Αυτοφροντίδα

Άγχος Αντιμετώπιση: Ασκήσεις αναπνοής για να αντιμετωπίσετε το άγχος [vid]

Άγχος Αντιμετώπιση: Ασκήσεις αναπνοής για να αντιμετωπίσετε το άγχος [vid]

Άγχος Αντιμετώπιση: Δεν χρειάζεται να έχετε πάντα μαζί σας το στρώμα της yoga για να μπείτε σε κατάσταση zen. Μια ολιγόλεπτη άσκηση αναπνοής μόλις 3 ή 5 λεπτών μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το άγχος σας, όπου κι αν βρίσκεστε.

Αυτή η χαλαρωτική αναπνευστική τεχνική για την αντιμετώπιση του άγχους, του στρες ακόμη και μιας κρίσης πανικού διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και μπορεί να γίνει οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε. Να έχετε υπόψη σας ότι θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα, εάν την επαναλαμβάνετε τακτικά μέσα στη μέρα. Με άλλα λόγια, συνίσταται να αποτελεί μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας.

Μπορείτε να κάνετε την χαλαρωτική άσκηση αναπνοής όρθιοι/ες, καθισμένοι/ες σε μια καρέκλα που στηρίζει την πλάτη σας, ή ξαπλωμένοι/ες σε ένα κρεβάτι ή χαλάκι γιόγκα στο πάτωμα. Για αρχή, φροντίστε να χαλαρώσετε το σώμα σας, διασφαλίζοντας ότι θα στέκεστε σε μια στάση που σας βολεύει και νιώθετε άνετα. Εάν μπορείτε, αφαιρέστε ή χαλαρώστε ρούχα που ενδέχεται να περιορίζουν την αναπνοή σας.

Εάν επιλέξετε να ξαπλώσετε, τοποθετήστε τα χέρια σας λίγο πιο μακριά από τα πλευρά σας, με τις παλάμες σας να κοιτούν προς τα πάνω. Αφήστε τα πόδια σας να είναι ίσια ή λυγίστε τα γόνατά σας, έτσι ώστε τα πόδια σας να είναι επίπεδα στο πάτωμα. Εάν κάθεστε, τοποθετήστε και στηρίξτε απαλά τα χέρια σας στα χερούλια της καρέκλας και αφήστε τα πόδια σας χαλαρά να ακουμπούν το έδαφος.

Αφήστε την αναπνοή σας να ρέει προς την κοιλιά σας, τόσο βαθιά όσο είστε άνετα. Το σημαντικό είναι να μην την πιέζετε. Προσπαθήστε να εισπνέετε μέσω της μύτης σας και να εκπνέεται από το στόμα σας. Αναπνεύστε απαλά και ρυθμικά. Ένα χρήσιμο trick για μερικούς ανθρώπους είναι να μετρούν σταθερά από το 1 έως το 5. Εάν εκκινώντας την άσκηση αναπνοής διαπιστώσετε πως δεν μπορείτε ή δυσκολεύεστε να φτάσετε ως το 5, μην αποθαρρυνθείτε, είναι απολύτως οκ. Η τακτική εξάσκηση θα σας εξοικειώσει με το βάθος της αναπνοής και την έκτασή της. Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσετε ή να κρατήσετε την αναπνοή σας, αφήστε την να ρεύσει απαλά και εκπνέοντας μετρήστε από το 1 έως το 5 ξανά, αν βρίσκετε αυτό το trick χρήσιμο. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία για 3 έως 5 λεπτά.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες υπερτροφές είναι καλές για τον διαβήτη;

Τα συνηθέστερα συμπτώματα της νόσου Περονί

Γιόγκα: Η φυσική δύναμη που ενισχύει την ψυχική σας υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε ποιες βιταμίνες & συμπληρώματα διατροφής στραφήκαμε το 2021 για το ανοσοποιητικό;

Βιταμίνες συμπληρώματα διατροφής: Μεγάλη αύξηση παρατηρείται το 2021 σε σκευάσματα, τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Εν μέσω πανδημίας, αυτή η τάση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί.

Η εσωτερική και εξωτερική φροντίδα του εαυτού μας φέρνει ισορροπία

Η αυτοφροντίδα είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη που βοηθάει στη διατήρηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας. Όταν μιλάει κανείς για την αυτοφροντίδα, αναφέρεται σε όλους εκείνους τους τρόπους που αξιοποιεί προκειμένου να ενισχύσει την ισορροπία, την ευεξία και τη καλή σωματική και ψυχική κατάσταση για τον ίδιο.