Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

ΗΠΑ Πολιτείες: Στοχεύουν στην υγειονομική περίθαλψη των τρανσέξουαλ στα πρώτα νομοσχέδια του 2023

ΗΠΑ Πολιτείες: Στοχεύουν στην υγειονομική περίθαλψη των τρανσέξουαλ στα πρώτα νομοσχέδια του 2023

Ένας νέος νόμος της Καλιφόρνια, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου, προστατεύει τις οικογένειες των τρανσέξουαλ νέων από την ποινική δίωξη εάν ταξιδεύουν στην Καλιφόρνια για διαδικασίες υγείας που επιβεβαιώνουν το φύλο τους, όπως χειρουργικές επεμβάσεις ή ορμονοθεραπεία, από πολιτείες που απαγορεύουν τέτοιες θεραπείες για ανηλίκους.

ΗΠΑ Πολιτείες: Οι Ρεπουμπλικανοί πολιτειακοί νομοθέτες δίνουν συνέχεια στις ενδιάμεσες εκλογές και στη ροή ρεκόρ νομοθεσίας κατά των τρανσέξουαλ, μηδενίζοντας τη σωματική αυτονομία με προτάσεις για τον περιορισμό της υγειονομικής περίθαλψης που επιβεβαιώνει το φύλο και της πρόσβασης στην άμβλωση. Πάνω από δύο δωδεκάδες νομοσχέδια έχουν ήδη εισαχθεί σε 11 πολιτείες που περιλαμβάνουν το Κάνσας, το Κεντάκι, το Μιζούρι, τη Μοντάνα, το Νιου Χάμσαϊρ, την Οκλαχόμα, τη Νότια Καρολίνα, το Τενεσί, το Τέξας, τη Γιούτα και τη Βιρτζίνια για τις νομοθετικές περιόδους που ξεκινούν στις αρχές του 2023. Νομοσχέδια που στοχεύουν σε άλλες πτυχές του βιοπορισμού των τρανς έχουν κατατεθεί σε πολλές από τις ίδιες πολιτείες και αναμένεται να κατατεθούν σε αρκετές άλλες με πλειοψηφίες των ΓΑΠ.

Οι πρωταρχικοί στόχοι όλης αυτής της νομοθεσίας είναι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης που επιβεβαιώνουν το φύλο και οι γονείς των τρανς νέων, σύμφωνα με το Richmond Register. Πολλά από τα νομοσχέδια επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν τη βοήθεια ενός τρανς παιδιού να λάβει αυτό που οι γιατροί και οι ψυχολόγοι θεωρούν ευρέως ως “ιατρικά αναγκαία φροντίδα”. Από τα 35 αντι-ΛΟΑΤΚΙ νομοσχέδια που έχουν ήδη εισαχθεί στο Τέξας, τρία θα χαρακτηρίζουν την παροχή φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο σε ανηλίκους ως μια μορφή παιδικής κακοποίησης, μετά από μια οδηγία πέρυσι του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ που διέταξε τους πράκτορες παιδικής πρόνοιας να ξεκινήσουν έρευνες για κακοποίηση σε γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους να λαμβάνουν φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο. Στο Τενεσί, το νομοθετικό σώμα που ελέγχεται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ανακοίνωσε μετά την ημέρα των εκλογών ότι η πρώτη του προτεραιότητα θα είναι να απαγορεύσει στους ιατρικούς παρόχους να αλλάζουν τις ορμόνες ενός παιδιού ή να πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις που του επιτρέπουν να παρουσιάζεται ως φύλο διαφορετικό από το φύλο του. Το προσχεδιασμένο νομοσχέδιο θα αντικαταστήσει τον ισχύοντα νόμο με αυστηρότερους περιορισμούς.

Η νομοθεσία που προ-κατατέθηκε αυτή την εβδομάδα στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Οκλαχόμα, η οποία πέρασε πέρυσι περιορισμούς για τη συμμετοχή των τρανς στα αθλήματα και τη χρήση των σχολικών τουαλετών, επιδιώκει να απαγορεύσει τη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο για ασθενείς κάτω των 26 ετών και να εμποδίσει την κάλυψή της από το πρόγραμμα Medicaid της πολιτείας. “Αυτό είναι το χειρότερο νομοσχέδιο κατά των τρανς που έχω δει ποτέ να κατατίθεται σε οποιαδήποτε πολιτεία”, δήλωσε ο Ριντ, σημειώνοντας ότι οι απαγορεύσεις της ιατρικής μετάβασης ενηλίκων ήταν μια “υποθετική κλιμάκωση” μέχρι πρόσφατα, σύμφωνα με το Associated Press. Η Cathy Renna, εκπρόσωπος της Εθνικής Ομάδας Δράσης ΛΟΑΤΚΙ, δήλωσε ότι θεωρεί τα νομοσχέδια αυτά ως προϊόν ενός “επιτρεπόμενου κλίματος μίσους”, που καθοδηγείται από την παραπληροφόρηση και την κινδυνολογία, το οποίο έκανε την αντι-ΛΟΑΤΚΙ ρητορική πιο εύπεπτη τα χρόνια μετά την εκλογή του πρώην προέδρου Donald Trump το 2016.

“Έχουμε πολιτικούς, διασημότητες και απλώς ανθρώπους στις κοινότητές μας, στους οποίους δόθηκε η άδεια υπό τον Τραμπ να μαζέψουν κατά κάποιον τρόπο αυτή την ψώρα και να κάνουν και να λένε επιβλαβή πράγματα χωρίς συνέπειες”, δήλωσε ο Renna. “Απελευθέρωσε ένα εφιαλτικό κουτί της Πανδώρας του σεξισμού, του ρατσισμού, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας, του αντισημιτισμού”. Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί σε ορισμένες πολιτείες υιοθετούν μια πιο επιθετική προσέγγιση για την προστασία της υγείας των τρανσέξουαλ. Ένας νέος νόμος της Καλιφόρνια, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου, προστατεύει τις οικογένειες των τρανσέξουαλ νέων από την ποινική δίωξη εάν ταξιδεύουν στην Καλιφόρνια για διαδικασίες υγείας που επιβεβαιώνουν το φύλο τους, όπως χειρουργικές επεμβάσεις ή ορμονοθεραπεία, από πολιτείες που απαγορεύουν τέτοιες θεραπείες για ανηλίκους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας έχουν "εγκαταλείψει" το καθήκον φροντίδας στη θεραπεία των τρανς νέων

Το πανεπιστήμιο Vanderbilt διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία αλλαγής φύλου για ανηλίκους

Ως γιατρός και μπαμπάς, ντρέπομαι για το πόσο φρικτά ο τομέας μου κακομεταχειρίζεται τα παιδιά με θεραπείες που επιβεβαιώνουν το φύλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αποχή από το σεξ προκαλεί υπογονιμότητα;

Γονιμότητα :Η αποχή από τη σεξουαλική επαφή δεν προκαλεί από μόνη της υπογονιμότητα. Εναλλακτικά, μπορεί να επηρεάσει ελαφρώς την ποιότητα του σπέρματος ανάλογα με τη διάρκεια της αποχής και την προϋπάρχουσα γονιμότητα του άνδρα.

Λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν κάνουν την πρώτη κίνηση για σεξ

Σεξ γυναίκες: Υπάρχουν πολλοί απροσδόκητοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες μπορεί να μην ξεκινήσουν το σεξ, πολλοί από τους οποίους υπερβαίνουν τους συνήθως συζητούμενους ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες.

Πιο κοστοβόρα η εγκυμοσύνη όταν εκτείνεται σε 2 ημερολογιακά έτη

Εγκυμοσύνη: Τα ελεύθερα όρια δαπανών των σχεδίων υγείας τους και η εκπίπτουσα επαναφορά αλλάζου την 1η Ιανουαρίου, αναγκάζοντας τις μητέρες να πληρώσουν τουλάχιστον δύο φορές το ποσό που εκπίπτει.

Close Icon