Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τρανσέξουαλ: Η θεραπεία με τεστοστερόνη βελτιώνει την ψυχική υγεία των διαφυλικών και των διαφορετικού φύλου ενηλίκων

Τρανσέξουαλ: Η θεραπεία με τεστοστερόνη βελτιώνει την ψυχική υγεία των διαφυλικών και των διαφορετικού φύλου ενηλίκων

"Τα ευρήματά μας καταδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη για την ψυχική υγεία από την έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία με τεστοστερόνη και θα πρέπει να δώσουν ώθηση στους κλινικούς γιατρούς να διασφαλίσουν την έγκαιρη πρόσβαση στην ορμονοθεραπεία που επιβεβαιώνει το φύλο", δήλωσε ο Nolan.

Τρανσέξουαλ: Η ταχεία πρόσβαση σε θεραπεία με τεστοστερόνη μείωσε τα συναισθήματα δυσφορίας του φύλου και οδήγησε σε κλινικά σημαντική μείωση της κατάθλιψης καθώς και σε μείωση κατά 50% της αυτοκτονικότητας μεταξύ των διαφυλικών και διαφορετικού φύλου ενηλίκων, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάσθηκε την Κυριακή στο ENDO 2023, το ετήσιο συνέδριο της Ενδοκρινικής Εταιρείας στο Σικάγο, Ill.

“Πρόκειται για την πρώτη παγκοσμίως τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή που υποστηρίζει τα σημαντικά οφέλη της τεστοστερόνης στη μείωση της δυσφορίας του φύλου, της κατάθλιψης και της αυτοκτονικότητας σε τρανς άτομα που επιθυμούν την έναρξη χορήγησης τεστοστερόνης”, δήλωσε ο Brendan Nolan, M.B.B.S., F.R.A.C.P., υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης (Austin Health) στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η δυσφορία φύλου εμφανίζεται όταν ένα άτομο αισθάνεται στεναχωρημένο που η ταυτότητα φύλου του δεν ευθυγραμμίζεται με το φύλο που του αποδόθηκε κατά τη γέννηση. Όταν η ταυτότητα φύλου ενός ατόμου δεν γίνεται σεβαστή και το άτομο δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες βαθμολογίες ψυχολογικών προβλημάτων και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του ατόμου να αυτοκτονήσει ή να προβεί σε άλλες πράξεις αυτοτραυματισμού. Ο Nolan και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να κατανοήσουν τον αντίκτυπο της θεραπείας με τεστοστερόνη σε σύγκριση με τη μη χορήγηση θεραπείας στη δυσφορία φύλου, την κατάθλιψη και την αυτοκτονικότητα σε τρανς ενήλικες που επιδιώκουν αρρενοποίηση. Η τρίμηνη ανοικτή τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή περιελάμβανε 64 τρανσέξουαλ ενήλικες που είχαν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν αμέσως θεραπεία με τεστοστερόνη (ομάδα παρέμβασης) σε σύγκριση με εκείνους που βρίσκονταν σε μια τυπική λίστα αναμονής τριών μηνών πριν από την έναρξη της τεστοστερόνης.

Σκοπός αυτής της τμηματοποίησης ήταν να διασφαλιστεί ότι κανένα άτομο δεν θα έπρεπε να παρατείνει την αναμονή για την έναρξη της θεραπείας πέραν των συνήθων πρακτικών περίθαλψης. Τα άτομα που μπόρεσαν να ξεκινήσουν αμέσως τη θεραπεία παρουσίασαν μειωμένη δυσφορία φύλου και κλινικά σημαντική μείωση της κατάθλιψης και του αυτοκτονικού ιδεασμού σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες στη μελέτη στη λίστα αναμονής. Ο αυτοκτονικός ιδεασμός υποχώρησε σε 11 (52%) άτομα που έλαβαν άμεση θεραπεία με τεστοστερόνη, σε σύγκριση με 1 (5%) που έλαβαν τη συνήθη περίθαλψη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από το Ερωτηματολόγιο Υγείας Ασθενών-9. “Τα ευρήματά μας καταδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη για την ψυχική υγεία από την έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία με τεστοστερόνη και θα πρέπει να δώσουν ώθηση στους κλινικούς γιατρούς να διασφαλίσουν την έγκαιρη πρόσβαση στην ορμονοθεραπεία που επιβεβαιώνει το φύλο”, δήλωσε ο Nolan.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ψυχική υγεία των τρανσέξουαλ νέων ενισχύεται μετά από ορμονοθεραπεία

Η μελέτη για τη χειρουργική επέμβαση μετάβασης εγείρει ερωτήματα για την ποιότητα ζωής μετά

Πρώην τρανς έφηβος από την Καλιφόρνια υποστηρίζει την απαγόρευση στη Φλόριντα των κεφαλαίων του Medicaid για ιατρικές παρεμβάσεις για τρανς

Διχάζει την ιατρική κοινότητα στις ΗΠΑ αυτή η θεραπεία φύλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση κάνει τα κορίτσια να έχουν την πρώτη τους περίοδο νωρίτερα 

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να διαταράξει τη λεπτή ισορροπία των ορμονών στο σώμα, επηρεάζοντας συγκεκριμένα τα επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έναρξη της εφηβείας στα κορίτσια.

Τα οφέλη του χαβιαριού για τα οστά και τους μύες

Χαβιάρι: Το χαβιάρι είναι μια εξαιρετική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση υγιών μυών και την οικοδόμηση γερών οστών.

ALS: Ποια γονίδια συνδέονται με την απώλεια εγκεφαλικών κυττάρων;

ALS: Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα ενισχύουν την κατανόησή μας για το γιατί ορισμένοι νευρώνες είναι πιο ευαίσθητοι στο ALS και εντοπίζουν πιθανούς νέους θεραπευτικούς στόχους.

Η απαγόρευση των αμβλώσεων στο Τέξας το 2021 συνδέεται με αύξηση των βρεφικών θανάτων

Αμβλώσεις Τέξας: «Τα επόμενα χρόνια, καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να βλάπτονται από τις απαγορεύσεις των αμβλώσεων σε όλη τη χώρα, αναμένουμε ότι περισσότερη έρευνα θα φωτίσει αυτό που οι Τεξανοί ήδη γνωρίζουν ότι είναι αλήθεια: Οι απαγορεύσεις των αμβλώσεων βλάπτουν όλους».

Ακτινίδιο: Ένας πολύτιμος σύμμαχος για τους μύες σας

Ακτινίδιο: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και κάλιο, το ακτινίδιο παρέχει στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για την προπόνηση, βοηθά στην αποκατάσταση των μυών και αποτρέπει τις κράμπες.

Close Icon