ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υγεία γυμναστική : Δημιουργήστε σωστά τις προπονήσεις

Υγεία γυμναστική : Δημιουργήστε σωστά τις προπονήσεις

Υγεία γυμναστική : Η άνοιξη μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για να δοκιμάσετε μια νέα ρουτίνα άσκησης. Οι θερμότερες θερμοκρασίες το καθιστούν δελεαστικό να κατευθυνθείτε σε εξωτερικούς χώρους και, φέτος, περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται να επιστρέψουν στο γυμναστήριο μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19.

Ενώ οποιαδήποτε τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας, το ιδανικό πρόγραμμα γυμναστικής απαιτεί τη σωστή ισορροπία. Συνιστά στους ενήλικες να κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα ή 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας ή συνδυασμό και των δύο. συν δραστηριότητα ενδυνάμωσης των μυών, όπως προπόνηση αντίστασης, τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα.

 

Τι περιλαμβάνει η αερόβια άσκηση

  • Η αερόβια άσκηση περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως περπάτημα ή τζόκινγκ. Επίσης γνωστό ως προπόνηση με καρδιο ή αντοχή, οι αερόβιες δραστηριότητες αυξάνουν την καρδιακή αναπνοή και καθυστερούν ή προλαμβάνουν ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις και διαβήτη.
  • Η φυσική δραστηριότητα μέτριας έντασης κάνει την καρδιά να χτυπά γρηγορότερα και μπορεί να κάνει την αναπνοή πιο δύσκολη από το κανονικό, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπει σε κάποιον να συνεχίσει μια συνομιλία.

Αυξάνεται την ένταση σταδιακά

  • Είναι καλύτερο να αυξάνετε την ένταση σταδιακά όταν ξεκινάτε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης, είπε ο Franklin. Για παράδειγμα, κάποιος που ενδιαφέρεται να τρέξει θα πρέπει να ξεκινήσει με ένα πρόγραμμα πεζοπορίας και να αυξήσει σταδιακά την ταχύτητα για δύο έως τρεις μήνες.
  • Συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν δεν είστε σίγουροι πώς να προχωρήσετε. Μπορεί να προτείνουν μια ιατρικά ελεγχόμενη δοκιμασία διαδρόμου για να αξιολογήσουν πώς ο καρδιακός ρυθμός, η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός ενός ατόμου ανταποκρίνονται στα προοδευτικά επίπεδα άσκησης, καθώς και το επίπεδο της καρδιακής πνευμονικής ικανότητας που εκφράζεται ως μεταβολικά ισοδύναμα ή ΜΕΤ.

Τα οφέλη της άσκησης

  •  Το περπάτημα με χαλαρό ρυθμό χρησιμοποιεί περίπου 2 έως 3 MET, ενώ το τρέξιμο απαιτεί 8 έως 10 MET, ανάλογα με την ταχύτητα. Η φυσική δραστηριότητα που επιλέγει κάποιος πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο ΚΟΑ κάτω από το μέγιστο επίπεδο ΚΟΑ που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών.
  • Μελέτες έχουν δείξει ότι κάθε 1 ΜΕΤ αύξηση της ικανότητας άσκησης σχετίζεται με 10% έως 25% βελτίωση στην επιβίωση . Ωστόσο, υπάρχει ένα οροπέδιο σε περίπου 10 έως 12 ΜΕΤ. Κάποιος που μετρά σε 15 MET απολαμβάνει τα ίδια οφέλη μακροζωίας από το να είναι σωματικά ικανός με κάποιον με 10 έως 12 MET.

Ακολουθεί βίντεο με τα οφέλη της γυμναστικής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μακιγιάζ ματιών : Συμβουλές για να βάζεις σωστά το Eye-liner

Οδηγός άρσης των μέτρων - Οι ημερομηνίες για παραλίες, σχολεία και Πολιτισμό

Πρόγραμμα ψηφιακής μέριμνας : Πως θα κάνετε την αίτηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνέχιση της διανομής των self test από τα φαρμακεία μέχρι τον Σεπτέμβριο

Παράταση ως το τέλος Σεπτεμβρίου παίρνουν τα μέτρα ετοιμότητας του συστήματος υγείας για την πανδημία, όμως ταυτόχρονα, νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει σειρά ρυθμίσεων για την αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, τις πληρωμές οφειλών προς τον ΕΟΠΥΥ, τις κλινικές μελέτες και ζητήματα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα

Πονοκέφαλος : Τα αίτια που τον προκαλούν

 Πονοκέφαλος : Ο πονοκέφαλος είναι μια πολύ κοινή πάθηση που προκαλεί πόνο και δυσφορία στο κεφάλι, το τριχωτό της κεφαλής ή το λαιμό. Εκτιμάται ότι 7 στα 10 άτομα έχουν τουλάχιστον έναν πονοκέφαλο κάθε χρόνο.

Επίδομα ειδικού σκοπού 534 ευρώ : ξεκίνησαν οι δηλώσεις ευπαθών ομάδων

Επίδομα ειδικού σκοπού 534 ευρώ : Για τον μήνα Ιούνιο 2021, δίνεται η δυνατότητα  υποβολής δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που ανήκουν σε ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ και οι οποίοι υπάγονται στην αριθμ.  39363/1537/30-9-2020 (Β’ 4262) ΚΥΑ.

Χωρίς προηγούμενο ιατρικό ιστορικό σήψη μετά από αισθητική επέμβαση σε 29χρονη γυναίκα

Ο Quirke είπε ότι ενώ η θεραπεία δεν είναι δύσκολη, είναι σημαντικό οι αισθητικοί ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν τις πιθανότητες μόλυνσης καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα πληρωτικά.

72χρονος άντρας στην Αγγλία διαγνώστηκε με κορωνοϊό που κράτησε περίπου 300 ημέρες

"Σε ένα σημείο, ήμουν ξαπλωμένος για δύο ή τρεις μήνες", είπε στο The Guardian. "Η γυναίκα μου έπρεπε να με πλένει και να με ξυρίζει στο κρεβάτι γιατί απλώς δεν μπορούσα να σηκωθώ. Μερικές φορές ευχόμουν να με έπαιρναν στη μέση της νύχτας, γιατί απλά δεν μπορούσα να συνεχίσω πια, ήμουν στο σημείο που φοβόμουν περισσότερο να ζήσω από το να πεθάνω."

Αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων που δημιουργούνται από εμβόλια COVID-19 σε έγκυες και μετά τον τοκετό γυναίκες.

Οι έγκυες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 σε σύγκριση με τις μη έγκυες και σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή άλλων κακών αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης.

Κινέζοι ερευνητές έδωσαν οδηγίες στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ να διαγράψουν τις ακολουθίες γονιδίων των πρώτων περιπτώσεων COVID-19

Η δημοσίευση της εφημερίδας του Δρ. Bloom θα μπορούσε να ενισχύσει τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη συνεργασία από την Κίνα στην παγκόσμια προσπάθεια εντοπισμού της πηγής του SARS-CoV-2.