Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υπέρταση συμπτώματα: Σημάδια υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Υπέρταση συμπτώματα: Σημάδια υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Υπέρταση συμπτώματα: Η υπέρταση ή η υψηλή αρτηριακή πίεση, αποκαλείται συχνά ο «σιωπηλός δολοφόνος» επειδή συχνά εμφανίζεται χωρίς εμφανή συμπτώματα.

Η υπέρταση ή η υψηλή αρτηριακή πίεση, αποκαλείται συχνά ο «σιωπηλός δολοφόνος» επειδή συχνά εμφανίζεται χωρίς εμφανή συμπτώματα. Ωστόσο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής, ορισμένα ασυνήθιστα σημάδια μπορεί να υποδηλώνουν αυξημένη αρτηριακή πίεση. Εδώ είναι δώδεκα ασυνήθιστα σημάδια που πρέπει να προσέξετε.

1. Ρινορραγίες:

Η αυξημένη αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει ρήξη των αιμοφόρων αγγείων στη μύτη, οδηγώντας σε συχνές ή ανεξήγητες ρινορραγίες, ειδικά κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, όταν τα αιμοφόρα αγγεία είναι πιο πιθανό να διαστέλλονται.

2. Επίμονοι πονοκέφαλοι:

Ενώ οι πονοκέφαλοι είναι συνηθισμένοι, οι επίμονοι ή σοβαροί πονοκέφαλοι μπορεί να είναι σημάδι υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η ζέστη και η αφυδάτωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να επιδεινώσουν αυτό το σύμπτωμα.

3. Θολή όραση:

Η υπέρταση μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία στον αμφιβληστροειδή, οδηγώντας σε προβλήματα όρασης όπως θολή όραση ή εμφάνιση κηλίδων.

4. Δύσπνοια:

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να καταπονήσει την καρδιά και τους πνεύμονες, προκαλώντας δυσκολία στην αναπνοή, η οποία μπορεί να είναι πιο αισθητή κατά τη διάρκεια σωματικών δραστηριοτήτων σε ζεστό καιρό.

5. Ανεξήγητη εφίδρωση:

Η υπερβολική εφίδρωση, ειδικά όταν δεν είναι σωματικά ενεργή, μπορεί να είναι σύμπτωμα υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι φυσικοί μηχανισμοί ψύξης του σώματος μπορεί να γίνουν υπερδραστήριοι ως απόκριση σε αυξημένα επίπεδα πίεσης.

6. Κόπωση:

Το αίσθημα ασυνήθιστης κόπωσης ή αδυναμίας μπορεί να συνδεθεί με την υπέρταση, καθώς η καρδιά εργάζεται σκληρότερα για να αντλεί αίμα, το οποίο μπορεί να επιβαρύνει το σώμα, ιδιαίτερα στη ζέστη.

7. Πόνος στο στήθος:

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε στηθάγχη ή πόνο στο στήθος, λόγω μειωμένης ροής αίματος στην καρδιά. Αυτό μπορεί να είναι πιο έντονο κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού, όταν η καρδιά είναι υπό πρόσθετη πίεση.

8. Ακανόνιστος καρδιακός παλμός:

Γνωστό και ως αίσθημα παλμών, ένας ακανόνιστος καρδιακός παλμός μπορεί να υποδηλώνει ότι η καρδιά παλεύει με την υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να επιδεινωθεί από τη ζέστη του καλοκαιριού.

9. Οίδημα:

Η υπέρταση μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών, οδηγώντας σε πρήξιμο στους αστραγάλους, τα πόδια, τα πόδια ή την κοιλιά, το οποίο μπορεί να είναι πιο αισθητό κατά τους θερμότερους μήνες.

10. Ζάλη:

Η ξαφνική ζάλη ή ζαλάδα μπορεί να είναι σημάδι υψηλής αρτηριακής πίεσης, ιδιαίτερα όταν μετακινείστε από καθιστή σε όρθια θέση, καθώς η αρτηριακή πίεση παρουσιάζει διακυμάνσεις.

11. Συχνή ούρηση:

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βλάψει τα νεφρά, οδηγώντας σε αυξημένη ούρηση, ειδικά τη νύχτα, η οποία μπορεί να είναι πιο αισθητή με αυξημένη ενυδάτωση το καλοκαίρι.

12. Δυσκολία στον ύπνο:

Η αϋπνία ή το συχνό ξύπνημα μπορεί να συσχετιστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία δυνητικά επιδεινώνεται από τη ζέστη και τη δυσφορία του καλοκαιριού.

Αν και αυτά τα σημάδια μπορεί να είναι διακριτικά, απαιτούν προσοχή, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών αιχμής, όταν το σώμα βρίσκεται ήδη υπό ζέστη. Η τακτική παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης και η αναζήτηση ιατρικής συμβουλής εάν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική διαχείριση της υπέρτασης και στη μείωση του κινδύνου σοβαρών επιπλοκών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η βραδινή αερόβια άσκηση ωφελεί τους υπερτασικούς ηλικιωμένους περισσότερο

Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas ρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Πώς μπορεί η υπερτασική καρδιακή νόσος να οδηγήσει σε μια σειρά από άλλες καρδιαγγειακές επιπλοκές;

Ο ρόλος της χειρουργικής επέμβασης επινεφριδίου στη θεραπεία της υπέρτασης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να τεστάρετε τις ικανότητές σας στην ασιατική μεγειρική;

Ασιατική μαγειρική: Η εξερεύνηση της ασιατικής κουζίνας στη δική σας κουζίνα είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να διευρύνετε τους γαστρονομικούς σας ορίζοντες και να αναπτύξετε νέες μαγειρικές δεξιότητες.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο ιταλικό δείπνο σαν έκπληξη στον σύντροφό σας;

Ιταλικό δείπνο: Ο προγραμματισμός ενός ιταλικού δείπνου έκπληξη για τον φίλο σας μπορεί να είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να δείξετε τη στοργή και τις γαστρονομικές σας δεξιότητες.

Πώς να μαγειρέψετε βακαλάο στην πιο νόστιμη εκδοχή του;

Βακαλάος μαγειρική: Το μαγείρεμα της βακαλάου στην τελειότητα περιλαμβάνει τη χρήση φρέσκου, υψηλής ποιότητας ψαριού και την ενίσχυση της φυσικής του γεύσης με απλές αλλά αποτελεσματικές τεχνικές.

Πώς πέφτει η γλυκοζυλιωμένη και γιατί είναι επικίνδυνη για το ζάχαρο 

Γλυκοζυλιωμένη: Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι σταθερά υψηλά, όπως συμβαίνει στον μη ελεγχόμενο διαβήτη, περισσότερα μόρια γλυκόζης συνδέονται με την αιμοσφαιρίνη για να σχηματίσουν γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη.

Close Icon