ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ινδία Covid-19: Παρά την πανδημία διοργανώνεται το φεστιβάλ “Kumbh Mela”

Ινδία Covid-19: Παρά την πανδημία διοργανώνεται το φεστιβάλ “Kumbh Mela”

Ινδία Covid-19: Παρά την πανδημία διοργανώνεται το φεστιβάλ "Kumbh Mela". Το σοβαρό ξέσπασμα της Ινδίας αποτυγχάνει να αποτρέψει τους ινδουιστές προσκυνητές από το να κατέβουν στις όχθες του ποταμού Ganges στο Χαριντβάρ για το φεστιβάλ των επτά εβδομάδων. Οι Ινδουιστές προσκυνητές κατέκλυσαν τις όχθες του ποταμού Γάγγη στη βόρεια Ινδία, απαξιώνοντας τους κινδύνους COVID-19, για την έναρξη του Kumbh Mela.

Το σοβαρό ξέσπασμα της Ινδίας -οι δεύτερες μολύνσεις από κορωνοϊό στον κόσμο και περισσότεροι από 150.000 θάνατοι- δεν έχει σταματήσει τους αφοσιωμένους ινδουιστές από το να κάνουν το προσκύνημα στο Χαριντβάρ στην πολιτεία Ουταρακίντ. Το Kumbh Mela αναγνωρίζεται ως ένα κομμάτι άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO και η τελευταία της έκδοση – στο Allahabad (τώρα Prayagraj, στην πολιτεία Ούταρ Πραντές) το 2019 – προσέλκυσε περίπου 55 εκατομμύρια ανθρώπους σε 48 ημέρες. Λαμβάνει χώρα σε 4 παραποτάμιες πόλεις κάθε 12 χρόνια.

Η εορτή χαρακτηρίζεται από μια τελετουργική βουτιά στα νερά, ενώ είναι και μια γιορτή του κοινοτικού εμπορίου με πολλά πανηγύρια, ομιλίες γύρω από θρησκευτικά ζητήματα από τους αγίους, μαζική παράδοση φαγητού για τους φτωχούς ή τους μοναχούς, καθώς και ψυχαγωγία. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κολύμβηση σε αυτά τα ποτάμια είναι μέσο για την επίτευξη της πραγιαστσίτα (εξιλέωση, μετάνοια) για τα λάθη του παρελθόντος, και μέσο άφεσης των αμαρτιών τους. Αυτό το έτος, ξεκινώντας από σήμερα, η Haridwar είναι η οικοδέσποινα, και αναμένεται να διασχίσουν την πόλη κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά εβδομάδων.

Το να βουτήξεις στις Γάγγη θεωρείται ιερή τελετή από Ινδουιστές, που έρχονται από την άλλη πλευρά της Ινδίας και πέρα από τα σύνορά της για να συμμετάσχουν. Οι άνδρες γνωστοί ως sadhus – κομπάζοντας με ασυνήθιστες βροντές και συχνά καπνίζοντας κάνναβη – αποτελούν ένα τακτικό χαρακτηριστικό στο Kumbh Mela. Οι όχθες του ποταμού έχουν γεμίσει προσκυνητές και πωλητές, ενώ οι οικογένειες  έχουν απλώσει πλαστικά σεντόνια για να βάλουν τα υπάρχοντά τους και εναλλακτικά βουτούν στο ποτάμι. Οι περισσότεροι αγνοούν την απειλή του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φόβοι και ανησυχία για την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Ινδία

Η Ινδία θα προμηθεύσει 300 χιλιάδες εργαζόμενους για υγειονομική περίθαλψη σε εννέα χώρες

Στην Ινδία εντοπίστηκαν έξι νέες περιπτώσεις μεταλλαγμένου κορωνοϊού

Η χαρτογράφηση του εγκεφάλου και τα αρσενικά - θηλυκά χαρακτηριστικά

Η αντίληψη ότι ο εγκέφαλός μας είναι "πλαστικός" και παραμένει έτσι καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής είναι μια από τις βασικές ανακαλύψεις των τελευταίων 40 ετών στην κατανόηση του εγκεφάλου.

Οι πρόωρες γεννήσεις μπορούν να μειωθούν με την αντιμετώπιση του εμβρύου ως ασθενούς

Πρόωρη γέννηση: Μια νέα μελέτη από επιστήμονες του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Τέξας (UTMB) απέδειξε επιτυχώς τις δυνατότητες μείωσης της πρόωρης γέννησης, αντιμετωπίζοντας ένα έμβρυο ως ασθενή.

Οι πιθανότητες επιβίωσης μετά από επέμβαση καρκίνου συνδέονται με τη μετεγχειρητική νοσοκομειακή περίθαλψη

Καρκίνος Θεραπεία: Ένας εμπειρογνώμονας καταγωγής από την Ινδία στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ ηγήθηκε μιας διεθνούς μελέτης που διαπίστωσε ότι οι πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών μετά από χειρουργική επέμβαση καρκίνου συνδέονται στενά με το πρότυπο της μετεγχειρητικής νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η σεξουαλική υγεία στην τρίτη ηλικία

Σεξ: Κάποτε το σεξ μετά τα 60 ήταν σπάνιο. Οι άνθρωποι υπέφεραν από περισσότερα προβλήματα υγείας τότε και πέθαιναν πολύ νωρίτερα από ό, τι σήμερα.

Η πανδημία πάχυνε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού

Σε παγκόσμιο επίπεδο το 45% των ανθρώπων δηλώνουν ότι προσπαθούν να χάσουν βάρος, ακόμα κι αν δεν θέλουν να το κάνουν επειδή πιστεύουν ότι υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος επιπλοκών από τον νέο ιό.