ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Από τι επηρεάζεται η εμφάνιση του σε έφηβους

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Από τι επηρεάζεται η εμφάνιση του σε έφηβους

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Από τι επηρεάζεται η εμφάνιση του σε έφηβους. Το άσθμα και οι τροφικές αλλεργίες σχετίζονται με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου στους έφηβους.

Μια μεγάλη μελέτη για παιδιά και εφήβους διαπιστώνει ότι το άσθμα ή οι τροφικές αλλεργίες στην ηλικία των 12 αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης εφηβικού συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) επηρεάζει περισσότερους από 1 στους 10 ανθρώπους, αλλά δεν συμβουλεύονται γιατρό όλοι όσοι εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα. Το IBS μπορεί να επηρεάσει εφήβους, εφήβους και ενήλικες.

Σύμφωνα με μια παλαιότερη μελέτη, ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου το 14% των εφήβων βιώνουν τη διαταραχή. Ωστόσο, λίγες πρόσφατες μελέτες έχουν διερευνήσει τον επιπολασμό σε νεότερους ανθρώπους. Οι γιατροί δεν καταλαβαίνουν πλήρως τι προκαλεί το IBS, αλλά μια νέα έρευνα που διερευνά το IBS σε 16χρονους υποδηλώνει μια ισχυρή σχέση με το προηγούμενο και ταυτόχρονο άσθμα και τροφικές αλλεργίες. Οι έφηβοι που είχαν IBS στα 16 είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να είχαν άσθμα στην ηλικία των 12 ετών και σχεδόν οι μισοί από αυτούς είχαν βιώσει υπερευαισθησία στα τρόφιμα σε εκείνη την ηλικία. “Αυτή η γνώση θα μπορούσε να ανοίξει για την ανάπτυξη νέων μεθόδων θεραπείας για εφήβους IBS, στοχεύοντας διαδικασίες φλεγμονής χαμηλού βαθμού που παρατηρούνται σε αυτές τις ασθένειες που σχετίζονται με την αλλεργία”, λέει η επικεφαλής συγγραφέας Dr. Jessica Sjölund.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν τη μελέτη τους στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ και στο Ινστιτούτο Karolinska στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Το παρουσίασαν στο συνέδριο UEG Week 2020 της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Γαστρεντερολογίας, τον Οκτώβριο του 2020.  Το IBS δεν είναι απειλητικό για τη ζωή, αλλά η ταλαιπωρία που προκαλεί είναι συχνά ενοχλητική, ειδικά σε εφήβους και νεαρές γυναίκες. Αυτό συμβαίνει επειδή το IBS μπορεί να συνδυάσει τις αλλαγές που ήδη περνάει το σώμα. Τα άτομα με IBS ενδέχεται να παρουσιάσουν κράμπες, φούσκωμα και αέρια και έχουν τουλάχιστον δύο από τα ακόλουθα συμπτώματα: Πόνος ή δυσφορία με κινήσεις του εντέρου.
Αλλαγές στο πρόγραμμα κίνησης του εντέρου τους, είτε με αύξηση ή μείωση της συχνότητας. Αλλαγές στα κόπρανα λόγω δυσκοιλιότητας όπου τα κόπρανα γίνονται πολύ δύσκολα για εύκολη διέλευση ή διάρροια, η οποία έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Λόγοι αποτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Δείτε πώς να αποφύγετε λάθη στη γυμναστική που μόλις ξεκινάτε

Υπάρχει άμυνα κατά της μόλυνσης του κορωνοϊού;

Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάρμα : Αυτοί είναι οι νόμοι του

Κάρμα : Μερικοί άνθρωποι τηρούν το παραδοσιακό νόημα που βασίζεται στις ανατολικές θρησκείες, ενώ άλλοι το ερμηνεύουν από περισσότερο μια δυτική άποψη του καλού και του κακού.

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη της στο σώμα

Πέρα από το προφανές, η σεξουαλική επαφή έχει πολλά υγιή οφέλη.Μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, να είστε πιο υγιείς και να ζήσετε μεγαλύτερη ζωή. Μπορεί επίσης να προστατεύσει από ασθένειες και ενδεχομένως να αποτρέψει τον καρκίνο. Εδώ, διερευνούμε μερικά από τα πρόσθετα οφέλη που μπορεί να σας δώσει το σεξ. Το σεξ μειώνει το […]

Τι σημαίνει το σεξ για τους άνδρες

Άντρες και Σεξ: Μήπως οι άντρες είναι σαν τις γυναίκες; Μήπως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να θέλουν στο σεξ και ίσως να μην λειτουργούν με ζωώδη ένστικτα, αλλά με συναίσθημα; Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσουν τα χαζά στερεότυπα που συνεχίζουμε να αναπαράγουμε και στις επόμενες γενιές και δεν επιτρέπουμε σε κανένα φύλο να απολαύσει το μόνο φυσικό και ενστικτώδες πράγμα;

Οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν την επιθετικότητα των ασθενών στα ψυχιατρικά ιδρύματα

Έρευνα: Η μελέτη συσχέτισε τις θερμοκρασίες με τη συμπεριφορά των ασθενών. Διαπιστώθηκε μια αύξηση κατά μέσο όρο 15% των περιστατικών επιθετικότητας τις μέρες που η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό είναι το φυτό που βοηθά το ήπαρ να παραμένει υγιές

Έρευνα Ήπαρ: Ενώ η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται συχνά με προβλήματα στο ήπαρ, το 25% των προβλημάτων αυτών αφορά σε ανθρώπους με ιστορικό μικρής ή καθόλου κατανάλωσης αλκοόλ, γι’ αυτό και η ασθένειά τους είναι γνωστή ως μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος.

Γιατί πρέπει να κάνεις γυμναστική τουλάχιστον 150 – 300 λεπτά την εβδομάδα

Γυμναστική: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι ενήλικες πρέπει να ασχολούνται για τουλάχιστον 150-300 λεπτά την εβδομάδα με μια μέτρια έως έντονη αερόβια δραστηριότητα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάτι που ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς σας για τουλάχιστον 40 λεπτά την ημέρα. Ωστόσο, οι λέξεις-κλειδιά στη συγκεκριμένη προτροπή του ΠΟΥ είναι οι "μέτρια έως έντονη".