ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αλκοολική ηπατίτιδα Covid: Αύξηση ασθενών με αλκοολική ηπατίτιδα στην αρχή της πανδημίας

Αλκοολική ηπατίτιδα Covid: Αύξηση ασθενών με αλκοολική ηπατίτιδα στην αρχή της πανδημίας

Αλκοολική ηπατίτιδα Covid: Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες νοσηλεύονται με αλκοολική ηπατίτιδα κάθε χρόνο και το μέσο ποσοστό θανάτων στις 28 ημέρες είναι 26%. 

Οι πρώτοι μήνες της πανδημίας COVID-19 έφεραν μια μεγάλη αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με αλκοολική ηπατίτιδα στο σύστημα υγείας του Ντιτρόιτ, δείχνει νέα έρευνα. Η αλκοολική ηπατίτιδα είναι μια ηπατική νόσος που προκαλείται από την έντονη κατανάλωση οινοπνεύματος (αλκοόλ) και αυτά τα ευρήματα προστίθενται στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι πολλοί Αμερικανοί στράφηκαν στο αλκοόλ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το πανδημικό στρες. Οι πωλήσεις αλκοόλ στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 54% μόνο την πρώτη εβδομάδα της πανδημίας.

Για ποιο λόγο αυξήθηκαν οι νοσηλείες;

“Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να μας αφυπνίσει ως προς το πόσο μας έχει επηρεάσει η αύξηση της χρήσης αλκοόλ ως κοινότητα”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Humberto Gonzalez, ηπατολόγος μεταμοσχεύσεων στο Σύστημα Υγείας Henry Ford. Για τη νέα μελέτη, η ομάδα του συνέκρινε τις εισαγωγές αλκοολικής ηπατίτιδας στο Σύστημα Υγείας Henry Ford μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου 2020, και τους ίδιους μήνες το 2016, το 2017, το 2018 και το 2019. Σε αυτούς τους πέντε μήνες του 2020, 93 ασθενείς νοσηλεύτηκαν με αλκοολική ηπατίτιδα, κατά μέσο όρο 18,6 το μήνα. Αυτό ήταν 50% περισσότερο από τον μέσο όρο 12,2 για τους ίδιους μήνες μεταξύ 2016 και 2019.

Η μέση ηλικία των ατόμων που νοσηλεύτηκαν το 2020 ήταν 47, σε σύγκριση με 45 τα άλλα χρόνια. Οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το 45% των εισαγωγών στα νοσοκομεία το 2020, έναντι 41% τα άλλα χρόνια, σύμφωνα με ευρήματα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Liver International. Ο Γκονζάλες χαρακτήρισε τα ευρήματα ανησυχητικά. “Η εισαγωγή στο νοσοκομείο για αλκοολική ηπατίτιδα αλλάζει τη σοβαρότητα του προβλήματος”, είπε σε δελτίο τύπου του συστήματος υγείας. “Πρέπει να εργαστούμε για στρατηγικές αντιμετώπισης αυτής της ατέρμονης κρίσης υγείας”.

Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες νοσηλεύονται με αλκοολική ηπατίτιδα κάθε χρόνο και το μέσο ποσοστό θανάτων στις 28 ημέρες είναι 26%. Η ασθένεια δεν έχει θεραπεία και δεν έχει εγκεκριμένες θεραπείες από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Σε πολλές περιπτώσεις, η μεταμόσχευση ήπατος είναι η μόνη επιλογή για επιβίωση. Τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια της αλκοολικής ηπατίτιδας είναι ο ίκτερος, το κιτρίνισμα του δέρματος ή του λευκού των ματιών και η συσσώρευση υγρού που προκαλεί οίδημα στην κοιλιά και τα κάτω άκρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ηπατίτιδα Α είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική ηπατική λοίμωξη.

Ορισμένα βότανα βοηθούν συμπληρωματικά στην αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C

Η παχυσαρκία και ο διαβήτης ευθύνονται για το λίπος στο συκώτι

Μάθετε για το καρδιονεφροηπατομεταβολικό σύνδρομο -CKL syndrome

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύνδρομο Marfan: Μια διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος

Σύνδρομο Marfan: Το σύνδρομο Marfan είναι μια κληρονομική διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος, μιας ομάδας ιστών που διατηρούν τη δομή του σώματος και υποστηρίζουν εσωτερικά όργανα και άλλους ιστούς.

Καρκίνος νεφρού: Nέες προοπτικές θεραπείας

Καρκίνος νεφρού: Ερευνητές στο Karolinska Institutet στη Σουηδία συνδέουν την αντίσταση στη θεραπεία σε μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου του νεφρού με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε μιτοχόνδρια στο κύτταρο. Όταν αύξησαν το μιτοχονδριακό περιεχόμενο με έναν αναστολέα, τα καρκινικά κύτταρα ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία. Τα ευρήματά τους, τα οποία δημοσιεύονται στο Nature Metabolism, προσφέρουν ελπίδα για πιο στοχευμένα φάρμακα για τον καρκίνο.

Καρκίνος παγκρέατος: Ανακαλύφθηκε μοριακός διακόπτης που πυροδοτεί τη μετάσταση

Καρκίνος παγκρέατος: Ερευνητές στο HICCC στο NewYork-Presbyterian/Columbia University ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη της οποίας το επίπεδο έκφρασης λειτουργεί ως μοριακός διακόπτης μεταξύ της πρωτοπαθούς ανάπτυξης καρκίνου και της μεταστατικής διάδοσης στα κύτταρα.

Ανακαλύφθηκαν νέοι DNA παράγοντες κινδύνου για Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Τα ευρήματα νέας μελέτης για τη νόσο του Πάρκινσον έχουν ανοίξει μια συναρπαστική οδό για την ανάπτυξη θεραπευτικών μεθόδων παρέμβασης στην εξέλιξη της κοινής κινητικής διαταραχής.

Οι γυναίκες παρουσιάζουν κνησμό λιγότερο συχνά από τους άνδρες

Φλεγμονή δέρματος: Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι η γυναικεία ορμόνη οιστραδιόλη καταστέλλει την ψωρίαση και ο προστατευτικός ρόλος της ορμόνης έχει παράσχει μια βάση για τις θεραπευτικές της δυνατότητες.

Διαδικτυακός εκφοβισμός και αυτοκτονία στην πρώιμη εφηβεία

Διαδικτυακός εκφοβισμός: Οι νέοι έφηβοι που γίνονται στόχοι διαδικτυακού εκφοβισμού είναι πιο πιθανό να αναφέρουν σκέψεις και απόπειρες αυτοκτονίας, μια συσχέτιση που υπερβαίνει τη σχέση μεταξύ αυτοκτονίας και παραδοσιακού εκφοβισμού - εκτός διαδικτύου, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Lifespan Brain Institute (LiBI) του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφειας. (CHOP) και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν σήμερα στο JAMA Network Open.