Παρασκήνιο

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά στο πρόβλημα ότι ‘Δεν αποζημιώνει το οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση’

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά στο πρόβλημα ότι ‘Δεν αποζημιώνει το οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση’

Άμεση ήταν η απάντηση του ΕΟΠΥΥ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση και αφορά στην μη  αποζημίωση του υγρού οξυγόνου από τον Οργανισμό .

Απάντηση στην αναφορά της Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση, Ιωάννας Αλυσανδράτου στην συνέντευξη που παραχώρησε στο www.healthweb.gr και την εκπομπή Υγείας OPINION HEALTH σχετικά ‘’ Ο ΕΟΠΥΥ δεν το αποζημιώνει πλέον το υγρό οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση.΄΄ , έδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κυρία  Αλυσανδράτου είπε ότι  ‘’ Ο ΕΟΠΥΥ δεν το αποζημιώνει πλέον το υγρό οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση και εδώ και 5 μήνες έχει ξεκινήσει μια αλληλογραφία όπως σας είπα με το Υπουργείο Υγείας . Μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει λυθεί νομοθετικά. Δεν έχει βγει ένα ΦΕΚ ή κάποια τροποποιητική νομοθεσία για να αλλάξει αυτή την απόφαση.

  • Απλά με συνεχείς οχλήσεις με συνεχείς καυγάδες, αν μου επιτραπεί η λέξη, έναν, έναν ονομαστικά στον κάθε ασθενή που αιτείται το υγρό οξυγόνο, παλεύουμε να το διεκδικήσουμε και να το πάρουμε. Με ενστάσεις, με το να ξαναγράφονται. Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, επίπονη για τον ασθενή σωματικά και ψυχολογικά κύρια Ντάμπου. Γιατί σκεφτείτε έναν ασθενή που πάει στο γιατρό του να του γράψει το υγρό οξυγόνο που το γράφει μια φορά. Πηγαίνει να πάρει έγκριση ΑΥΣ, γιατί αυτό έχει πάει στη διαδικασία της έγκρισης του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο απορρίπτει την αίτηση του ασθενή. Ξαναγυρίζει πίσω στον γιατρό να ξαναγράψει την αίτηση, να ξαναζητήσει έγκριση και αυτό γίνεται μπορεί και 3 και 4 μήνες συνεχόμενους μέχρι να στέλνει ο σύλλογος μας. “Παρακαλούμε εγκρίνετε, σας παρακαλούμε είναι σημαντικό για τη ζωή του, σας, σας, σας.” Με όποιον τρόπο έχουμε, έχουμε δοκιμάσει τα πάντα, σε κάποιους ασθενείς έχει περάσει, σε κάποιους όχι.’’

Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ στο παραπάνω πρόβλημα των ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση  είναι η εξής : ‘’ Σχετικά με την αναφορά της Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση, Ιωάννας Αλυσανδράτου, ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει το υγρό οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση διευκρινίζεται ότι ο Οργανισμός αποζημιώνει την παροχή οξυγόνου σε όλους τους ασθενείς για τους οποίους κρίνεται αναγκαίο βάσει των ιατρικών ενδείξεων. Το είδος της παροχής κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς και, ειδικά για την παροχή υγρού και αέριου οξυγόνου, εγκρίνεται η αποζημίωση κατόπιν αιτήματος και θετικής απόφασης του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου.’’

  •  Ελπίζουμε σύντομα να ξεπεραστούν τα προβλήματα στη διαδικασία της έγκρισης από το  Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο της κάθε  αίτησης για παροχή υγρού  οξυγόνου στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση για να μην  περιμένουν 3 και 4 μήνες καθώς το οξυγόνο είναι η ανάσα της ζωής τους .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιωάννα Αλυσανδράτου: Ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει το οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση

Την ένταξη τους στον εμβολιασμό ζητούν οι ασθενείς με Πνευμονική Υπέρταση

Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση "Δώσε ανάσα στην ζωή σου". Μάθε για αυτήν

Ιωάννα Αλυσανδράτου: Το 2019 θα διεκδικήσουμε νόμιμα την αναπηρία του ασθενούς με Π.Υ

H Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση έχει σημαντική επίδραση στην καθημερινότητα των ασθενών

ΕΟΠΥΥ φαρμακοποιοί : Απορρίπτει o Υπουργός Υγείας το αίτημα για ανθυγιεινό επίδομα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναστασία Κοτανίδου: Προτάθηκε για Υπουργός Υγείας στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση

Αναστασία Κοτανίδου: Η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει προταθεί για τη θέση της Υπηρεσιακής Υπουργού Υγείας.

ΕΟΠΥΥ δεύτερη συνεδρίαση του νέου ΔΣ : Στο επίκεντρο η νέα Επιτροπή Ενστάσεων Φαρμακείων και Παρόχων Υγείας

Συνεχίζονται οι εργασίες στο νέο 7 μελές ΔΣ του ΕΟΠΥΥ το οποίο συνεδριάζει , όπως μαθαίνουμε, με βαριά ατζέντα...Στο επίκεντρο της ημερήσιας διάταξης, η νέα Επιτροπή Ενστάσεων Φαρμακείων και Παρόχων Υγείας.

ΕΚΑΠΥ : Έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ

Έτοιμη είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ και  η οποία πρόκειται να ξεκινήσει να  λειτουργεί  στις 3 Απριλίου 2023 .