Παρασκήνιο

ΕΚΑΒ: Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα;

ΕΚΑΒ: Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα;

Εμπόδια υπάρχουν στην εφαρμογή απλών τεχνολογιών στο ΕΚΑΒ. Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα; Πως θα επιτευχθεί η δημιουργία και εφαρμογή του Πύργου ελέγχου και αναβάθμιση των συστημάτων επικοινωνίας;

Τα μέτρα που ανακοινώνονται το τελευταίο μήνα για την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ κινούνται προς την θετική κατεύθυνση αν και για την  υλοποίηση τους θ’ απαιτηθούν χρόνια (‘Όπως για τις νέες προσλήψεις και την αγορά νέων ασθενοφόρων . Εδώ εκκρεμούν ακόμα αυτά του ΕΣΠΑ πριν αρκετά χρόνια που δεν έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια τους.)

Επειδή ακούμε για Πύργο ελέγχου και αναβάθμιση των συστημάτων επικοινωνίας του ΕΚΑΒ ρωτάμε εάν τα ασθενοφόρα σήμερα έχουν το απλούστατο GPS και εάν όχι , ποιοι εμποδίζουν και γιατί την εγκατάσταση του ;

Περιμένουμε την απάντηση του προέδρου του ΕΚΑΒ για να είμαστε όλοι γνώστες των εμποδίων που  μπλοκάρουν την εφαρμογή απλών τεχνολογιών, πόσο μάλλον των ‘ Πύργων  ελέγχου’. Αυτά για να μην τρέφουμε αυταπάτες και θα υπέρ αναλύουμε στο επόμενο ατυχές συμβάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ν. Παπαευσταθίου στο Healthweb: Στόχος μας η διασύνδεση των ΤΕΠ με το ΕΚΑΒ

Χρυσοχοΐδης: "Παγκόσμιο πρόβλημα οι ελλείψεις φαρμάκων"

Πλήρης αναδιαμόρφωση του ΕΚΑΒ - Οι 5 άξονες

Νίκος Παπαευσταθίου στο healthweb.gr: Δεν σταματάμε να εξυπηρετούμε τους non COVID ασθενείς

87η ΔΕΘ Μητσοτάκης - Κεντρική προτεραιότητα για την κυβέρνηση η αναβάθμιση του ΕΣΥ

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την Υγεία στην συνέντευξη τύπου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νομιμοποιούνται οι διοικητές νοσοκομείων με το ν/σ για την επιλογή διοικήσεων

Η ηγεσία του  υπουργείου υγείας μας άκουσε και μας διάβασε στο healthweb.gr. Διάβασε τα άρθρα μας για τις παράνομες τοποθετήσεις των διοικητών των  νοσοκομείων  και αποφάσισε  να τους νομιμοποιήσει  με την ψήφιση του επικείμενου νόμου για τις διοικήσεις νοσοκομείων .

Ο Χρυσοχοΐδης θα είναι το όργανο για δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ασκεί ο ίδιος την αρμοδιότητα της τελικής υπογραφής για δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων και άλλων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου COVID- 19.

Ο κύριος υπεύθυνος για τις ελλείψεις φαρμάκων μέλος της νέας επιτροπής παρακολούθησης

Το υπουργείο Υγείας στην προσπάθεια να ελέγξει τις ελλείψεις φαρμάκων δημιούργησε μια νέα επιτροπή που θα  παρακολουθεί τις ελλείψεις φαρμάκων αλλά και τη διαθεσιμότητά τους και η οποία συνεδριάζει στον ΕΟΦ .

ΕΚΑΠΥ: Οι συνεχείς παρατάσεις για να ξεκινήσει το έργο της και οι εξοικονομήσεις που πέτυχαν ο νυν και πρώην πρόεδρος

Η ΕΚΑΠΥ έρχεται πάντα στην δημοσιότητα για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι παίρνει συνεχώς παρατάσεις για να ξεκινήσει η εφαρμογή όλων όσων έγραφε η  νομοθεσία για το σκοπό και το έργο της .

Ο Ά. Αγγέλης που ανέλαβε τα φάρμακα είναι συγγενής με στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής

Υπουργείο Υγείας: Ο νέος Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας Άρης Αγγέλης ο οποίος αναλαμβάνει τα φάρμακα είναι συγγενής πρώτου Βαθμού, με στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας.

ΗΔΙΚΑ: Διενεργεί διαγωνισμό για την βελτίωση Ψηφιακής Ετοιμότητας των Νοσοκομείων - Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων

Ανοικτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό διενεργεί η ΗΔΙΚΑ για τη ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο «Βελτίωση της Ψηφιακής Ετοιμότητας των Νοσοκομείων - Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων & υποδομών νοσοκομείων».