Νεογέννητα

Παιδιατρικοί Ειδικοί: Δίνουν νέες συστάσεις για την ασφάλεια των μωρών που κοιμούνται

Παιδιατρικοί Ειδικοί: Δίνουν νέες συστάσεις για την ασφάλεια των μωρών που κοιμούνται

Και όταν ένα βρέφος δείχνει σημάδια ότι προσπαθεί να φτάσει στο ορόσημο της κύλισης, το οποίο είναι συχνά γύρω στην ηλικία των τριών έως τεσσάρων μηνών, η δήλωση συμβουλεύει να μην το σπαργανώνετε επειδή το σπαργανωμένο βρέφος μπορεί να κυλήσει στην πρηνή θέση και να πνιγεί.

Παιδιατρικοί Ειδικοί: Η διάταξη ύπνου ενός βρέφους υποτίθεται ότι είναι σε κούνια, ανάσκελα, χωρίς παιχνίδια, μαξιλάρια ή κουβέρτες Στην πρώτη της ενημέρωση από το 2016, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) περιέγραψε συστάσεις για τη μείωση του κινδύνου βρεφικών θανάτων που σχετίζονται με τον ύπνο. Στη νέα δήλωση πολιτικής, η AAP τονίζει την ανάγκη τα βρέφη να κοιμούνται ανάσκελα, οι γονείς να διατηρούν το περιβάλλον ύπνου «γυμνό» και να αποφεύγουν να μοιράζονται το κρεβάτι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου.

“Ο θάνατος ενός μωρού είναι τραγικός, σπαρακτικός και συχνά μπορεί να αποφευχθεί.

Αν μάθαμε κάτι, το καλύτερο είναι τόσο απλό: τα μωρά πρέπει πάντα να κοιμούνται σε κούνια ή λεκάνη, ανάσκελα, χωρίς μαλακά παιχνίδια, μαξιλάρια, κουβέρτες ή άλλα κλινοσκεπάσματα. ” είπε η επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Rachel Moon, καθηγήτρια παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

Οι συστάσεις ισχύουν για παιδιά ηλικίας έως ενός έτους.

Περίπου 3.500 βρέφη πεθαίνουν από θανάτους που σχετίζονται με τον ύπνο κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ο ετήσιος αριθμός θανάτων από το 2000 ήταν παρόμοιος μετά από μια «σημαντική» μείωση των θανάτων τη δεκαετία του 1990 λόγω της εθνικής εκπαίδευσης για τα βρέφη να κοιμούνται ανάσκελα, ανέφερε το δελτίο τύπου.

Στην πρώτη της ενημέρωση από το 2016, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) περιέγραψε συστάσεις για τη μείωση του κινδύνου βρεφικών θανάτων που σχετίζονται με τον ύπνο σε μια δήλωση πολιτικής, τονίζοντας την ανάγκη τα βρέφη να κοιμούνται ανάσκελα. για τους γονείς να διατηρούν το περιβάλλον ύπνου «γυμνό» και να αποφεύγουν να μοιράζονται το κρεβάτι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου.

Ωστόσο, παρόλο που ο συνολικός αριθμός θανάτων είναι μειωμένος, το ποσοστό των αιφνίδιων απροσδόκητων βρεφικών θανάτων (SUID) υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ των μαύρων βρεφών και τριπλασιάστηκε μεταξύ των Αμερικανών Ινδών/Ιθαγενών βρεφών της Αλάσκας σε σύγκριση με τα λευκά βρέφη το 2010 έως το 2013.

Επιπλέον, τα βρέφη έχουν 67 φορές υψηλότερο κίνδυνο θανάτου που σχετίζεται με τον ύπνο όταν κοιμούνται με κάποιον σε καναπέ, μαλακή πολυθρόνα ή μαξιλάρι, 10 φορές υψηλότερο κίνδυνο όταν κοιμούνται με άτομο που έχει προβλήματα λόγω κούρασης, ηρεμιστικών φαρμάκων ή κατάχρησης ουσιών και 5-10 φορές μεγαλύτερος κίνδυνος όταν κοιμάστε στην ίδια επιφάνεια με κάποιον άλλο όταν είναι κάτω των τεσσάρων μηνών.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί γονείς επιλέγουν να μοιράζονται ένα κρεβάτι με ένα παιδί, για παράδειγμα, ίσως για να βοηθήσουν στον θηλασμό ή λόγω πολιτισμικής προτίμησης ή πεποίθησης ότι είναι ασφαλές», δήλωσε η Δρ. Rebecca Carlin, συν-συγγραφέας της δήλωσης και της συνοδευτικής τεχνικής έκθεσης.

“Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα ότι αυτό αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού ή θανάτου ενός μωρού, ωστόσο, και για αυτόν τον λόγο η AAP δεν μπορεί να υποστηρίξει το μοίρασμα του κρεβατιού σε καμία περίπτωση.”

Η AAP συνιστά στα μωρά να κοιμούνται σε μια επιφάνεια που είναι επίπεδη, σταθερή και δεν έχει κλίση, με το προϊόν ύπνου να πληροί τα πρότυπα ασφαλείας της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων για κούνιες, νιπτήρες, αυλές παιχνιδιού και κρεβάτια δίπλα στο κρεβάτι, τα οποία τίθενται σε ισχύ αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το CNN.

“Ένας πολύ καλός τρόπος για να ελέγξετε εάν μια επιφάνεια είναι πολύ μαλακή είναι να πιέσετε το χέρι σας προς τα κάτω και στη συνέχεια να το σηκώσετε.

Εάν το χέρι σας αφήνει μια εσοχή, είναι πολύ μαλακό”, σύμφωνα με τον First Candle, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει δεσμευτεί για την εξάλειψη του Συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου SIDS.

Το δελτίο τύπου της AAP προανήγγειλε επίσης την ψήφιση του νόμου για τον ασφαλή ύπνο για μωρά, ο οποίος απαγορεύει την πώληση μη ασφαλών προφυλακτήρων κούνιας και κεκλιμένων κρεβατιών μέχρι τα μέσα του 2022.

Η δήλωση πολιτικής υπενθύμισε στους γονείς να αποφεύγουν αντικείμενα – ειδικά μαλακά αντικείμενα, όπως παιχνίδια που μοιάζουν με μαξιλάρια, κάλυμμα στρώματος, υλικά που μοιάζουν με γούνα, χαλαρά κλινοσκεπάσματα ή προφυλακτήρες κούνιας, λόγω της πιθανότητας να τα πνίξουν. “Τοποθετήστε τα βρέφη σε μια σταθερή, επίπεδη, [μη κεκλιμένη] επιφάνεια ύπνου (π.χ. σφιχτά τοποθετημένο στρώμα κούνιας σε μια κούνια εγκεκριμένης ασφάλειας) καλυμμένη με τοποθετημένο σεντόνι χωρίς άλλα κλινοσκεπάσματα ή μαλακά αντικείμενα.

Επιφάνειες ύπνου με κλίσεις μεγαλύτερες από 10 βαθμούς δεν είναι ασφαλείς για τον ύπνο των βρεφών», ανέφερε η δήλωση πολιτικής. Οι προφυλακτήρες κούνιας, οι οποίοι προορίζονται για την προστασία του μωρού από τα πηχάκια της κούνιας, συνδέονται με περισσότερους από 100 θανάτους βρεφών τα τελευταία 30 χρόνια, σύμφωνα με το healthychildren.org, έναν ιστότοπο που προτείνει η AAP για πρόσθετους πόρους σχετικά με την ασφάλεια ύπνου για βρέφη.

Η παιδιατρική ένωση συνέστησε στους γονείς να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τα βρέφη τους, αλλά όχι στο ίδιο κρεβάτι με αυτά, τουλάχιστον τους πρώτους έξι μήνες. Η παιδιατρική ένωση συνέστησε στους γονείς να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τα βρέφη τους, αλλά όχι στο ίδιο κρεβάτι με αυτά, τουλάχιστον τους πρώτους έξι μήνες.

Η απελευθέρωση σημείωσε ότι η χρήση πιπίλας σχετίζεται επίσης με τη μείωση των θανάτων που σχετίζονται με τον ύπνο, αλλά συνιστάται “επίβλεψη, αφύπνιση στην κοιλιά” για την ανάπτυξη του βρέφους και για την πρόληψη της ανάπτυξης επίπεδης κηλίδας στο πίσω μέρος ή στο πλάι του κεφαλιού τους λόγω της θέσης ύπνου τους, μια κατάσταση γνωστή ως πλαγιοκεφαλία θέσης, σύμφωνα με τη δήλωση.

«Οι γονείς ενθαρρύνονται να τοποθετούν το βρέφος στην κοιλιά ενώ είναι ξύπνιο και υπό την επίβλεψη για σύντομες χρονικές περιόδους, αρχίζοντας αμέσως μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, αυξάνοντας σταδιακά σε τουλάχιστον 15 έως 30 λεπτά συνολικά καθημερινά έως την ηλικία των 7 εβδομάδων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και όταν ένα βρέφος δείχνει σημάδια ότι προσπαθεί να φτάσει στο ορόσημο της κύλισης, το οποίο είναι συχνά γύρω στην ηλικία των τριών έως τεσσάρων μηνών, η δήλωση συμβουλεύει να μην το σπαργανώνετε επειδή το σπαργανωμένο βρέφος μπορεί να κυλήσει στην πρηνή θέση και να πνιγεί.

Ο μητρικός θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο βρεφικών θανάτων που σχετίζονται με τον ύπνο, με τη δήλωση να σημειώνει ότι “2 μήνες σίτισης τουλάχιστον μερικής διατροφής με ανθρώπινο γάλα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτων που σχετίζονται με τον ύπνο”.

«Οι γονείς μπορεί να πιστεύουν ότι το βρέφος τους ξυπνά πολύ κατά τη διάρκεια της νύχτας και φοβούνται ότι κάτι δεν πάει καλά», είπε ο Δρ Μουν. “Αλλά τα μωρά από τη φύση τους ξυπνούν συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αν και αυτό μπορεί να είναι κατανοητό απογοητευτικό για τους γονείς που είναι εξαντλημένοι και χάνουν τον ύπνο τους, τα μωρά πρέπει να ξυπνούν για να τα ταΐσουν κάθε 2-3 ώρες, επομένως αυτό είναι φυσιολογικό και υγιεινό.

Όταν οι γονείς έχουν ερωτήσεις σχετικά με τον ύπνο του βρέφους τους, θα πρέπει πάντα να ρωτούν τον παιδίατρό τους για καθοδήγηση.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποτέ στον καναπέ τα μωρά

Ύπνος: Πόσο πρέπει να κοιμόμαστε ανάλογα με την ηλικία μας;

Οι αγκαλιές κάνουν το παιδί σας πιο έξυπνο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρόληψη εγκεφαλικής βλάβης σε πρόωρα μωρά

Σύμφωνα με τον καθηγητή Malhotra, τα ευρήματα αυτά είναι σημαντικά "επειδή δείξαμε ότι μπορούμε να συλλέξουμε αυτά τα κύτταρα σε εξαιρετικά μικρά μωρά και μπορούμε πλέον να τα χρησιμοποιήσουμε στη μελέτη CORD-SAFE που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νοσοκομείο παίδων Monash".

Η έλλειψη βρεφικού γάλακτος δεν αποτελεί πρόβλημα στο Μεξικό, λένε οι γονείς της Τιχουάνα

Η Άμποτ και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν λάβει μέτρα για να μετριάσουν το πρόβλημα, αλλά μπορεί να χρειαστούν έως και δύο μήνες για να ξαναγεμιστούν τα ράφια, δήλωσε την Πέμπτη ο Επίτροπος της FDA Ρόμπερτ Κάλιφ.

Τα ποσοστά γεννήσεων αυξήθηκαν πέρυσι στις ΗΠΑ, αλλά ακόμη δεν επιστρέφουν στα προ πανδημίας επίπεδα

Τα ποσοστά γεννήσεων των εφήβων μειώθηκαν σημαντικά κατά 6%, ενώ οι εγκυμοσύνες στις μεγαλύτερες γυναίκες αυξήθηκαν. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι γεννήσεις μεταξύ των γυναικών στις αρχές της δεκαετίας των 30 αυξήθηκαν κατά 3%, 5% για τις γυναίκες στα τέλη της δεκαετίας των 30 και 3% για τις γυναίκες στις αρχές των 40 ετών.

Παιδίατρος της Νέας Υόρκης μοιράζεται σοφούς τρόπους για να ξεπεράσετε τη σημερινή έλλειψη γάλακτος για μωρά

Είπε επίσης ότι εάν ένα μωρό είναι άνω των 9 μηνών, οι γονείς μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν σε πλήρες γάλα συν μια κατάλληλη βιταμίνη με σίδηρο — αλλά ότι θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους σχετικά με αυτό. Είπε επίσης, «μην αραιώνεις τη φόρμουλα».

Η πανδημία baby boom προκαλεί ελλείψεις πάνας και βρεφικών ειδών

Η Logan, η οποία εργάζεται στο κατάστημα από το 1979, έχει καταφύγει σε δανεικά μοντέλα δαπέδου, έπιπλα, καρέκλες και καθίσματα αυτοκινήτου για να γεφυρώσει την καθυστέρηση παρά το κόστος για την επιχείρησή της

Εγκυμοσύνη: Αντιεπιληπτικά΄με αυξημένο κίνδυνο νευροαναπτυξιακών διαταραχών στο παιδί που θα γεννηθεί

Μία άλλη αμερικανική μελέτη βρήκε ότι οι έγκυες που παίρνουν βαλπροϊκό οξύ έχουν διπλάσιο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αυτισμό ή ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας).

Πώς αντιμετωπίζεται ο λόξιγκας του μωρού

Ο λόξιγκας αν και ενοχλητικός, θεωρείται μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού. Ο πρώτος λόξιγκας σε ένα μωράκι παρατηρείται όταν ακόμα βρίσκεται μέσα στην κοιλιά. Αυτό συμβαίνει γιατί το έμβρυο καταπίνει αρκετά αμνιακά υγρά. Με το που έρχεται στον κόσμο, ο λόξιγκας είναι αρκετά συχνός, όμως δεν θα πρέπει να αγχώνει τους γονείς. Μπορεί να διαρκεί […]