ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Χρόνια Νεφρική Νόσος: Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για τη Χρόνια Νεφρική Νόσο;

Χρόνια Νεφρική Νόσος: Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για τη Χρόνια Νεφρική Νόσο;

Χρόνια Νεφρική Νόσος: Η δαπαγλιφλοζίνη για τη θεραπεία της χρόνιας νεφρικής νόσου οικονομικά αποδοτική σε όρια προθυμίας πληρωμής 27.510 $ και 35.503 $ ανά QALY στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, την Ισπανία.

Η δαπαγλιφλοζίνη φαίνεται να είναι οικονομικά αποδοτική στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία για ασθενείς που πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας για τη δοκιμή Dapagliflozin και Πρόληψη Ανεπιθύμητων Εκβάσεων στη Χρόνια Νεφρική Νόσο (DAPA-CKD), σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 2 Νοεμβρίου. στο Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

Χρόνια Νεφρική Νόσος

Ο Phil McEwan, Ph.D., από την Health Economics and Outcomes Research στο Κάρντιφ της Ουαλίας, και οι συνεργάτες του εκτίμησαν τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας της δαπαγλιφλοζίνης από την οπτική γωνία των πληρωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία. Το άμεσο κόστος υγειονομικής περίθαλψης και οι αξίες χρησιμότητας προήλθαν με βάση τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία και τη δοκιμή DAPA-CKD, η οποία έδειξε ότι η δαπαγλιφλοζίνη μείωσε την εξέλιξη της ΧΝΝ και τις απαιτήσεις θεραπείας υποκατάστασης νεφρού όταν προστέθηκε στην τυπική θεραπεία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε ασθενείς που ήταν κατάλληλοι για τη δοκιμή DAPA-CKD, η δαπαγλιφλοζίνη προβλεπόταν ότι θα μειώσει τα ποσοστά εξέλιξης της ΧΝΝ, με τους ασθενείς να αναμένεται να περάσουν 1,7 ακόμη χρόνια στο εκτιμώμενο εύρος σπειραματικής διήθησης από 15 έως 89 mL/min/1,73 m2 έναντι των ασθενών που λαμβάνουν καθιερωμένη θεραπεία μόνο. Η αντίστοιχη αύξηση του προσδόκιμου ζωής προβλεπόταν να είναι 1,7 χρόνια. Επιπλέον, η μείωση της συχνότητας εμφάνισης ανεπιθύμητων κλινικών εκβάσεων οδήγησε σε προσαρμοσμένα ως προς την ποιότητα κέρδη έτους ζωής μεταξύ 0,82 και 1,00. Ως αποτέλεσμα αυτών των κερδών, οι αυξητικές αναλογίες κόστους-αποτελεσματικότητας ήταν 8.280 $, 17.623 $ και 11.687 $ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία, αντίστοιχα, υποδεικνύοντας τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας σε κατώφλια προθυμίας πληρωμής 27.550 $ ανά ποιότητα και 35 $ ανά 35 $. προσαρμοσμένο έτος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γερμανία και την Ισπανία, αντίστοιχα.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η δαπαγλιφλοζίνη, που προστίθεται στην τυπική θεραπεία, είναι μια οικονομικά αποδοτική θεραπευτική επιλογή για τη ΧΝΝ πολύ κάτω από τα καθιερωμένα όρια προθυμίας για πληρωμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία», γράφουν οι συγγραφείς.

Αρκετοί συγγραφείς αποκάλυψαν οικονομικούς δεσμούς με φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της AstraZeneca, η οποία παρασκευάζει τη δαπαγλιφλοζίνη και χρηματοδότησε τη μελέτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αρτηριακή δυσκαμψία συνδέεται με τη νεφρική νόσο στα παιδιά

Πώς η κατακράτηση υγρών συνδέεται με σοβαρές ιατρικές παθήσεις;

Τροφές που ενισχύουν την υγεία των νεφρών σας [Μελέτη]

Τα βακτήρια που προκαλούν τη νόσο των ούλων μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασυνήθιστα συμπτώματα μιας ασθενούς καρδιάς

Καρδιακή ανεπάρκεια: Οι καρδιαγγειακές παθήσεις (CVD) αποτελούν μια σημαντική πρόκληση για την υγεία στην Ελλάδα, με έναν αυξανόμενο όγκο ερευνών που ρίχνουν φως στον επιπολασμό, τους παράγοντες κινδύνου και τη διαχείριση αυτών των καταστάσεων.

Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός για την υγεία σας

Αβοκάντο και ντομάτες: Είναι ένας πραγματικός διατροφικός θησαυρός. Περιέχει μια πληθώρα ευεργετικών βιταμινών, μετάλλων, υγιών λιπαρών και φυτικών ινών, που συμβάλλουν σε διάφορες πτυχές της υγείας μας.

Μπορεί το επιπλέον αλάτι να βλάψει τα νεφρά σας;

Το να προσθέτεις πολύ αλάτι στη διατροφή σου δεν είναι καλό. Μια πρόσφατη μελέτη στο JAMA Network Open διαπίστωσε ότι η προσθήκη αλατιού στο φαγητό σας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο χρόνιας νεφρικής νόσου.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς επηρεάζονται οι συγκοινωνίες την ημέρα της απεργίας;

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ελιές: Ένα θησαυροφυλάκιο ωφέλιμων συστατικών

Ελιές: Η κατανάλωση ελιών βοηθά στη βελτίωση της υγείας του εντέρου βελτιώνοντας την πέψη, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.