Σεξουαλική Υγεία

ΣΜΝ Εξετάσεις: Μειώθηκαν οι έλεγχοι για HIV και ηπατίτιδα στην Αγγλία λόγω πανδημίας

ΣΜΝ Εξετάσεις: Μειώθηκαν οι έλεγχοι για HIV και ηπατίτιδα στην Αγγλία λόγω πανδημίας

ΣΜΝ Εξετάσεις: Μια νέα έκθεση από το CDC περιγράφει λεπτομερώς πώς επηρεάστηκαν οι υπηρεσίες υγείας για τον HIV, τα ΣΜΝ και την ιογενή ηπατίτιδα λόγω της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με δεδομένα από το 2019 και το 2020.

Μια νέα έκθεση από το CDC περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι υπηρεσίες υγείας για τον HIV, τη σεξουαλική υγεία και την ιογενή ηπατίτιδα στην Αγγλία επηρεάστηκαν αρνητικά από την πανδημία COVID-19 λόγω της ανακατανομής του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και της εισαγωγής του μέτρου της κοινωνικής και φυσικής απόστασης τον Μάρτιο του 2020. Tα δεδομένα συγκρίθηκαν με στοιχεία από το 2019.

Σύμφωνα με την νέα έκθεση, μεταξύ των υπηρεσιών υγείας που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία ήταν οι έλεγχοι για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), HIV και ηπατίτιδα, υπηρεσίες, όπως ο εμβολιασμός και η θεραπεία για λοίμωξη από ηπατίτιδα C (HCV), καθώς και η ίση πρόσβαση στην περίθαλψη εξαιτίας της μετάβασης σε εξ αποστάσεως υπηρεσίες.

Συνολικά, οι αριθμοί των διαγνωστικών ελέγχων παρουσιάζουν μια απότομη πτώση: 77% και 71% μειώσεις παρατηρήθηκαν στους ελέγχους για HIV και ΣΜΝ, αντίστοιχα, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2020. Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, οι αριθμοί δείχνουν μειώσεις 36% και 28%, αντίστοιχα — αλλά εξακολουθούν να είναι χαμηλότεροι από την ίδια περίοδο του 2019.

Όταν ελήφθησαν υπόψη η ηλικία και ο σεξουαλικός προσανατολισμός, προέκυψαν τα ακόλουθα δεδομένα:

  • Ανά ηλικιακή ομάδα, τα ποσοστά των ελέγχων μειώθηκαν περισσότερο για άτομα ηλικίας 15 έως 19 ετών και 45 ετών και άνω, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2020. Αυτές οι ηλικιακές ομάδες είχαν επίσης τις πιο αργές επιστροφές στα επίπεδα προπανδημικών ελέγχων από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020.
  • Ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, οι ετεροφυλόφιλες ή αμφιφυλόφιλες γυναίκες και οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες είχαν τη μεγαλύτερη αναλογική μείωση στα τεστ σε σύγκριση με τους ομοφυλόφιλους άνδρες και τις λεσβίες. Οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες είχαν την πιο αργή ανάκαμψη σε προπανδημικά επίπεδα.
  • Ανά φυλή, οι Ασιάτες και οι Μαύροι πολίτες είχαν τη μεγαλύτερη πτώση στα τεστ. Η επιστροφή στα προπανδημικά επίπεδα ήταν πιο αργή μεταξύ των Μαύρων.

Τα ποσοστά διαγνωστικών ελέγχων για ηπατίτιδα Α (HAV), ηπατίτιδα Β (HBV) και HCV μειώθηκαν κατά 63%, 61% και 74%, αντίστοιχα, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2020, με τα τεστ για HCV να παραμένουν 58% χαμηλότερα τον Σεπτέμβριο του 2020 σε σχέση με το 2019. Για τον έλεγχο λοίμωξης ηπατίτιδας στην κοινότητα, υπήρξε σχεδόν πλήρης πτώση: 98%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H συμπεριλήψη της ευχαρίστησης στις υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας μειώνει τα ΣΜΝ

Η πρώτη γυναίκα θεραπεύεται από τον ιό HIV

13/02 Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού: Δωρεάν τεστ για ΣΜΝ από τον ΕΟΔΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.

Οι Κουβανοί θα ψηφίσουν για γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και παρένθετη μητρότητα

Άλλες προτάσεις του κώδικα περιλαμβάνουν τον σαφή καθορισμό των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και την πρόβλεψη ότι κανείς που έχει κριθεί ένοχος για κακοποίηση ανηλίκων δεν μπορεί ποτέ να υιοθετήσει παιδί.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μπορεί να γίνουν ανθυγιεινές

Σεξουαλική υγεία: Όταν αναρωτιέστε τι είναι μια υγιής σεξουαλική ζωή, υπάρχουν μερικοί τρόποι στους οποίους μπορείτε να δώσετε προσοχή, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε αν αυτό μοιάζει με τη σχέση σας.