ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τοκετός καισαρική: Τι να περιμένετε όταν κάνετε καισαρική;

Τοκετός καισαρική: Τι να περιμένετε όταν κάνετε καισαρική;

Τοκετός καισαρική: Η καισαρική τομή είναι μια μέθοδος που βοηθά στον τοκετό.

Η καισαρική τομή είναι μια μέθοδος που βοηθά στον τοκετό. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα του τοκετού με καισαρική τομή. Η προγραμματισμένη καισαρική τομή, κοινώς γνωστή ως καισαρική τομή, είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία το μωρό γεννιέται μέσω μιας τομής που γίνεται στην κοιλιά και τη μήτρα της μητέρας. Αυτός ο τύπος τοκετού συνήθως προγραμματίζεται εκ των προτέρων για διάφορους ιατρικούς ή μαιευτικούς λόγους και είναι σημαντικό για τις μέλλουσες μητέρες να κατανοήσουν τι να περιμένουν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Πώς να προετοιμαστείτε για προεγχειρητικές προετοιμασίες!

Πριν από τον προγραμματισμένο τοκετό με καισαρική τομή , υπάρχουν αρκετές προεγχειρητικές προετοιμασίες που θα γίνουν για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η άνεση τόσο της μητέρας όσο και του μωρού. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

1. Ιατρική αξιολόγηση:

Η μέλλουσα μητέρα θα υποβληθεί σε ολοκληρωμένη ιατρική αξιολόγηση για να αξιολογήσει τη συνολική της υγεία και να εντοπίσει τυχόν παράγοντες κινδύνου ή επιπλοκές που μπορεί να επηρεάσουν τον προγραμματισμένο τοκετό με καισαρική τομή.

2. Συζήτηση των επιλογών αναισθησίας: 

Η μέλλουσα μητέρα θα έχει μια συζήτηση με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές αναισθησίας για την καισαρική τομή, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν γενική αναισθησία ή περιφερειακή αναισθησία, όπως ραχιαία ή επισκληρίδιο αναισθησία. Θα εξηγηθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής και θα ληφθούν υπόψη οι προτιμήσεις και η ιατρική κατάσταση της μητέρας.

3. Νηστεία: Η μητέρα θα λάβει οδηγίες να νηστέψει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα πριν από τον προγραμματισμένο τοκετό για να διασφαλίσει ότι το στομάχι της είναι άδειο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών που σχετίζονται με την αναισθησία.

4. Υγρά: Η μητέρα μπορεί να λάβει ενδοφλέβια υγρά για να διασφαλίσει ότι είναι καλά ενυδατωμένη και για να βοηθήσει στη διατήρηση της αρτηριακής της πίεσης κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

5. Εξετάσεις αίματος: Μπορούν να γίνουν εξετάσεις αίματος για την αξιολόγηση του τύπου αίματος και των επιπέδων αιμοσφαιρίνης της μητέρας και για την προετοιμασία για πιθανές μεταγγίσεις αίματος κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής.

6. Προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση: Η μητέρα θα λάβει οδηγίες να φορέσει νοσοκομειακή τουαλέτα και θα καθαρίσει την κοιλιά της και θα προετοιμάσει για χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης καθετήρα ούρων για την κένωση της ουροδόχου κύστης.

Μόλις ολοκληρωθούν οι προεγχειρητικές προετοιμασίες, θα πραγματοποιηθεί ο προγραμματισμένος τοκετός με καισαρική τομή. Οι ακριβείς λεπτομέρειες της διαδικασίας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες περιστάσεις και τα πρωτόκολλα του νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρόκληση τοκετού δεν μειώνει πάντα τον κίνδυνο καισαρικής ούτε βελτιώνει τα αποτελέσματα στις τελειόμηνες κυήσεις

Η καισαρική τομή αυξάνει τον κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας

Ο προγραμματισμένος τοκετός αυξάνει τις πιθανότητες για την αντιμετώπιση κινδύνων

Αναγνωρίστηκε η διαταραχή ουλής με καισαρική τομή

Πότε μπορείτε να κάνετε σεξ μετά την καισαρική;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών - Κατανοώντας τις επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Η κατανόηση των επιπτώσεών του σε διάφορους τομείς, όπως ο μεταβολισμός, η ψυχική υγεία και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών.

Η συνεργασία συνιστά αλλαγές στην ανάπτυξη, αξιολόγηση και έγκριση των φαρμάκων για την ψυχική υγεία

Οι συγγραφείς του άρθρου προτείνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αξίζει να επανεξεταστούν φάρμακα που εγκρίθηκαν υπό λιγότερο αυστηρές συνθήκες και ότι αυτό μπορεί να πρέπει να γίνει από δημόσιους πόρους.