Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΚΠ: Οι γυναίκες με ΣΚΠ μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία γονιμότητας με επιτυχία;

ΣΚΠ: Οι γυναίκες με ΣΚΠ μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία γονιμότητας με επιτυχία;

ΣΚΠ: Οι θεραπείες γονιμότητας για άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι τόσο επικίνδυνες όσο πιστεύαμε κάποτε.

Οι γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας που θέλουν να υποβληθούν σε θεραπεία γονιμότητας μπορούν να το κάνουν χωρίς ανησυχία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Οι συμμετέχοντες που είχαν σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν έξαρση της νόσου μετά τη λήψη θεραπειών γονιμότητας από ό,τι πριν από τις θεραπείες τους, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Μπορούν οι γυναίκες με ΣΚΠ να υποβληθούν σε θεραπεία γονιμότητας;

Η μελέτη βρήκε επίσης μια σχέση μεταξύ της φαρμακευτικής αγωγής για την ΠΣ και της έλλειψης αύξησης των υποτροπών κατά τη διάρκεια της θεραπείας γονιμότητας.

«Αυτά τα αποτελέσματα είναι συναρπαστικά, καθώς η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι συχνή μεταξύ των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία και εκείνες με ΣΚΠ είναι πιο πιθανό να διαγνωστούν με στειρότητα, αλλά έχουν λιγότερες πιθανότητες να λάβουν θεραπεία γονιμότητας από εκείνες που δεν έχουν σκλήρυνση κατά πλάκας», είπε η μελέτη. συγγραφέας Δρ. Edith Graham, επίκουρη καθηγήτρια νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Σικάγο. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν διαδικτυακά στις 15 Μαρτίου στο Neurology Neuroimmunology & Neuroinflammation.

“Οι θεραπείες γονιμότητας για άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι τόσο επικίνδυνες όσο πιστεύαμε κάποτε. Δεν είδαμε πολλές υποτροπές στην κοόρτη μας, πιθανώς λόγω του γεγονότος ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία με θεραπείες τροποποίησης της νόσου τον προηγούμενο χρόνο”, δήλωσε ο Graham είπε σε δελτίο ειδήσεων εφημερίδας.

Η ΣΚΠ, μια χρόνια νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος, είναι δυνητικά αναπηρική. Οι ερευνητές μελέτησαν 65 γυναίκες, μέσης ηλικίας 37 ετών, που έκαναν τουλάχιστον μία θεραπεία γονιμότητας. Πενήντα έξι από αυτούς είχαν σκλήρυνση κατά πλάκας. Εννέα είχαν κλινικά απομονωμένο σύνδρομο, το οποίο είναι το πρώτο επεισόδιο συμπτωμάτων ΣΚΠ.

Οι συμμετέχοντες είχαν διαγνωστεί για οκτώ χρόνια κατά μέσο όρο, αν και κανένας δεν είχε προοδευτική σκλήρυνση κατά πλάκας. Οι συμμετέχοντες είχαν 124 κύκλους θεραπειών γονιμότητας μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένης της εξωσωματικής γονιμοποίησης, της ενδομήτριας σπερματέγχυσης και των από του στόματος φαρμάκων για την πρόκληση ωορρηξίας.

Οι ερευνητές έψαξαν τα ιατρικά αρχεία των συμμετεχόντων για υποτροπές το έτος πριν από τις θεραπείες γονιμότητας και τους τρεις μήνες μετά από κάθε θεραπεία. Περίπου το 43% λάμβανε θεραπεία τροποποίησης της νόσου για τη σκλήρυνση κατά πλάκας κατά τη διάρκεια θεραπειών γονιμότητας. Οι περισσότεροι είχαν λάβει θεραπεία εντός του προηγούμενου έτους.

Κανένας από τους ανθρώπους που έλαβαν θεραπεία τροποποίησης της νόσου δεν παρουσίασε υποτροπή τους τρεις μήνες μετά τη διέγερση, σύμφωνα με τη μελέτη. Η έρευνα δεν βρήκε επίσης διαφορετικό ποσοστό στις γυναίκες που έμειναν έγκυες μετά από θεραπείες γονιμότητας σε σύγκριση με εκείνες των οποίων η θεραπεία δεν τελείωσε στην εγκυμοσύνη.

«Ελπίζουμε τα ευρήματά μας να παρέχουν διαβεβαίωση σε όσους πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας καθώς και σε ειδικούς σε θέματα γονιμότητας ότι αυτές οι θεραπείες δεν σχετίζονται με αυξημένους κινδύνους υποτροπών», είπε ο Graham. «Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να θυμούνται ότι η συνέχιση των κατάλληλα χρονομετρημένων θεραπειών τροποποίησης της νόσου κατά τη διάρκεια της θεραπείας γονιμότητας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υποτροπής». Ένας περιορισμός της μελέτης ήταν ότι κοίταξε πίσω στο χρόνο και η επιβεβαίωση των υποτροπών μέσω σαρώσεων εγκεφάλου δεν ήταν διαθέσιμη σε όλες τις περιπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής οργανώνει συνάντηση στο Ζάππειο Μέγαρο

Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να βοηθήσει τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας να διατηρήσουν τις δεξιότητες σκέψης;

Καλά λιπαρά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια τα συμπτώματα, οι αιτίες και η θεραπεία της ιστριονικής προσωπικότητας;

Ιστριονικής προσωπικότητας: Η διαταραχή ιστριονικής προσωπικότητας (HPD) είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που χαρακτηρίζεται από πρότυπα υπερβολικής αναζήτησης προσοχής, συναισθηματικότητας και συμπεριφοράς που είναι συχνά δραματική, σαγηνευτική ή προκλητική

Κατανόηση της διαταραχής αποπροσωποποίησης με τα συμπτώματα, τις αιτίες και την θεραπεία

Αποπροσωποποίηση: Η διαταραχή αποπροσωποποίησης (DPD) είναι μια διασπαστική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επίμονα ή επαναλαμβανόμενα αισθήματα αποκόλλησης από τις δικές του σκέψεις, συναισθήματα και αισθήσεις

Οι θρεπτικές ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρέατος

Κόκκινο κρέας: Το κόκκινο κρέας, το οποίο περιλαμβάνει βοδινό, χοιρινό, αρνί και μοσχαρίσιο κρέας, προσφέρει πολλά διατροφικά οφέλη όταν καταναλώνεται με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Κατανόηση του συνδρόμου των ανήσυχων ποδιών

Ανήσυχα πόδια: Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (RLS), γνωστό και ως νόσος Willis-Ekbom, είναι μια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μια ακαταμάχητη επιθυμία για κίνηση των ποδιών, που συχνά συνοδεύεται από δυσάρεστες αισθήσεις.

Σημαντικότητα της βιταμίνης για την υγεία των οστών και της αιμορραγίας

Βιταμίνη Κ: Η βιταμίνη Κ είναι μια κρίσιμη λιποδιαλυτή βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος και στην υγεία των οστών. Υπάρχουν δύο κύριες μορφές βιταμίνης Κ

Close Icon