή σας δεν έρχεται πάντα φυσικά.

Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν

  • Μην παραλείπετε την προθέρμανση. Αυτό σας βοηθά να αποφύγετε τραυματισμούς και σας επιτρέπει επίσης να προετοιμαστείτε διανοητικά και να ανακάμψετε από την προπόνησή σας. Η βιασύνη της ρουτίνας σας σας βάζει στο μυαλό να κάνετε απλώς τις κινήσεις και θέλετε να επωφεληθείτε από όλα τα οφέλη της προπόνησής σας. Φροντίστε να ενυδατώνεστε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνησή σας.
  • Αναπνεύστε βαθιά. Κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, εστιάστε στο να λαμβάνετε το μέγιστο οξυγόνο συνδέοντας την αναπνοή σας. Εισπνεύστε για τέσσερα δευτερόλεπτα, κρατήστε την αναπνοή σας για επτά δευτερόλεπτα και μετά εκπνεύστε για οκτώ. Αυτό επιβραδύνει την αναπνοή σας και έχει μια ηρεμιστική επίδραση. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής εργάσιμης ημέρας ή αν προσπαθείτε να αποκοιμηθείτε.
  • Συνδεθείτε με το σώμα σας. Δώστε προσοχή στο πώς αισθάνεστε κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας και ακούστε πραγματικά τα σημάδια του σώματός σας. Μπορείς να δουλέψεις περισσότερο; Νιώθετε πόνο; Πρέπει να επιβραδύνετε; Οι διατάσεις μετά την προπόνηση είναι απαραίτητο, και αν μπορείτε, δουλέψτε περισσότερο χρόνο διατάσεων μέσα στην ημέρα σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιολογήσετε πώς αισθάνονται οι μύες σας και πώς αναρρώνουν.
  • Συγκέντρωση. Τι είναι πιο ενοχλητικό από το να παίρνει κάποιος το τηλέφωνό του ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης; Αν αφήσετε τον εαυτό σας να σας διακόπτει το τηλέφωνό σας, τότε δεν είστε 100 τοις εκατό συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε και γιατί βρίσκεστε εκεί. Αφιερώστε τις προπονήσεις σας σε εντελώς αδιάκοπο χρόνο και θα πάρετε πολύ περισσότερα από αυτές.

  • Μείνε θετικός. Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για πολλούς από εμάς να επιτύχουμε, ειδικά αν επιστρέφετε από τραυματισμό ή εργάζεστε σε έναν δύσκολο στόχο απώλειας βάρους ή φυσικής κατάστασης. Η άσκηση είναι τόσο σημαντική για την υγεία σας και η εσωτερική σας φωνή πρέπει να παραμένει πάντα θετική, είτε περνάτε από ένα δύσκολο κύκλωμα είτε αποφασίζετε να επιβραδύνετε. Μην χτυπάτε τον εαυτό σας όταν αισθάνεστε αδύναμοι ή πεσμένοι.
  • Δοκιμάστε τον Καθοδηγούμενο Διαλογισμό. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε τη στάση σας είναι να διαλογίζεστε κάθε μέρα. Υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές εκεί έξω που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν το μυαλό σας να ξεφύγει από ανήσυχες, αρνητικές σκέψεις και λειτουργούν. Ο καθημερινός διαλογισμός σάς βοηθά να εξασκείτε την αυτο-ομιλία που είναι θετική και δίνει στο μυαλό σας ένα τεράστιο διάλειμμα από την καθημερινή επίθεση.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

10 Συμβουλές για να βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας

Απλές ασκήσεις για εσάς που δεν μπορείτε χωρίς γυμναστική!

Τι να φάτε μετά από έντονη σωματική άσκηση;

Πόση απώλεια βάρους ανά μήνα είναι ασφαλής;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα