ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σπίτι Καθαρισμός: Λάθη που κάνουμε με δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία μας

Σπίτι Καθαρισμός: Λάθη που κάνουμε με δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία μας

Σίγουρα, η μούχλα και η υγρασία τις περισσότερες φορές δεν φαίνονται, αλλά θα αποφασίσετε να τις καταπολεμήσετε, μόλις μάθετε τις σοβαρές επιδράσεις τους στην υγεία σας. Οι αλλεργίες που προκαλούν έχουν βασικά συμπτώματα τον βήχα και τον ερεθισμό των ματιών. Γι’ αυτό προσέξτε τα σημεία που μπορεί να κρύβεται μούχλα, ειδικά στο μπάνιο και στην κουζίνα.

Σπίτι Καθαρισμός: Αν αναμίξουμε τις λάθος χημικές ουσίες ή δεν ακολουθήσουμε ορισμένες οδηγίες ασφαλείας, τα παρακάτω λάθη μπορούν να μας θέσουν σε κίνδυνο  Εκτός από αισθητικούς λόγους, ένας από τους κύριους σκοπούς που καθαρίζουμε το σπίτι μας είναι για να είμαστε ασφαλείς από μικρόβια και βακτήρια. Αλλά αν αναμίξουμε κατά λάθος τις λάθος χημικές ουσίες ή δεν ακολουθήσουμε ορισμένες οδηγίες ασφαλείας, τα παρακάτω λάθη μπορούν να μας θέσουν σε κίνδυνο.

6 λάθη που κάνουμε κατά τον καθαρισμό του σπιτιού μας και αποδεικνύονται επικίνδυνα

  1. Ανάμιξη της χλωρίνης με την αμμωνία

Μάλλον θα έχετε ακούσει ξανά στο παρελθόν αυτή την προειδοποίηση, αλλά πάντα αξίζει μια επανάληψη. Η ανάμιξη της χλωρίνης με την αμμωνία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς προκαλούνται τοξικοί ατμοί χλωραμίνης. Η εισπνοή αυτών μπορεί να προκαλέσει βλάβη του αναπνευστικού και εγκαύματα στο λαιμό μας, ή ακόμα και χειρότερα. Για να είστε ασφαλείς, απλά αποφύγετε την ανάμιξη της χλωρίνης με κάθε άλλο καθαριστικό. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα ανησυχείτε για το συνδυασμό.

  1. Δεν απολυμαίνουμε αφού ετοιμάσουμε ωμό κρέας

Η μετάδοση μικροβίων μέσω των μαγειρικών σκευών, όπως η χρήση ενός μαχαιριού πρώτα στο κρέας και μετά στα λαχανικά, μπορεί να αρρωστήσει τόσο εσάς, όσο και την υπόλοιπη οικογένειά σας. Για να την αποφύγετε, πάντα να πλένετε τα μαχαίρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι αφού επεξεργαστείτε ωμό κρέας. Επίσης, διαχωρίστε τα ξύλα κοπής.

  1. Χρησιμοποιούμε τον αυτοκαθαρισμό του φούρνου

Αυτό το χαρακτηριστικό σε ορισμένες κουζίνες καίει σε υψηλές θερμοκρασίες και απομακρύνει τα υπολείμματα τροφών και τα λίπη, χωρίς να χρειαστεί να το κάνετε εσείς. Όμως, ορισμένοι προειδοποιούν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν τελικά ζημιά στον φούρνο μας και οι ατμοί αποδεικνύονται βλαβεροί. Πολλοί φούρνοι είναι καλυμμένοι με Teflon, το οποίο όταν θερμανθεί σε αυτές τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να παράγει τοξικούς ατμούς σε μικρά κατοικίδια όπως σε πουλιά και να προκαλέσει αναπνευστικό ερεθισμό σε ανθρώπους. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να καθαρίζετε εσείς τον φούρνο.

  1. Δεν αερίζουμε σωστά τα δωμάτια

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ήδη ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε δυνατά προϊόντα σε μια πολύ καλά αεριζόμενη περιοχή, αλλά πόσο συχνά χρειάζεται πραγματικά να ανησυχούμε γι’ αυτό; Σύμφωνα με μια έρευνα, η παρατεταμένη χρήση καθαριστικών προϊόντων μπορεί να έχει την ίδια επίδραση στη λειτουργία των πνευμόνων όση και το κάπνισμα. Προτιμήστε λοιπόν πιο φυσικές εναλλακτικές λύσεις, όπως το να φτιάχνετε το δικό σας διάλυμα με βάση το ξύδι.

  1. Δεν καθαρίζουμε συχνά το ψυγείο

Εκτός από το να πετάμε τα άχρηστα φαγητά και προϊόντα από το ψυγείο, ο συχνός καθαρισμός του ψυγείου σας μπορεί να προστατεύσει εσάς και την οικογένειά σας από την κατανάλωση ληγμένων τροφών. Αν μάλιστα τα μικρά παιδιά χρησιμοποιούν το ψυγείο, είναι αρκετά επικίνδυνο. Γι’ αυτό ελέγξτε συχνά το ψυγείο σας και βεβαιωθείτε ότι ξεφορτώνεστε όλα τα ληγμένα τρόφιμα.

  1. Αγνοούμε την υγρασία και τη μούχλα

Σίγουρα, η μούχλα και η υγρασία τις περισσότερες φορές δεν φαίνονται, αλλά θα αποφασίσετε να τις καταπολεμήσετε, μόλις μάθετε τις σοβαρές επιδράσεις τους στην υγεία σας. Οι αλλεργίες που προκαλούν έχουν βασικά συμπτώματα τον βήχα και τον ερεθισμό των ματιών. Γι’ αυτό προσέξτε τα σημεία που μπορεί να κρύβεται μούχλα, ειδικά στο μπάνιο και στην κουζίνα. Εκτός από τις επιφάνειες του σπιτιού, η μούχλα και τα βακτήρια μπορούν επίσης να αναπτυχθούν και στο ρουχισμό. Όταν τα πλυμένα σας ρούχα ή η χρησιμοποιημένη πετσέτα σας μυρίζουν έντονα, πλύνετέ τα ξανά και στεγνώστε τα καλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μυστικά υγείας και καθαριότητας στο σπίτι

Κι όμως η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στο χώρο της ομορφιάς

Καθαρίζουμε το σπίτι μας με έξυπνα tips για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο!

Μυστικά καθαρισμού του σπιτιού εν μέσω πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι επαναλοιμώξεις Covid μπορεί να γίνουν ο κανόνας

Κορωνοϊός: «Θα γίνει ένας από τους πολλούς αναπνευστικούς ιούς με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι και θα γίνεται όλο και περισσότερο διαχειρίσιμος με ιατρικά αντίμετρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο Δρ Amesh Adalja, από το Κέντρο Ασφάλειας Υγείας του Ιδρύματος Johns Hopkins.

Καρδιακή προσβολή: Η οικονομική επισφάλεια σημαίνει μεγαλύτερη θνησιμότητα

Καρδιακή προσβολή: Οι φτωχότεροι ασθενείς που επιβίωσαν της καρδιακής προσβολής είχαν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις αιτίες — 11,8%, σε σύγκριση με 10,4% για εκείνους που ανήκουν στην πιο εύπορη ομάδα, αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Σε πλήρη λειτουργία ξανά o e-ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων τόσο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και των λοιπών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα που υποστηρίζονται από τα συστήματα του φορέα, είναι σε ξανά σε λειτουργία.

Υψηλό κόστος ζωής για ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία

Δρεπανοκυτταρική νόσος: Οι Αμερικανοί που ζουν με δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ιδιωτική ασφάλιση αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο κόστος 1.300 $ ετησίως και $44.000 στο σύνολο της ζωής τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Πόσο καλό μας κάνουν τα vegan φαγητά;

Vegan διατροφή: Μια vegan διατροφή αποκλείει όλα τα ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των αυγών. Όταν οι άνθρωποι την ακολουθούν σωστά, μια vegan δίαιτα μπορεί να είναι εξαιρετικά θρεπτική, να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες ακόμη αναζητούν τα αίτια πίσω από την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Παιδική ηπατίτιδα: Υπήρξε κάποια αύξηση στον αδενοϊό 41 που προκαλεί περισσότερες περιπτώσεις ενός προηγουμένως μη ανιχνευμένου προβλήματος; Είναι τα παιδιά πιο ευάλωτα λόγω των lockdown;