Σεξουαλική Υγεία

ΣΜΝ Εξετάσεις: Μειώθηκαν οι έλεγχοι για HIV και ηπατίτιδα στην Αγγλία λόγω πανδημίας

ΣΜΝ Εξετάσεις: Μειώθηκαν οι έλεγχοι για HIV και ηπατίτιδα στην Αγγλία λόγω πανδημίας

ΣΜΝ Εξετάσεις: Μια νέα έκθεση από το CDC περιγράφει λεπτομερώς πώς επηρεάστηκαν οι υπηρεσίες υγείας για τον HIV, τα ΣΜΝ και την ιογενή ηπατίτιδα λόγω της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με δεδομένα από το 2019 και το 2020.

Μια νέα έκθεση από το CDC περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι υπηρεσίες υγείας για τον HIV, τη σεξουαλική υγεία και την ιογενή ηπατίτιδα στην Αγγλία επηρεάστηκαν αρνητικά από την πανδημία COVID-19 λόγω της ανακατανομής του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και της εισαγωγής του μέτρου της κοινωνικής και φυσικής απόστασης τον Μάρτιο του 2020. Tα δεδομένα συγκρίθηκαν με στοιχεία από το 2019.

Σύμφωνα με την νέα έκθεση, μεταξύ των υπηρεσιών υγείας που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία ήταν οι έλεγχοι για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), HIV και ηπατίτιδα, υπηρεσίες, όπως ο εμβολιασμός και η θεραπεία για λοίμωξη από ηπατίτιδα C (HCV), καθώς και η ίση πρόσβαση στην περίθαλψη εξαιτίας της μετάβασης σε εξ αποστάσεως υπηρεσίες.

Συνολικά, οι αριθμοί των διαγνωστικών ελέγχων παρουσιάζουν μια απότομη πτώση: 77% και 71% μειώσεις παρατηρήθηκαν στους ελέγχους για HIV και ΣΜΝ, αντίστοιχα, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2020. Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, οι αριθμοί δείχνουν μειώσεις 36% και 28%, αντίστοιχα — αλλά εξακολουθούν να είναι χαμηλότεροι από την ίδια περίοδο του 2019.

Όταν ελήφθησαν υπόψη η ηλικία και ο σεξουαλικός προσανατολισμός, προέκυψαν τα ακόλουθα δεδομένα:

  • Ανά ηλικιακή ομάδα, τα ποσοστά των ελέγχων μειώθηκαν περισσότερο για άτομα ηλικίας 15 έως 19 ετών και 45 ετών και άνω, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2020. Αυτές οι ηλικιακές ομάδες είχαν επίσης τις πιο αργές επιστροφές στα επίπεδα προπανδημικών ελέγχων από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020.
  • Ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, οι ετεροφυλόφιλες ή αμφιφυλόφιλες γυναίκες και οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες είχαν τη μεγαλύτερη αναλογική μείωση στα τεστ σε σύγκριση με τους ομοφυλόφιλους άνδρες και τις λεσβίες. Οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες είχαν την πιο αργή ανάκαμψη σε προπανδημικά επίπεδα.
  • Ανά φυλή, οι Ασιάτες και οι Μαύροι πολίτες είχαν τη μεγαλύτερη πτώση στα τεστ. Η επιστροφή στα προπανδημικά επίπεδα ήταν πιο αργή μεταξύ των Μαύρων.

Τα ποσοστά διαγνωστικών ελέγχων για ηπατίτιδα Α (HAV), ηπατίτιδα Β (HBV) και HCV μειώθηκαν κατά 63%, 61% και 74%, αντίστοιχα, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2020, με τα τεστ για HCV να παραμένουν 58% χαμηλότερα τον Σεπτέμβριο του 2020 σε σχέση με το 2019. Για τον έλεγχο λοίμωξης ηπατίτιδας στην κοινότητα, υπήρξε σχεδόν πλήρης πτώση: 98%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H συμπεριλήψη της ευχαρίστησης στις υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας μειώνει τα ΣΜΝ

Η πρώτη γυναίκα θεραπεύεται από τον ιό HIV

13/02 Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού: Δωρεάν τεστ για ΣΜΝ από τον ΕΟΔΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα προβλήματα στύσης αποτελούν κακό σημάδι για τον εγκέφαλο των ανδρών

Στυτική δυσλειτουργία: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μειωμένη στυτική λειτουργία στην ηλικία των 56 ετών ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης και ταχύτητας επεξεργασίας στην ίδια ηλικία.