Σεξουαλική Υγεία

Κάπνισμα: Γιατί ο σύντροφός σας καπνίζει μετά το σεξ;

Κάπνισμα: Γιατί ο σύντροφός σας καπνίζει μετά το σεξ;

Κάπνισμα: Το 81% των τακτικών καπνιστών πάντα καπνίζουν ή/και λαχταρούν ένα τσιγάρο μετά το σεξ και το 58% δηλώνουν ότι αυτή είναι μια από τις αγαπημένες τους στιγμές για να καπνίζουν.

Όλοι γνωρίζουμε την κλισέ εικόνα του ηλικιωμένου ζευγαριού που καπνίζει τα τσιγάρα μετά τη συνουσία για να δείξει την ευτυχία του υπνοδωματίου. Το κάπνισμα μετά το σεξ φαίνεται να μοιάζει λίγο με την πίτσα που λαχταρούσατε για πρωινό. Δεν είναι υπέροχο για εσάς, αλλά εξακολουθεί να είναι ικανοποιητικό. Τι είναι όμως το κάπνισμα που μας κάνει να μπαίνουμε στον πειρασμό να πιάσουμε τα τσιγάρα μετά το σεξ; Και θα μπορούσε το άτμισμα μετά το σεξ να αντικαταστήσει το φαινόμενο του καπνίσματος; Ρίχνουμε μια ματιά στο αν το άτμισμα μετά τη συνουσία θα μπορούσε να είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα.

Γιατί καπνίζουμε μετά το σεξ;

Μετά τη διεξαγωγή μιας μελέτης στην εφαρμογή κοινωνικής δημοσκόπησης Winq, η διευθύνουσα σύμβουλος Lindsey Cummins διαπίστωσε ότι το 81% των τακτικών καπνιστών  πάντα καπνίζουν ή/και λαχταρούν ένα τσιγάρο μετά το σεξ και το 58% δηλώνουν ότι αυτή είναι μια από τις αγαπημένες τους στιγμές για να καπνίζουν. Αλλά γιατί είναι αυτό; Η Kelly Connell, Sex Educator στο Naughty North, ρίχνει λίγο φως: «Οι άνθρωποι καπνίζουν μετά το σεξ για διάφορους λόγους:

  • Μετά τον οργασμό, το σώμα μας περνά σε μια ανθεκτική περίοδο όπου χαλαρώνει και το κάπνισμα βοηθά ένα άτομο να χαλαρώσει ακόμα περισσότερο.
  • Μετά την περίοδο χαλάρωσης έρχεται το βουητό. Δίνοντας στο σύστημά σας μια δόση νικοτίνης στην κυκλοφορία του αίματός σας περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό. Αυτό θα δώσει σε ένα άτομο ένα ελαφρύ buzz. Επειδή η καρδιά αντλεί αίμα λίγο πιο γρήγορα, μπορεί να μικρύνει την περίοδο ανθεκτικότητας και η επιθυμία να επιστρέψει πιο γρήγορα. Με άλλα λόγια, μπορεί να θέλετε ξανά σεξ νωρίτερα μετά το κάπνισμα.
  • Μετά το σεξ, μερικοί άνθρωποι θέλουν να καθίσουν πίσω και να έχουν μια στιγμή μόνοι τους για να σκεφτούν αυτό που μόλις συνέβη. Το κάπνισμα ενώ το κάνετε αυτό συχνά βοηθά τους ανθρώπους να εστιάσουν τις σκέψεις τους.
  • Θα μπορούσε απλώς να είναι απλή συνήθεια. Εάν ένας καπνιστής έχει μείνει χωρίς κάπνισμα κατά τη διάρκεια του σεξ και ίσως για λίγο πριν, απλά λαχταράει τη νικοτίνη.»

Κάπνισμα μετά το σεξ

Θα μπορούσε το ηλεκτρονικό τσιγάρο να αντικαταστήσει το κανονικό τσιγάρο;

Περιττό να πούμε ότι το άτμισμα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Με τα προφανή οφέλη για την υγεία και το κόστος, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το έθνος συμβιβάζεται. Θα μπορούσε όμως το ηλεκτρονικό τσιγάρο να διευθετήσει την επιθυμία για νικοτίνη μετά το σεξ που ικανοποιούν τα τσιγάρα;

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν μια επιλέξιμη ποσότητα νικοτίνης, χωρίς τις χιλιάδες άλλες χημικές ουσίες που το συνοδεύουν σε ένα τσιγάρο καπνού. Επίσης, επειδή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι τόσο αποτελεσματικά, μπορούν να παράγουν την ίδια ποσότητα νικοτίνης με ένα παραδοσιακό τσιγάρο με λιγότερες οπές. Επειδή το άτμισμα μπορεί να σας δώσει την ίδια ώθηση που είναι μέρος της περιόδου «βουητού», είναι μια απολύτως αποδεκτή λύση για να τακτοποιήσετε την ανάγκη για νικοτίνη μετά το σεξ.

Ενώ το άτμισμα μετά το σεξ είναι τόσο δημοφιλές όσο και ικανοποιητικό, φαινομενικά δεν είναι τόσο εθιστικό όσο το τσιγάρο. Η πλειοψηφία ισχυρίστηκε ότι δεν λαχταρούν ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο μετά το σεξ με τον ίδιο τρόπο που έκαναν το παραδοσιακό τσιγάρο. Ωστόσο, αν είναι λιγότερο εθιστικά, οι ατμιστές μπορούν να αποφύγουν την καταναλωτική ανάγκη για κάπνισμα και να αποφύγουν έναν εκνευρισμένο σύντροφο που παραπονιέται ότι μυρίζει σαν τασάκι.

Εάν χρειάζεστε λίγο περισσότερη ώθηση προς την κατεύθυνση του ηλεκτρονικού τσιγάρου αντί για τα παραδοσιακά, αποδεικνύεται ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν πραγματικά να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή ενός παραδοσιακού τσιγάρου. Μελέτες έχουν δείξει ότι μόνο δύο κανονικά τσιγάρα μπορούν να μειώσουν τη σεξουαλική σας ζωή μειώνοντας τις πιθανότητες στύσης. Εν ολίγοις, εάν έχετε όρεξη μετά τη συνουσία, είναι καλύτερο να επιλέξετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε πρέπει να κάνετε σεξ για να συλλάβετε;

Πότε φτάνουν οι άντρες στη σεξουαλική τους κορύφωση;

Από τη ρομποτική στο virtual reality, ποιο είναι το μέλλον του σεξ;

Οι καλύτερες στάσεις του σεξ για κάθε στάδιο της ζωής σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι τα υγρά όνειρα κάτι το φυσιολογικό ή όχι;

Υγρά όνειρα: Τα υγρά όνειρα, γνωστά και ως οργασμοί ύπνου, είναι ένα φυσιολογικό και φυσικό φαινόμενο, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία και τη νεαρή ενήλικη ζωή, αλλά μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

  Η εκσπερμάτιση μειώνει συχνά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη;

Έτσι, ενώ η σχέση μεταξύ της συχνότητας της εκσπερμάτωσης και του καρκίνου του προστάτη δεν είναι πλήρως κατανοητή και υπάρχει πραγματική ανάγκη για περισσότερη έρευνα, η συχνή εκσπερμάτιση (εντός λογικής) σίγουρα δεν θα βλάψει, πιθανώς κάνει καλό και επομένως θα πρέπει να αποτελεί μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής ενός άνδρα.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει το στήθος και πότε σταματά η ανάπτυξή του;

Στήθος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του μαστού είναι μια φυσική και δυναμική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την εφηβεία και μερικές φορές μέχρι την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.