Αυτοφροντίδα

Αποτοξίνωση: 5 Προειδοποιητικά σημάδια ότι το σώμα σας είναι γεμάτο τοξίνες

Αποτοξίνωση: 5 Προειδοποιητικά σημάδια ότι το σώμα σας είναι γεμάτο τοξίνες

Αποτοξίνωση: Σε αυτό το άρθρο, δείτε τα κύρια προειδοποιητικά σημάδια ότι το σώμα σας είναι γεμάτο τοξίνες και πώς μια τοξική συσσώρευση μπορεί να επηρεάσει όλα τα κύρια όργανά σας.

Η συσσώρευση τοξινών μπορεί να προκαλεί την ασθένειά σας. Κάθε μέρα, το σώμα απορροφά τοξίνες από πηγές που βρίσκονται παντού γύρω μας. Τα οικιακά αντικείμενα όπως το αποσμητικό, η οδοντόκρεμα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν υψηλές συγκεντρώσεις τοξινών και ακόμη και τα πιο απλά πράγματα όπως το νερό και τα φρούτα μπορούν να προκαλέσουν τοξική υπερφόρτωση με την πάροδο του χρόνου.

Αϋπνία

Ένα από τα πιο σημαντικά προειδοποιητικά σημάδια υπερφόρτωσης τοξινών είναι η αϋπνία ή ο ακανόνιστος ύπνος. Εάν το σώμα σας περιέχει υπερβολικά επίπεδα τοξινών, αυτό μπορεί να αναστείλει την ικανότητά του να απελευθερώνει τη μελατονίνη που σας βοηθά να κοιμηθείτε. Άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με την τοξικότητα, όπως η δυσκοιλιότητα, μπορούν επίσης να συμβάλουν στην αϋπνία έμμεσα.

Συνεχής κόπωση

Εάν ξυπνάτε νιώθοντας κουρασμένοι και αυτό το συναίσθημα επιμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πιθανότατα νιώθετε συνεχή κόπωση. Μία από τις μεγαλύτερες αδιευκρίνιστες αιτίες συνεχούς κόπωσης είναι η συσσώρευση τοξινών.

Εάν δεν μπορείτε να διώξετε την κούραση, τότε είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να κάνετε μια πλήρη αποτοξίνωση για να τη θεραπεύσετε. Μια αποτοξίνωση θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην αποβολή των τοξινών, εμποδίζοντάς σας να πάρετε αρκετή ενέργεια.

Δυσκοιλιότητα

Το πεπτικό σύστημα είναι ένα σαφές σημάδι ότι το σώμα σας χρειάζεται επειγόντως αποτοξίνωση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε λάβει άλλα μέτρα για τη βελτίωση της πέψης σας, όπως αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών και προσαρμογή της διατροφής σας, αλλά δεν έχετε δει τα αποτελέσματα που χρειάζεστε.

Οι αποτοξίνες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην απομάκρυνση τοξινών όπως τα βαρέα μέταλλα και οι μύκητες από το σώμα σας, κάτι που θα βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα να ανακάμψει και να επιστρέψει στην πλήρη υγεία. Ως αποτέλεσμα, θα απολαύσετε επίσης υγιή και λειτουργική πέψη.

Αλλαγές στην ούρηση

Οι αλλαγές στο χρώμα των ούρων είναι ένα μεγάλο σημάδι τοξικότητας στο σώμα σας. Καθώς περισσότερες τοξίνες συγκεντρώνονται στα ούρα σας, το χρώμα γίνεται πιο σκούρο και η μυρωδιά χειροτερεύει. Ιδιαίτερα σκοτεινά ή δύσοσμα ούρα είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να κάνετε αποτοξίνωση, καθώς θα βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλει τις τοξίνες που προκαλούν αυτές τις αλλαγές.

Η συχνοουρία μπορεί επίσης να είναι σημάδι συσσώρευσης τοξινών. Επειδή το σώμα σας αποβάλλει τις τοξίνες κυρίως μέσω των ούρων, η συχνοουρία υποδηλώνει ότι είτε είστε πολύ ενυδατωμένοι είτε ότι το σώμα σας αποβάλλει υψηλό επίπεδο τοξινών.

Μυϊκοί πόνοι και σπασμοί

Εάν αντιμετωπίζετε μυϊκούς πόνους και σπασμούς χωρίς προφανή αιτία, είναι ένα τεράστιο προειδοποιητικό σημάδι ότι το σώμα σας είναι γεμάτο τοξίνες. Θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο σώμα σας εάν αισθάνεστε πόνο χωρίς να ασκηθείτε ή να ασκηθείτε. Θα πρέπει επίσης να σημειώσετε εάν αντιμετωπίζετε υπερβολικά μεγάλες περιόδους πόνου και ανάρρωσης μετά την προπόνηση.

Η συνεχής έκθεση σε επιβλαβείς ουσίες στο περιβάλλον και το σώμα σας προκαλεί φλεγμονή, καθώς ενοχλεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τις φυσικές αντιδράσεις του σώματός σας στο στρες. Ως αποτέλεσμα, το σώμα σας δεν μπορεί να αφιερώσει όλους τους πόρους και τις λειτουργίες που είναι απαραίτητες για να θεραπεύσει. Η αντιμετώπιση αυτού με την εξάλειψη των τοξινών από το σύστημά σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε το σώμα σας να θεραπεύσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το έλαιο λεβάντα βελτιώνει την επιδερμίδα μας;

Ποια είναι τα οφέλη της παπάγια στον μεταβολισμό μας;

5 Tips για να πιο λαμπερό δέρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

9 λύσεις για τη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

Κατάθλιψη αυτοφροντίδα: Το 10% των ενηλίκων στις ΗΠΑ υποφέρει από κατάθλιψη κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα οικογενειακές διαμάχες, απώλεια της παραγωγικότητας της εργασίας και δυστυχία για το άτομο που επηρεάζεται από την πάθηση και τους γύρω τους.

Παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για την υγεία

Υγεία selfcare: Ο ΠΟΥ συνιστά παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για κάθε χώρα και οικονομικό περιβάλλον, ως κρίσιμο μονοπάτι για την επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας, την προώθηση της υγείας, τη διατήρηση της ασφάλειας του κόσμου και την εξυπηρέτηση των ευάλωτων.