ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σρι Λάνκα κορωνοϊός: Καταργεί την απαγόρευση ταφής των θυμάτων του

Σρι Λάνκα κορωνοϊός: Καταργεί την απαγόρευση ταφής των θυμάτων του

Σρι Λάνκα κορωνοϊός: Καταργεί την απαγόρευση ταφής των θυμάτων του. Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ήρε επίμαχη απαγόρευση της ταφής πτωμάτων ανθρώπων των οποίων οι θάνατοι προκλήθηκαν από τη νόσο COVID-19, ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας.

Η απαγόρευση άρθηκε την Παρασκευή μετά από μήνες διαδηλώσεων κυρίως από μουσουλμανικές ομάδες και διεθνείς πιέσεις. Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η κυβέρνηση επέβαλε κανονισμούς οι οποίοι ανέφεραν ότι τα πτώματα των θυμάτων του COVID-19 μπορούν μόνο να αποτεφρωθούν. Οι κανόνες απαγόρευσαν την ταφή, αναφέροντας ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μολύνοντας τα υπόγεια ύδατα. Ωστόσο, Μουσουλμανικές ομάδες επέμειναν ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν είχε επιστημονική βάση και ήθελαν η απαγόρευση να αρθεί καθώς δημιουργούσε ένα σώμα να εναντιώνεται στην ισλαμική τους πίστη.

Μουσουλμάνοι κοινοβουλευτικοί προέτρεψαν τον Πρωθυπουργό του Πακιστάν Ιμράν Καν, ο οποίος επισκεπτόταν τη χώρα για να συζητήσει το ζήτημα με τους πολιτικούς ηγέτες της Σρι Λάνκα. Η πρόεδρος του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), Michelle Bachelet, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα στη δήλωσή της στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη την Τετάρτη. “Η πολιτική της αναγκαστικής αποτέφρωσης των θυμάτων του COVID-19 έχει προκαλέσει πόνο και δυστυχία στις μειονοτικές μουσουλμανικές και χριστιανικές κοινότητες”, ανέφερε. Την Τρίτη, μουσουλμανικές ομάδες πραγματοποίησαν επίσης μεγάλη διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του προέδρου, καλώντας για άρση της απαγόρευσης των ταφών.

Οι ομάδες γιατρών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της Σρι Λάνκα είχαν δηλώσει ότι τα θύματα του COVID-19 μπορούν είτε να θαφτούν είτε να αποτεφρωθούν. Στη Σρι Λάνκα σημειώθηκαν 459 θάνατοι λόγω του κορονοϊού, με περισσότερα από 82.000 άτομα να έχουν θετική δοκιμασία από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους. Το νησιωτικό έθνος είναι μια κυρίως βουδιστική χώρα, όπου συνηθίζεται οι Βουδιστές και οι Ινδουιστές, η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα, να δημιουργούν τους νεκρούς. Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 10%  περίπου του πληθυσμού της χώρας, ο οποίος ανέρχεται σε 21 εκατομμύρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ζητούν να εμβολιαστούν για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι σε γραφεία τελετών στην Πορτογαλία

Απώλεια προσώπων και συνέπειες στην ψυχική μας ισορροπία

Μπαγκλαντές: Η σύντομη ζωή σιαμαίων κοριτσιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι κρυμμένοι λόγοι πίσω από το συναίσθημα του θυμού

Είναι εύκολο να εκτονώσετε την απογοήτευσή σας μέσω του θυμού. Φανταστείτε να έχετε πέσει σε ένα μποτιλιάρισμα για ώρες και να έχετε καθυστερήσει στη δουλειά, ή ότι προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με ένα τμήμα καταγγελιών για κάποια άθλια προϊόντα που παραλάβατε και περιμένετε στην αναμονή.

Πόσο ελεύθερο χρόνο χρειάζόμαστε για να νοιώθουμε ευτυχισμένοι σύμφωνα με μελέτη

Όμως κάτι που κρατάμε είναι ότι στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι αποκτούν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο, όπως μετά από συνταξιοδότηση ή αποχώρηση από την εργασία, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα άτομα αυτά θα επωφεληθούν από το να ξοδέψουν τον καινούργιο τους χρόνο με σκοπό.

Αντιφλεγμονώδης διατροφή - ασπίδα για καρκίνο και διαβήτη

Αν υπάρχει ένας λόγος που οι λαοί της Μεσογείου ζουν περισσότερο και έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, αυτός είναι η διατροφή - Το διατροφικό μοτίβο που ακολουθούν τους προσφέρει καλύτερη καρδιακή και εγκεφαλική υγεία και τους προστατεύει από αρκετές σοβαρές παθήσεις, μεταξύ των οποίων ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2

Μελετούν ξανά τις νυχτερίδες για να βρουν πιθανή σύνδεση με τον κορωνοϊό

Οκταμελής ομάδα του IPC συγκεντρώνει δείγματα από νυχτερίδες και καταγράφει τα είδη τους, το φύλο, την ηλικία και άλλες λεπτομέρειες για αυτές επί μία εβδομάδα. Αντίστοιχη έρευνα διεξάγεται και στις Φιλιππίνες

Η INTERAMERICAN της υγείας υποστηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία και εκστρατεία για τον διαβήτη

INTERAMERICAN: Η INTERAMERICAN δεν αρκείται στη χορηγία ασφαλιστικής κάλυψης αστικής ευθύνης για τις εκδηλώσεις, αλλά παρακινεί και τους εργαζομένους και συνεργάτες της εθελοντές αιμοδότες, που τροφοδοτούν και την εταιρική τράπεζα αίματος, να συμμετέχουν. Παράλληλα, η εταιρεία δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για ενημέρωση των πολιτών και προληπτική ιατρική φροντίδα σχετικά με κακοήθεις νόσους, οργανώνοντας ειδικές προνομιακές προσφορές στις ιδιόκτητες μονάδες της, αλλά και χρόνιες νόσους και ειδικότερα για τον διαβήτη.

H τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχών άγχους σχεδόν κατά 60%

Διαταραχές άγχους αντιμετώπιση: Τα ευρήματα μιας νεάς σουηδικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Frontiers υποδεικνύουν ότι όσοι ασκούνται σε τακτική βάση μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άγχους κατά σχεδόν 60%. Οι ερευνητές αξιοποίησαν δεδομένα από 400.000 άτομα που καλύπτουν περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Tροφές πλούσιες σε νερό για είστε πάντα ενυδατωμένοι

Ενυδάτωση οργανισμού: Οι ειδικοί γενικά συνιστούν να πίνετε πολλά ποτήρια νερό την ημέρα για να καλύψετε τις ανάγκες ενυδάτωσης. Αλλά ενώ το πόσιμο νερό είναι πολύ σημαντικό, μπορείτε επίσης να το πάρετε από τα τρόφιμα. Υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές που μπορούν να συνεισφέρουν μεγάλη ποσότητα νερού στη διατροφή σας.