Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τοκετός καισαρική: Τι να περιμένετε όταν κάνετε καισαρική;

Τοκετός καισαρική: Τι να περιμένετε όταν κάνετε καισαρική;

Τοκετός καισαρική: Η καισαρική τομή είναι μια μέθοδος που βοηθά στον τοκετό.

Η καισαρική τομή είναι μια μέθοδος που βοηθά στον τοκετό. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα του τοκετού με καισαρική τομή. Η προγραμματισμένη καισαρική τομή, κοινώς γνωστή ως καισαρική τομή, είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία το μωρό γεννιέται μέσω μιας τομής που γίνεται στην κοιλιά και τη μήτρα της μητέρας. Αυτός ο τύπος τοκετού συνήθως προγραμματίζεται εκ των προτέρων για διάφορους ιατρικούς ή μαιευτικούς λόγους και είναι σημαντικό για τις μέλλουσες μητέρες να κατανοήσουν τι να περιμένουν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Πώς να προετοιμαστείτε για προεγχειρητικές προετοιμασίες!

Πριν από τον προγραμματισμένο τοκετό με καισαρική τομή , υπάρχουν αρκετές προεγχειρητικές προετοιμασίες που θα γίνουν για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η άνεση τόσο της μητέρας όσο και του μωρού. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

1. Ιατρική αξιολόγηση:

Η μέλλουσα μητέρα θα υποβληθεί σε ολοκληρωμένη ιατρική αξιολόγηση για να αξιολογήσει τη συνολική της υγεία και να εντοπίσει τυχόν παράγοντες κινδύνου ή επιπλοκές που μπορεί να επηρεάσουν τον προγραμματισμένο τοκετό με καισαρική τομή.

2. Συζήτηση των επιλογών αναισθησίας: 

Η μέλλουσα μητέρα θα έχει μια συζήτηση με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές αναισθησίας για την καισαρική τομή, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν γενική αναισθησία ή περιφερειακή αναισθησία, όπως ραχιαία ή επισκληρίδιο αναισθησία. Θα εξηγηθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής και θα ληφθούν υπόψη οι προτιμήσεις και η ιατρική κατάσταση της μητέρας.

3. Νηστεία: Η μητέρα θα λάβει οδηγίες να νηστέψει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα πριν από τον προγραμματισμένο τοκετό για να διασφαλίσει ότι το στομάχι της είναι άδειο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών που σχετίζονται με την αναισθησία.

4. Υγρά: Η μητέρα μπορεί να λάβει ενδοφλέβια υγρά για να διασφαλίσει ότι είναι καλά ενυδατωμένη και για να βοηθήσει στη διατήρηση της αρτηριακής της πίεσης κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

5. Εξετάσεις αίματος: Μπορούν να γίνουν εξετάσεις αίματος για την αξιολόγηση του τύπου αίματος και των επιπέδων αιμοσφαιρίνης της μητέρας και για την προετοιμασία για πιθανές μεταγγίσεις αίματος κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής.

6. Προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση: Η μητέρα θα λάβει οδηγίες να φορέσει νοσοκομειακή τουαλέτα και θα καθαρίσει την κοιλιά της και θα προετοιμάσει για χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης καθετήρα ούρων για την κένωση της ουροδόχου κύστης.

Μόλις ολοκληρωθούν οι προεγχειρητικές προετοιμασίες, θα πραγματοποιηθεί ο προγραμματισμένος τοκετός με καισαρική τομή. Οι ακριβείς λεπτομέρειες της διαδικασίας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες περιστάσεις και τα πρωτόκολλα του νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρόκληση τοκετού δεν μειώνει πάντα τον κίνδυνο καισαρικής ούτε βελτιώνει τα αποτελέσματα στις τελειόμηνες κυήσεις

Η καισαρική τομή αυξάνει τον κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας

Ο προγραμματισμένος τοκετός αυξάνει τις πιθανότητες για την αντιμετώπιση κινδύνων

Αναγνωρίστηκε η διαταραχή ουλής με καισαρική τομή

Πότε μπορείτε να κάνετε σεξ μετά την καισαρική;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να θέσετε όρια και να αντιμετωπίσετε τα τοξικά πεθερικά σας;

Τοξικά πεθερικά: Η ενασχόληση με τοξικά πεθερικά μπορεί να είναι μια προκλητική και συναισθηματικά επιβαρυντική εμπειρία. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές για τη διαχείριση και την πλοήγηση αυτής της δύσκολης κατάστασης

Συνταγή που θα σας ταξιδέψει στην Πορτογαλία

Pastel de Nata: Τα Pastéis de Nata, γνωστά και ως πορτογαλικές τάρτες κρέμας, είναι μια απολαυστική απόλαυση με μια πλούσια, κρεμώδη γέμιση κρέμας που περικλείεται σε ένα τραγανό, ξεφλουδισμένο κέλυφος ζαχαροπλαστικής.

Μια φυσική θεραπεία με ξινό χυμό κερασιού και το οφέλη του στη γλυκόζη στο αίμα

Χυμός κερασιού: Ο χυμός  κερασιού, που προέρχεται από τα κεράσια Montmorency, έχει κερδίσει δημοτικότητα για τα πιθανά οφέλη για την υγεία. Μεταξύ αυτών, η επίδρασή του στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη

Μήπως τελικά βοηθάει την σχέση σας με τον σύντροφο σας;

Τηλεόραση σχέση: Η παρακολούθηση μιας εκπομπής με τον σύζυγό σας μπορεί να είναι μια εμπειρία δεσμού για διάφορους λόγους, οι οποίοι συμβάλλουν στην ενίσχυση της σχέσης σας και στην ενίσχυση της σύνδεσής σας.

Πώς να ξεπεράσετε τον φόβο του γήρατος;

Γήρανση αντιμετώπιση: Ο φόβος της γήρανσης είναι ένα φυσικό συναίσθημα που πολλοί άνθρωποι βιώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να διαχειριστείτε αυτόν τον φόβο

Μια σε βάθος ματιά σε μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή

Σύνδρομο Evans: Το σύνδρομο Evans είναι μια σπάνια και σύνθετη αυτοάνοση διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ταυτόχρονη ή διαδοχική εμφάνιση αυτοάνοσης αιμολυτικής αναιμίας (AIHA) και ανοσοθρομβοπενίας (ITP).

Close Icon