Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σπασμένο προφυλακτικό: Τι πρέπει να κάνετε όταν σπάσει το προφυλακτικό;

Σπασμένο προφυλακτικό: Τι πρέπει να κάνετε όταν σπάσει το προφυλακτικό;

Σπασμένο προφυλακτικό: Το σπάσιμο του προφυλακτικού είναι συνηθισμένο και μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους.

Βρίσκεσαι στη στιγμή, απολαμβάνεις το χρόνο σου με τον σύντροφό σου και ξαφνικά σπάει το προφυλακτικό. Και ο πανικός κυριεύει καθώς νομίζεις ότι όλες οι προετοιμασίες που έκανες πριν κάνεις σεξ αισθάνεσαι άχρηστη. Αυτό το ένα χτύπημα του λατέξ μπορεί να σημαίνει τον κίνδυνο εγκυμοσύνης ή σεξουαλικά μεταδιδόμενης ασθένειας ή κάτι χειρότερο. Αλλά ας σπάσουμε τη φούσκα γιατί το σπάσιμο του προφυλακτικού είναι συνηθισμένο και μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους. Ποιοι είναι όμως οι πραγματικοί λόγοι που μπορεί να σπάσει ένα προφυλακτικό;

1. Το προφυλακτικό μπορεί να είναι παλιό

Σύμφωνα με τον γιατρό, τα προφυλακτικά σπάνε όταν έχουν παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους. Τα παλιά προφυλακτικά που έχουν περάσει την ημερομηνία λήξης τους είναι λιγότερο αξιόπιστα και σπάνε ευκολότερα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε προφυλακτικό, φροντίστε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση.

2. Έκθεση στη ζέστη

Ένας από τους κύριους λόγους που σπάνε τα προφυλακτικά είναι όταν εκτίθενται σε υπερβολική ζέστη. Εάν κρατάτε τα προφυλακτικά σας στο πορτοφόλι σας και κάθεστε κάτω από τον ήλιο για πολλή ώρα, η τριβή και η ζέστη σε αυτές τις περιοχές μπορεί να σπάσουν. Τα προφυλακτικά πρέπει να φυλάσσονται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως σε κρύα, σκοτεινά μέρη.

3. Τραχύ σεξ χωρίς λιπαντικό

Ενώ η τριβή κάνει το σεξ ευχάριστο, η υπερβολική τριβή μπορεί να προκαλέσει σκίσιμο ή σπάσιμο του προφυλακτικού. Και το να το κάνεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις λιπαντικό δεν βοηθάει ούτε αυτό. Η λίπανση είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί το σπάσιμο του προφυλακτικού. Χρησιμοποιήστε προφυλακτικά με λίπανση εάν είναι δυνατόν και προσθέστε περισσότερο λιπαντικό εάν χρειάζεται. Η τριβή μπορεί να μειωθεί σημαντικά χρησιμοποιώντας ένα αξιοπρεπές λιπαντικό.

4. Λάθος μέγεθος

Η χρήση ενός προφυλακτικού που είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό θα μπορούσε επίσης να είναι ένας λόγος για τον οποίο το προφυλακτικό έσπασε. Εάν τα προφυλακτικά δεν τοποθετηθούν σωστά, όπως για παράδειγμα με το να μην αφήνετε αρκετό χώρο στο άκρο του προφυλακτικού, μπορεί να σκιστούν κατά τη χρήση.

5. Κατασκευαστικό ελάττωμα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να μην φταίτε εσείς αλλά ο κατασκευαστής. Ενώ βάζουν προφυλακτικά μέσω μιας σειράς δοκιμών για να ελέγξουν για ελαττώματα και μικροδάκρυα, μερικές φορές συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν το κάνετε.

Τι να κάνετε όταν σπάσει το προφυλακτικό σας;

Σε περίπτωση θραύσης προφυλακτικού, θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως και να χρησιμοποιήσετε ένα νέο προφυλακτικό. Εάν ανησυχείτε για την εγκυμοσύνη, καλέστε το γιατρό σας και μιλήστε για αυτό. Λάβετε λοιπόν υπόψη σας τις συμβουλές που αναφέρθηκαν παραπάνω για να αποφύγετε το σπάσιμο και να κάνετε ασφαλές σεξ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε οι άντρες πρέπει να σταματούν την σεξουαλική τους δραστηριότητα;

Οι άνδρες που ενδιαφέρονται για το σεξ ζουν περισσότερο

Μηνύματα συναίνεσης βρίσκονται πλέον στα κουτιά των προφυλακτικών

Τι πρέπει να προσέχετε κατά τη χρήση λιπαντικού στο σεξ;

Τα πρώτα προφυλακτικά σε τόνους δέρματος στον κόσμο για πιο ρεαλιστικό σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταματήστε να τρώτε πολύ αν θέλετε μια συγκλονιστική σεξουαλική ζωή

Φαγητό σεξ: Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή, και αν στοχεύετε σε μια πιο συγκλονιστική σεξουαλική εμπειρία, η μείωση της πρόσληψης τροφής μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας.

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Από το 2010 έως το 2021 παρατηρήθηκε 125% αύξηση

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Υπήρξε μια αύξηση στις υπερτασικές διαταραχές της εγκυμοσύνης και στους περισσότερους σχετικούς παράγοντες κινδύνου μεταξύ 2010 και 2021 συνολικά σε ολόκληρο τον πληθυσμό εγκύων των ΗΠΑ.

Δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ψηφιακοί οίκοι ανοχής

Ψηφιακοί οίκοι ανοχής: Οι εργαζόμενοι του σεξ πρέπει τώρα να ανταγωνιστούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς ο πρώτος οίκος ανοχής της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο πρωτοπορεί στο μέλλον του σεξ.

Close Icon