Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα άγχος: 5 τρόποι για να απομακρύνετε το άγχος από τη καθημερινότητά σας

Αυτοφροντίδα άγχος: 5 τρόποι για να απομακρύνετε το άγχος από τη καθημερινότητά σας

Αυτοφροντίδα άγχος: Το άγχος κατακλύζει τη καθημερινότητά μας. Πώς θα καταφέρουμε να το αποβάλουμε; Κάνε τρόπο ζωής τα 5 tips που σου προτείνουμε και η διάθεσή σου θα αλλάξει.

Λόγω των ραγδαίων εξελίξεων που κατακλύζουν τη σημερινή κοινωνία, οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται συνεχώς μέσα στο άγχος. Η συνεχείς αλλαγές στο καθημερινό τους πρόγραμμα και οι υποχρεώσεις τους τούς καταβάλουν. Έτσι, το στρες τούς γίνεται συνήθεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία τους και να κινούνται σπασμωδικά. Αν θέλετε να αποβάλετε το άγχος από τη ζωή σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές μας.

Πώς να αποβάλετε το στρες από τη καθημερινότητάς σας

  • Αποσυνδεθείτε από τη τεχνολογία για μία ώρα.

Κλείστε το ίντερνετ για να μην έχετε πρόσβαση στις ειδήσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις υπόλοιπες κοινωνικές σας υποχρεώσεις. Προσπαθήστε να περάσετε την ημέρα σας κάνοντας κάτι δημιουργικό για να αποσπάσετε  την προσοχή σας από τις υποχρεώσεις που σας κατακλύζουν. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αλλάξετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης ή σε αθόρυβη λειτουργία. Αν απομακρύνετε από τη ζωή σας όλες τις τοξικές συνήθειες, η ζωή σας θα γίνει πιο φυσιολογική, άρα και με λιγότερο στρες.

  • Δημιουργήστε ένα κουτί που να λέγετε “Ανησυχία”.

Εδώ είναι ένα μικρό τέχνασμα για να σας βοηθήσει να ανησυχείτε λιγότερο και να μειώσετε το άγχος σας. Δημιουργείστε ένα κουτί μέσα στο οποίο θα γράφετε τα άγχη σας και τις ανησυχίες σας! Κάθε φορά που μια ανησυχία έρχεται στο μυαλό σας, γράψτε το σε ένα κομμάτι χαρτί και τοποθετήστε το στο κουτί. Με αυτόν τον τρόπο, απελευθερώνετε κυριολεκτικά και σωματικά αυτή την ανησυχία από το μυαλό σας. Το απελευθερώνετε στο Σύμπαν ή στο Θεό (ανάλογα με τις πεποιθήσεις σας) και έχετε πίστη ότι όλες οι ανάγκες σας θα τακτοποιηθούν.

  • Δημιουργήστε χρόνο για τον εαυτό σας και χαλαρώστε με ένα μπάνιο

Δοκιμάστε να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο και απλά να έχετε λίγο χρόνο για την αυτοφροντίδα σας. Χαλαρώστε, αναπνεύστε, ακούστε μουσική και ανάψτε μερικά κεριά! Όταν φροντίζετε τον εαυτό σας και επανακκινήστε, έχετε πιο πολλά αποθέματα αγάπης για τους γύρω σας.

  • Αποσπάστε την προσοχή με χιούμορ

Περάστε λίγο χρόνο με φίλους ή συγγενείς παρακολουθώντας μια αστεία ταινία ή μια κωμική σειρά. Το γέλιο μειώνει τις ορμόνες του στρες, χαλαρώνει το φυσικό σώμα και απελευθερώνει ενδορφίνες (ενίσχυση της διάθεσης, χημική ουσία που μειώνει το στρες).

  • Παίξτε ένα παιχνίδι

Άλλος ένας τρόπος να ξεχαστείς.. βγάλτε το παλιό σκραμπλ και περάστε λίγο χρόνο παίζοντας ένα παιχνίδι με την οικογένειά σας. Εάν είστε μόνοι, δοκιμάστε μερικά παιχνίδια όπως πασιέντζα. Τα παιχνίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετατοπίσετε τη συγκέντρωσή σας σε μια δραστηριότητα που διεγείρει τον εγκέφαλο, και που κρατά επίσης την πλήρη προσοχή σας. Τελικά τα παιχνίδια μπορεί να είναι ένας μάλλον διασκεδαστικός τρόπος για να ανακουφιστείτε λίγο από το άγχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

3 τρόποι που το άγχος σας κάνει να παίρνετε βάρος

Το άγχος είναι αναπόφευκτο, όχι όμως και η εξάντληση

Πώς να καθαρίσετε το μυαλό σας από την ψυχική ακαταστασία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για ποιο λόγο είναι σημαντικό να κάνουμε δραστηριότητες εκτός σπιτιού;

Αλλάξτε ζωή: Ο σημερινός τρόπος ζωής σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι επιβλαβής για τη σωματική και ψυχική υγεία. Είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ άλλοτε να δίνετε προτεραιότητα στον εξωτερικό χρόνο.

Το πικ-νικ είναι ένας από τους λόγους που η οικογένεια έρχεται πιο κοντά

Πικ-νικ: Μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά, για να μην αναφέρουμε μια εξαντλητική χρονιά, ένα πικνίκ είναι ακριβώς αυτό που θα συνταγογραφούσε ο γιατρός για όλη την οικογένεια.

Πώς αποκτάται η ευημερία στη ζωή μας;

Αυτοφροντίδα: Ακολουθούν μερικοί αποτελεσματικοί και δοκιμασμένοι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ευημερία σας.