Αυτοφροντίδα

Άγχος: 5 Tips για να διώξετε το άγχος από τη ζωή σας

Άγχος: 5 Tips για να διώξετε το άγχος από τη ζωή σας

Άγχος: Λόγω των ραγδαίων εξελίξεων που κατακλύζουν τη σημερινή κοινωνία, οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται συνεχώς μέσα στο άγχος.Αν θέλετε να αποβάλετε το άγχος από τη ζωή σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές μας.

Λόγω των ραγδαίων εξελίξεων που κατακλύζουν τη σημερινή κοινωνία, οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται συνεχώς μέσα στο άγχος. Η συνεχείς αλλαγές στο καθημερινό τους πρόγραμμα και οι υποχρεώσεις τους τούς καταβάλουν. Έτσι, το στρες τους γίνεται συνήθεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία τους και να κινούνται σπασμωδικά. Αν θέλετε να αποβάλετε το άγχος από τη ζωή σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές μας.

 

Πώς να αποβάλετε το στρες από τη καθημερινότητάς σας

  • Αποσυνδεθείτε από τη τεχνολογία για μία ώρα.

Κλείστε το ίντερνετ για να μην έχετε πρόσβαση στις ειδήσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις υπόλοιπες κοινωνικές σας υποχρεώσεις. Προσπαθήστε να περάσετε την ημέρα σας κάνοντας κάτι δημιουργικό για να αποσπάσετε  την προσοχή σας από τις υποχρεώσεις που σας κατακλύζουν. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αλλάξετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης ή σε αθόρυβη λειτουργία. Αν απομακρύνετε από τη ζωή σας όλες τις τοξικές συνήθειες, η ζωή σας θα γίνει πιο φυσιολογική, άρα και με λιγότερο στρες.

  • Δημιουργήστε ένα κουτί που να λέγετε “Ανησυχία”.

Εδώ είναι ένα μικρό τέχνασμα για να σας βοηθήσει να ανησυχείτε λιγότερο και να μειώσετε το άγχος σας. Δημιουργείστε ένα κουτί μέσα στο οποίο θα γράφετε τα άγχη σας και τις ανησυχίες σας! Κάθε φορά που μια ανησυχία έρχεται στο μυαλό σας, γράψτε το σε ένα κομμάτι χαρτί και τοποθετήστε το στο κουτί. Με αυτόν τον τρόπο, απελευθερώνετε κυριολεκτικά και σωματικά αυτή την ανησυχία από το μυαλό σας. Το απελευθερώνετε στο Σύμπαν ή στο Θεό (ανάλογα με τις πεποιθήσεις σας) και έχετε πίστη ότι όλες οι ανάγκες σας θα τακτοποιηθούν.

  • Δημιουργήστε χρόνο για τον εαυτό σας και χαλαρώστε με ένα μπάνιο

Δοκιμάστε να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο και απλά να έχετε λίγο χρόνο για την αυτοφροντίδα σας. Χαλαρώστε, αναπνεύστε, ακούστε μουσική και ανάψτε μερικά κεριά! Όταν φροντίζετε τον εαυτό σας και επανακκινήστε, έχετε πιο πολλά αποθέματα αγάπης για τους γύρω σας.

 

  • Αποσπάστε την προσοχή με χιούμορ

Περάστε λίγο χρόνο με φίλους ή συγγενείς παρακολουθώντας μια αστεία ταινία ή μια κωμική σειρά. Το γέλιο μειώνει τις ορμόνες του στρες, χαλαρώνει το φυσικό σώμα και απελευθερώνει ενδορφίνες (ενίσχυση της διάθεσης, χημική ουσία που μειώνει το στρες).

  • Παίξτε ένα παιχνίδι

Άλλος ένας τρόπος να ξεχαστείς.. βγάλτε το παλιό σκραμπλ και περάστε λίγο χρόνο παίζοντας ένα παιχνίδι με την οικογένειά σας. Εάν είστε μόνοι, δοκιμάστε μερικά παιχνίδια όπως πασιέντζα. Τα παιχνίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετατοπίσετε τη συγκέντρωσή σας σε μια δραστηριότητα που διεγείρει τον εγκέφαλο, και που κρατά επίσης την πλήρη προσοχή σας. Τελικά τα παιχνίδια μπορεί να είναι ένας μάλλον διασκεδαστικός τρόπος για να ανακουφιστείτε λίγο από το άγχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες είναι οι καλύτερες δουλειές για άτομα με άγχος και κατάθλιψη;

Συμβουλές για να ενισχύσετε την ψυχική σας υγεία.

Όλο και περισσότερα παιδιά καπνίζουν τα τελευταία χρόνια

Τα 5 συστατικά που πρέπει να έχετε για επιδερμίδες με τάση ακμής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου;

Σχεδιάζοντας ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και δημιουργώντας ένα χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας και πιθανώς να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών.

Κηπουρική: Ένα φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης

Η κηπουρική είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι - είναι μια πολύπλευρη θεραπευτική δραστηριότητα που μπορεί να φωτίσει τη διάθεσή σας, να μειώσει το άγχος και να ενισχύσει τη συνολική αίσθηση ευεξίας.