Ψυχική Υγεία

Τρανσέξουαλ: Η ψυχική υγεία των τρανσέξουαλ νέων ενισχύεται μετά από ορμονοθεραπεία

Τρανσέξουαλ: Η ψυχική υγεία των τρανσέξουαλ νέων ενισχύεται μετά από ορμονοθεραπεία

Τρανσέξουαλ: Οι τρανς νέοι είχαν μειωμένα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους και εμπλούτισαν το περιεχόμενο ζωής τους δύο χρόνια μετά την ορμονοθεραπεία.

Μια νέα μελέτη από το New England Journal of Medicine αποκάλυψε τον Ιανουάριο του 2023 ότι οι τρανς νέοι είχαν μειωμένα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους και εμπλούτισαν το περιεχόμενο ζωής τους, δύο χρόνια μετά την ορμονοθεραπεία. Η μελέτη συγκέντρωσε 315 τρανς νέους ηλικίας μεταξύ 12 και 20 ετών για να συμμετάσχουν σε μια διετή μελέτη. 190 συμμετέχοντες ήταν διανδρικοί, που σημαίνει ότι είχαν οριστεί γυναίκες κατά τη γέννηση. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν ορμονοθεραπεία που επιβεβαιώνει το φύλο.

Τι βρήκε η μελέτη;

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η ορμονοθεραπεία ήταν μια επιτυχημένη τεχνική για τρανς και μη δυαδικούς νέους. Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι η ομοιομορφία της εμφάνισης ήταν ένα κομβικό σημείο για την ψυχική υγεία των τρανσέξουαλ και των μη δυαδικών νέων. Οι ανισότητες στην ψυχική και σωματική υγεία μεταξύ των νέων που βίωσαν σημαντική εφηβεία, που σχετίζεται με το φύλο που είχε οριστεί κατά τη γέννηση, και εκείνων που δεν είχαν, παρέχουν επίσης πρόσθετη σημασία στην ομοιομορφία της εμφάνισης. Από τους συμμετέχοντες, μόνο 24 νέοι δεν εμφάνισαν ουσιαστική εφηβεία ασυμβίβαστη με το φύλο, καθώς ξεκίνησαν αναστολείς της εφηβείας κατά τα αρχικά στάδια της εφηβείας ή ξεκίνησαν ορμονοθεραπεία με την έναρξη της εφηβείας τους.

Όσοι δεν είχαν περάσει ουσιαστική εφηβεία ασυμβίβαστη με το φύλο είχαν υψηλότερες βαθμολογίες για ομοιομορφία εμφάνισης, θετικό συναίσθημα και ικανοποίηση από τη ζωή και χαμηλότερες βαθμολογίες για κατάθλιψη και άγχος κατά την έναρξη από ό,τι οι νέοι που είχαν υποστεί σημαντική ενδογενή εφηβεία, ανέφερε η μελέτη. Τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους μειώθηκαν επίσης σημαντικά με την αύξηση του περιεχομένου της ζωής για εκείνα που ήταν έντονα θηλυκά κατά τη γέννηση, αλλά όχι για εκείνα που ήταν έντονα αρσενικά. Αυτή η αιτία μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών αλλαγών που σχετίζονται με τα οιστρογόνα, καθώς μπορεί να χρειαστούν δύο έως πέντε χρόνια για να εμφανιστεί η ανάπτυξη του μαστού.

Από αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές θεώρησαν ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τις τρανς θηλυκές νεαρές να δουν ορατά τον αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία. Εκτός από αυτό, τα συμπτώματα της εφηβείας που σχετίζονται με την τεστοστερόνη, συμπεριλαμβανομένης της βαθύτερης φωνής, μπορεί να είναι «πιο έντονα και παρατηρήσιμα» σε σύγκριση με μια εφηβεία που σχετίζεται με τα οιστρογόνα.

Ανέφεραν επίσης ότι η λιγότερη ικανοποίηση από τη ζωή θα μπορούσε να σχετίζεται με λιγότερο φιλόξενες απαντήσεις των τρανσθηλυκών νέων, σε αντίθεση με τους τρανς νέους. Η μελέτη συνέχισε ότι είναι σημαντικό για την κοινωνία μας να δώσει προσοχή και να κατανοήσει τις ορμόνες που επιβεβαιώνουν το φύλο για τρανς και μη δυαδικούς νέους. Το Πανεπιστήμιο της Ιατρικής του Στάνφορντ αποκάλυψε επίσης στη μελέτη του από το 2022 ότι η ορμονοθεραπεία που επιβεβαιώνει το φύλο στη νεολαία προκαλεί μια πιο ευτυχισμένη ενήλικη ζωή.

Για ορισμένους τρανς νέους, οι αρνητικές αντιδράσεις τους στο να ζουν σε σώματα που αναπτύσσονται κατά την εφηβεία με τρόπους που δεν ταιριάζουν με αυτό που γνωρίζουν ότι είναι, μπορεί να είναι πολύ επιζήμιες καθώς είναι σημαντικό οι τρανς και μη δυαδικοί νέοι να λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται για να μεταβούν άνετα στη ζωή που επιθυμούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κράτη στις ΗΠΑ στοχεύουν στην υγειονομική περίθαλψη των τρανσέξουαλ στα πρώτα νομοσχέδια του 2023

ΗΠΑ: 11 πολιτείες στοχεύουν στην υγειονομική περίθαλψη των τρανς

Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας έχουν "εγκαταλείψει" το καθήκον φροντίδας στη θεραπεία των τρανς νέων

Ιατρικές ομάδες προστατεύουν τους εργαζόμενους στα ιατρικά κέντρα που σχετίζονται με την επιβεβαίωση του φύλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο καλό μας κάνει το χαλαρωτικό μασάζ;

Μασάζ: Το αθλητικό μασάζ, το μασάζ λεμφικής παροχέτευσης και το μασάζ χαλάρωσης είναι θεραπείες που χρησιμοποιούνται ευρέως και έχουν τεράστια οφέλη για τον οργανισμό και τη λειτουργία του.

10 Τρόποι για να φροντίσετε την ψυχολογία σας

Ψυχική υγεία: Η αυτοφροντίδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διατήρηση της ψυχικής σας υγείας και να βοηθήσει στην υποστήριξη της θεραπείας και της ανάρρωσής σας εάν έχετε ψυχική ασθένεια.

Ανάλυση εγκεφαλικών σημάτων για την κατηγοριοποίηση διαφορετικών τύπων κατάθλιψης.

Οι ερευνητές εκτίμησαν την ηλεκτρική δραστηριότητα 68 υποφλοιωδών περιοχών χρησιμοποιώντας μια τεχνική νευροαπεικόνισης που ονομάζεται ακριβής ηλεκτρομαγνητική τομογραφία εγκεφάλου χαμηλής ανάλυσης (eLORETA) και η ροή πληροφοριών εντός των περιοχών του εγκεφάλου μετρήθηκε με ένα μέτρο κατευθυνόμενης συνδεσιμότητας.