Σεξουαλική Υγεία

Sex wellness: Παράγοντες που βοηθούν στη διατήρηση της σεξουαλικής σας ευεξίας

Sex wellness: Παράγοντες που βοηθούν στη διατήρηση της σεξουαλικής σας ευεξίας

Sex wellness: Έχει να κάνει με το επίπεδο των σεξουαλικών σας σχέσεων, το πώς νιώθετε και σκέφτεστε για το σώμα σας και τη σεξουαλικότητά σας, και τους κοινωνικούς περιορισμούς που σας εμποδίζουν να κάνετε το είδος της σεξουαλικής ζωής που επιθυμείτε. 

Η σεξουαλική ευεξία συχνά συγχέεται με τη σεξουαλική υγιεινή, αλλά η έννοια είναι πολύ ευρύτερη. Η ολοκληρωμένη εξήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη σεξουαλική υγεία στοχεύει να καλύψει όλες τις πτυχές της σεξουαλικής ευημερίας. Ορίζουν τη σεξουαλική ευημερία όχι μόνο ως «την απουσία ασθένειας, σεξουαλικής δυσλειτουργίας ή επιβλαβών πρακτικών», αλλά και ως «κατάσταση σωματικής, συναισθηματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευημερίας σε σχέση με τη σεξουαλικότητα».

Παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της σεξουαλικής σας ευεξίας

  • Κάποιος θα πρέπει να μπορεί να εκφράσει ανοιχτά τη σεξουαλικότητά του ενώ βρίσκεται σε μια ασφαλή, μη καταναγκαστική σχέση. Το να έχετε άτομα στη ζωή σας και στην ευρύτερη κοινότητα αποδέχονται τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό, τα ενδιαφέροντα και την ταυτότητά σας, θα σας βοηθήσει πολύ να δείτε τον εαυτό σας θετικά.
  • Η επίγνωση και η καλή ενημέρωση σχετικά με τις σεξουαλικές πρακτικές μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση στις σκέψεις και τις επιθυμίες σας και θα είστε πιο ικανοί να επικοινωνήσετε αυτό που θέλετε με τον σύντροφό σας. Θα είστε σε καλύτερο μέρος για να κατανοήσετε και τις ανάγκες του συντρόφου σας.
  • Το σεξ θεωρείται ταμπού σε πολλά μέρη του κόσμου, και ως εκ τούτου οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκφράζουν τις επιθυμίες τους ή φοβούνται να μιλήσουν για τις ανάγκες τους. Είναι κρίσιμο για τη σεξουαλική ευεξία να αισθάνεστε άνετα. Πρέπει επίσης να μιλήσετε αν υπάρχει βία ή κακοποίηση.
  • Η σεξουαλική υγιεινή είναι μια βασική πτυχή. Το να καθαρίσετε τον εαυτό σας μετά το σεξ για να παραμείνετε προστατευμένοι από λοιμώξεις όπως οι ουρολοιμώξεις και να κάνετε τακτικές εξετάσεις υγείας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σημαντικών προβλημάτων υγείας.

  • Πρέπει να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν χωρίς άγχος και ενέργεια. Το άγχος ή η κακή διάθεση μπορεί να επηρεάσει το πόσο ευχάριστη είναι η εμπειρία σας με τον σύντροφό σας.
  • Πολλές φορές, οι σχέσεις αποτυγχάνουν λόγω έλλειψης οικειότητας. Αντί να εγκαταλείψετε τον σύντροφό σας, προσπαθήστε να κατανοήσετε τα υποκείμενα ζητήματα που επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική σας ευημερία. Μπορεί επίσης να λάβετε βοήθεια από έναν θεραπευτή για να αξιολογήσετε τις ελλείψεις.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι το rebound sex και πώς επηρεάζει τη σχέση σου;

Τα μεγαλύτερα ταμπού στο σεξ για τους νέους

Πώς να αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία του ζευγαριού

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική σας ζωή τη γενική υγεία σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα προβλήματα στύσης αποτελούν κακό σημάδι για τον εγκέφαλο των ανδρών

Στυτική δυσλειτουργία: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μειωμένη στυτική λειτουργία στην ηλικία των 56 ετών ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης και ταχύτητας επεξεργασίας στην ίδια ηλικία.

Είναι ασφαλές να καθυστερoυμε την περίοδό μας;

Καθυστέρηση περιόδου: Με τις εξελίξεις στον ιατρικό κλάδο, είναι εύκολο να καθυστερήσετε τις περιόδους σας, ώστε να μπορείτε να βρίσκεστε σε ειδικές περιστάσεις σας χωρίς πρόβλημα.

Είναι δίκαια τα παραμύθια; Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην εύρεση της προκατάληψης του φύλου στα παιδικά βιβλία με παραμύθια

"Δεν λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η καλύτερη. Απλώς λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η πρώτη που κάνει αυτήν την εργασία, και αυτή η εργασία είναι τόσο κυρίαρχη. Ίσως, θα έπρεπε να στρέψουμε μέρος της προσοχής μας σε αυτές τις υπάρχουσες κοινωνικές προκλήσεις και καθήκοντα."

Μπορεί το πολύ λίγο σεξ να οδηγήσει σε άνοια;

Σεξ συχνότητα: Η πτώση των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης στη μέση ηλικία και η αυξανόμενη στυτικήδυσλειτουργία είναι παράγοντες κινδύνου για μείωση της μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.