Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παρασκήνιο

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά στο πρόβλημα ότι ‘Δεν αποζημιώνει το οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση’

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά στο πρόβλημα ότι ‘Δεν αποζημιώνει το οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση’

Άμεση ήταν η απάντηση του ΕΟΠΥΥ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση και αφορά στην μη  αποζημίωση του υγρού οξυγόνου από τον Οργανισμό .

Απάντηση στην αναφορά της Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση, Ιωάννας Αλυσανδράτου στην συνέντευξη που παραχώρησε στο www.healthweb.gr και την εκπομπή Υγείας OPINION HEALTH σχετικά ‘’ Ο ΕΟΠΥΥ δεν το αποζημιώνει πλέον το υγρό οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση.΄΄ , έδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κυρία  Αλυσανδράτου είπε ότι  ‘’ Ο ΕΟΠΥΥ δεν το αποζημιώνει πλέον το υγρό οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση και εδώ και 5 μήνες έχει ξεκινήσει μια αλληλογραφία όπως σας είπα με το Υπουργείο Υγείας . Μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει λυθεί νομοθετικά. Δεν έχει βγει ένα ΦΕΚ ή κάποια τροποποιητική νομοθεσία για να αλλάξει αυτή την απόφαση.

  • Απλά με συνεχείς οχλήσεις με συνεχείς καυγάδες, αν μου επιτραπεί η λέξη, έναν, έναν ονομαστικά στον κάθε ασθενή που αιτείται το υγρό οξυγόνο, παλεύουμε να το διεκδικήσουμε και να το πάρουμε. Με ενστάσεις, με το να ξαναγράφονται. Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, επίπονη για τον ασθενή σωματικά και ψυχολογικά κύρια Ντάμπου. Γιατί σκεφτείτε έναν ασθενή που πάει στο γιατρό του να του γράψει το υγρό οξυγόνο που το γράφει μια φορά. Πηγαίνει να πάρει έγκριση ΑΥΣ, γιατί αυτό έχει πάει στη διαδικασία της έγκρισης του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο απορρίπτει την αίτηση του ασθενή. Ξαναγυρίζει πίσω στον γιατρό να ξαναγράψει την αίτηση, να ξαναζητήσει έγκριση και αυτό γίνεται μπορεί και 3 και 4 μήνες συνεχόμενους μέχρι να στέλνει ο σύλλογος μας. “Παρακαλούμε εγκρίνετε, σας παρακαλούμε είναι σημαντικό για τη ζωή του, σας, σας, σας.” Με όποιον τρόπο έχουμε, έχουμε δοκιμάσει τα πάντα, σε κάποιους ασθενείς έχει περάσει, σε κάποιους όχι.’’

Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ στο παραπάνω πρόβλημα των ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση  είναι η εξής : ‘’ Σχετικά με την αναφορά της Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση, Ιωάννας Αλυσανδράτου, ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει το υγρό οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση διευκρινίζεται ότι ο Οργανισμός αποζημιώνει την παροχή οξυγόνου σε όλους τους ασθενείς για τους οποίους κρίνεται αναγκαίο βάσει των ιατρικών ενδείξεων. Το είδος της παροχής κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς και, ειδικά για την παροχή υγρού και αέριου οξυγόνου, εγκρίνεται η αποζημίωση κατόπιν αιτήματος και θετικής απόφασης του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου.’’

  •  Ελπίζουμε σύντομα να ξεπεραστούν τα προβλήματα στη διαδικασία της έγκρισης από το  Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο της κάθε  αίτησης για παροχή υγρού  οξυγόνου στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση για να μην  περιμένουν 3 και 4 μήνες καθώς το οξυγόνο είναι η ανάσα της ζωής τους .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιωάννα Αλυσανδράτου: Ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει το οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση

Την ένταξη τους στον εμβολιασμό ζητούν οι ασθενείς με Πνευμονική Υπέρταση

Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση "Δώσε ανάσα στην ζωή σου". Μάθε για αυτήν

Ιωάννα Αλυσανδράτου: Το 2019 θα διεκδικήσουμε νόμιμα την αναπηρία του ασθενούς με Π.Υ

H Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση έχει σημαντική επίδραση στην καθημερινότητα των ασθενών

ΕΟΠΥΥ φαρμακοποιοί : Απορρίπτει o Υπουργός Υγείας το αίτημα για ανθυγιεινό επίδομα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απάντηση του ΕΟΦ σε δημοσίευμα του healthweb για αυξήσεις σοκ σε 461 φάρμακα

Μετά το δημοσίευμα του healthweb.gr για αυξήσεις σοκ σε τιμές 461 φαρμάκων ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έβγαλε ανακοίνωση. Καμία αναφορά στα θέματα της νομιμότητας της ανατιμολόγησης των φαρμάκων.

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί  το Υπουργείο Υγείας

O Πρωθυπουργός προσπαθεί να αφουγκραστεί τα προβλήματα που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας γι΄ αυτό χθες βρέθηκε αιφνιδιαστικά στο νοσοκομείο «Λαϊκό» και αύριο θα επισκεφτεί το Υπουργείο Υγείας.

Διαγωνισμός για διοικήσεις ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Τα διδακτορικά με 4ετή διάρκεια δεν μοριοδοτήθηκαν αλλά μοριοδοτήθηκαν τα ενός έτους μεταπτυχιακά

Διαγωνισμός για διοικήσεις Νοσοκομείων- ΥΠΕ : Τα διδακτορικά με 4ετή διάρκεια δεν μοριοδοτήθηκαν , αντίθετα μοριοδοτήθηκαν τα ενός έτους μεταπτυχιακά .

H επιλογή των νέων διοικήσεων των οργανισμών μέσω ΑΣΕΠ οδηγείται σε ακύρωση ;

H επιλογή των νέων διοικήσεων των Οργανισμών που θα έπρεπε να έχουν γίνει μέσω διαγωνισμού του  ΑΣΕΠ μάλλον οδηγείται  σε ακύρωση είτε μέσω συνεχών παρατάσεων είτε με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που ακούγεται,  θα θέλαμε να ρωτήσουμε. Οι διορισμένοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι σε ΕΟΦ και  ΙΦΕΤ  αποδείχτηκαν αποτελεσματικοί ή αναποτελεσματικοί ; Το σύστημα υγείας βελτιώθηκε ή […]

Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία πωλήσεων των φαρμάκων

Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία των πωλήσεων των φαρμάκων. Σε πρόσφατη μελέτη της η IQVIA αναφέρει ότι ήπια ανοδικά κινείται η αγορά των φαρμάκων στα ιδιωτικά φαρμακεία τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενισχυμένη κατά 2,4% σε αξίες, αλλά με οριακή υποχώρηση 0,5% σε ό,τι αφορά τον όγκο.

Η κακοδιαχείριση των νοσοκομείων αύξησε τα ληξιπρόθεσμα

Η έρευνα του ΙΟΒΕ στα τέλη του 2023 που αφορούσε τα λογιστικά των νοσοκομείων και αναδείκνυε ποια στοιχεία για δαπάνες, προμήθειες και εξοπλισμό δεν καταγράφονται από μονάδες του ΕΣΥ δεν φαίνεται να διαβάστηκε από κανέναν στο υπουργείο υγείας. Μάλλον ήταν σαν να μην έγινε ποτέ!

Close Icon