Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Πώς αλλάζει η σεξουαλική ορμή με τα χρόνια

Σεξουαλική υγεία: Πώς αλλάζει η σεξουαλική ορμή με τα χρόνια

Σεξουαλική υγεία: δείτε πως σε κάθε ηλικία αλλάζει η σεξουαλική ορμή.

Φαίνεται σαν μια απλή ερώτηση, αλλά οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην μπορούν να συμφωνήσουν σχετικά με το τι ακριβώς συνθέτει την σεξουαλική ορμή ή πώς να τη μετρήσουν σε άνδρες ή γυναίκες. Ενώ οι ορμόνες παίζουν ρόλο, δεν είναι πάντα σαφές πόσο μεγάλη διαφορά κάνουν. Αλλά άλλοι παράγοντες ψυχολογικοί, κοινωνικοί και σωματικοί συνεργάζονται επίσης για να δημιουργήσουν τη λίμπιντο σας.

Άντρες

Η τεστοστερόνη, μια ορμόνη που χρειάζονται οι άνδρες για σεξουαλική διέγερση, είναι συνήθως υψηλή στα 20 σου, όπως και η σεξουαλική σου ορμή. Αλλά είναι επίσης μια περίοδος που θα μπορούσατε να αγχώνεστε για το σεξ λόγω απειρίας. Αυτό μπορεί να είναι μέρος του γιατί το 8%, και πιθανώς περισσότερο, των ανδρών στα 20 αναφέρουν στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ). Η πάθηση μπορεί να συμβεί λόγω κάποιου ιατρικού ή ψυχικού ζητήματος ή ακόμη και να είναι σημάδι ότι διατρέχετε κίνδυνο για καρδιακή νόσο. Μιλήστε με το γιατρό σας για τα συμπτώματά σας.

Γυναίκες

Είναι πιθανό να είστε πιο γόνιμοι από την εφηβεία σας έως τα τέλη της δεκαετίας του ’20 από ό, τι είστε τα επόμενα χρόνια. Αυτό μπορεί να σας κάνει πιο επιλεκτικούς για το αν και πότε κάνετε σεξ, αν και δεν είναι ξεκάθαρο ακριβώς γιατί. Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η γυναικεία επιθυμία μπορεί να αυξηθεί ακριβώς καθώς η γονιμότητα αρχίζει να μειώνεται προς το τέλος της δεκαετίας του ’20.

30 και αρχές 40

Πολλοί άνδρες συνεχίζουν να έχουν έντονη σεξουαλική ορμή κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, αν και η τεστοστερόνη αρχίζει να μειώνεται σιγά-σιγά γύρω στα 35. Συνήθως μειώνεται κατά περίπου 1% ετησίως, αλλά θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορη για ορισμένους άνδρες. Αυτό θα μπορούσε να έχει κάποια επίδραση στη σεξουαλική σας ορμή. Επιπλέον, για πολλούς άνδρες, το άγχος της δουλειάς, της οικογένειας και άλλων υποχρεώσεων μπορεί να επηρεάσει το πόσο ενδιαφέρεστε για το σεξ.

Γυναίκες: 30 και αρχές 40

Αυτή η περίοδος της ζωής μπορεί να είναι όταν η σεξουαλική σας ορμή είναι πιο δυνατή. Μια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες μεταξύ 27 και 45 ετών είχαν πιο συχνές και πιο έντονες σεξουαλικές φαντασιώσεις από τις νεότερες ή μεγαλύτερες γυναίκες. Έκαναν επίσης περισσότερο σεξ και ήταν πιο πιθανό να το κάνουν νωρίτερα σε μια σχέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σκωτία: Αμφιλεγόμενη έρευνα για το σεξ και τον τρόπο ζωής των μαθητών

Γιατί το σεξ γίνεται καλύτερο όσο μεγαλώνουμε;

Λειτουργεί η ορμονοθεραπεία σε ανθρώπους με χαμηλή λίμπιντο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προώθηση των τεστ γονόρροιας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Γονόρροια: Η καθυστέρηση πρόσβασης στη σωστή φροντίδα και θεραπεία αποτελεί κίνδυνο στους νοσούντες να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα προβλήματα τα οποία μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Σεξ tips για να αποκτήσετε παιδί

Εγκυμοσύνη: Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τη σεξουαλική σας ζωή για τις δυνατότητες δημιουργίας μωρών.

Γιατί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο;

Τρανς: Τα άτομα που βιώνουν δυσφορία φύλου μπορεί να αισθάνονται ότι το φυσικό τους σώμα δεν ταιριάζει με την εσωτερική τους αίσθηση για το ποιοι είναι ή ότι δεν επιθυμούν την ταυτότητα φύλου που τους δόθηκε κατά τη γέννηση.

Φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας

Κολπική ξηρότητα: Ονομάζεται επίσης κολπική ατροφία, συμβαίνει όταν ο κόλπος δεν λιπαίνεται όσο θα έπρεπε, γεγονός που κάνει τα κολπικά τοιχώματα να γίνονται λεπτά, ξηρά και λιγότερο ελαστικά.