Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Πώς επηρεάζει η σεξουαλική σας ζωή τη γενική υγεία σας;

Σεξουαλική υγεία: Πώς επηρεάζει η σεξουαλική σας ζωή τη γενική υγεία σας;

Σεξουαλική υγεία: Έχουμε μερικές σημαντικές πληροφορίες για το πώς να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή που μπορούν να βοηθήσουν εσάς και τον σύντροφό σας.

Μια υγιής σεξουαλική ζωή δεν επικεντρώνεται στο πόσες φορές κάνετε σεξ ή ακόμα και στο πόσο συχνά βρίσκεστε σε οργασμό. Το καλό σεξ επικεντρώνεται γύρω από την οικειότητα και μερικές φορές ένα καλό μασάζ ή να κρατάτε ο ένας τον άλλον μπορεί να είναι αρκετό. Εναλλακτικά, αυτό το είδος αγγίγματος μπορεί να προσθέσει στη σεξουαλική χημεία, ένα σημαντικό μέρος της οικειότητας. Έχουμε μερικές σημαντικές πληροφορίες για το πώς να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή που μπορούν να βοηθήσουν εσάς και τον σύντροφό σας.

Πώς να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή

Μην έχετε εμμονή με το πόσο συχνά «το κάνετε»

Όταν έχετε εμμονή με το πόσο συχνά «πρέπει» να κάνετε σεξ, δημιουργείτε πίεση που δεν χρειάζεται να υπάρχει. Η αλήθεια είναι ότι το ενδιαφέρον για το σεξ φυσικά μειώνεται και μειώνεται σε όλη τη διάρκεια της σχέσης σας. Δεν υπάρχει ένας αριθμός που πρέπει να φτάσετε για να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η οικειότητα και η ικανοποίησή σας όταν κάνετε σεξ.

Ωστόσο, εάν δεν κάνετε σεξ τακτικά επειδή έχετε πολύ χαμηλή λίμπιντο ή επειδή το σεξ είναι επώδυνο, τότε κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας. Μπορούμε να βοηθήσουμε εσάς και τον σύντροφό σας να βρείτε λύσεις που θα σας οδηγήσουν σε μια πιο ευχάριστη σεξουαλική ζωή.

Να είστε ανοιχτοί στη δοκιμή νέων θέσεων

Το να δοκιμάζετε νέες στάσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε ή να εμπλουτίσετε τα πράγματα στην κρεβατοκάμαρα, εάν αισθάνεστε ότι η σεξουαλική σας ζωή έχει γίνει μπαγιάτικη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η δοκιμή μιας νέας στάσης μπορεί να σας επιτρέψει να έχετε έναν πιο έντονο οργασμό. Άλλοι άνθρωποι απολαμβάνουν τη χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών, τον ερωτικό ή το παιχνίδι ρόλων. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για το τι απολαμβάνει και τι τον κάνει πιο άνετο, κάτι που μας φέρνει στο επόμενο θέμα μας…

Έχετε ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία

Εάν δεν επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας, πώς θα ξέρουν τι σας ικανοποιεί; Με τη σειρά σου, πώς θα καταλάβεις τι απολαμβάνουν και τι τους διεγείρει;

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ζευγάρια που έχουν την πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι και αυτά που επικοινωνούν ελεύθερα και ανοιχτά. Το να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας είναι το κλειδί για τη δημιουργία μιας αμοιβαίας κατανόησης που οδηγεί σε οικειότητα… που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε υπέροχο σεξ.

Προγραμματίστε το σεξ εάν χρειάζεται

Ο κόσμος έχει πολλές απαιτήσεις από το χρόνο σας. Είτε πρόκειται για ανακατεύθυνση των παιδιών στο σχολείο είτε για προετοιμασία για αυτή τη σημαντική παρουσίαση στο διοικητικό συμβούλιο, η ταχυδακτυλουργία με την οικογένεια, την καριέρα και άλλους στρεσογόνους παράγοντες μπορεί να είναι συντριπτική. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε χρόνο για σεξ.

Γι’ αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό να εντάξετε το σεξ στο πρόγραμμά σας. Να θυμάστε ότι το σεξ δεν χρειάζεται πάντα να είναι αυθόρμητο. Αν και πολλοί μπορεί να αμφισβητούν ότι ο προγραμματισμός του σεξ δεν είναι ρομαντικός, παρέχει την ευκαιρία να δημιουργήσετε μεγαλύτερη οικειότητα με τον σύντροφό σας.

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική σας ζωή τη γενική υγεία σας;

Το σεξ κάνει περισσότερα από το να σε κάνει να νιώθεις καλά και να ανακουφίζει από το άγχος. Έχει επίσης ορισμένα γενικά οφέλη για την υγεία.

Προστατεύει την Καρδιά σας

Σε κάποιο βαθμό, το σεξ μοιάζει με την άσκηση. Αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό, ο οποίος με τη σειρά του σας προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή Johns Hopkins, μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που έχουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή. Το σεξ έχει επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης της αρτηριακής πίεσης. Αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο μια υγιής σεξουαλική ζωή μπορεί να συμβάλει στη συνολική υγεία σας.

Βοηθά στην ανακούφιση της κολπικής ατροφίας

Η κολπική ατροφία είναι μια κατάσταση – που εμφανίζεται συχνότερα σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες – όπου τα κολπικά τοιχώματα γίνονται λεπτά, ξηρά και φλεγμονώδη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της λιγότερης ποσότητας οιστρογόνων. Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτής της κατάστασης διεγείροντας τη ροή του αίματος σε αυτές τις περιοχές.

Ωστόσο, πολλές γυναίκες με σημάδια κολπικής ατροφίας μπορεί να βρουν το σεξ επώδυνο ή άβολο. Εκεί μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Κλείστε ένα ραντεβού και μιλήστε μας για τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Θα συζητήσουμε επίσης άλλες στρατηγικές για να κάνουμε το σεξ ευχάριστο ξανά.

Βοηθά στη μείωση του πόνου

Ορισμένες μελέτες δείχνουν επίσης ότι η σεξουαλική διέγερση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου λόγω των ορμονών που εκπέμπουν το σώμα σας, ιδιαίτερα μετά από έναν οργασμό. Αυτές οι ορμόνες του φύλου περιλαμβάνουν την τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη. Η σχέση μεταξύ των ορμονών του φύλου και του πόνου είναι μέρος της συνεχιζόμενης έρευνας για το πώς το σώμα σας επεξεργάζεται τον πόνο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς αλλάζει η σεξουαλική ορμή με τα χρόνια

Γιατί αυξάνονται οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις στις ΗΠΑ;

Πώς μπορείς να βελτιώσεις την σεξουαλικότητά σου;

Είναι οι συχνές ουρολοιμώξεις σημάδι καρκίνου της ουροδόχου κύστης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμβουλές σεξ για ένα ξεχωριστό ραντεβού

Sex tips: Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να ενισχύσετε την οικειότητα και την απόλαυση του ιδιαίτερου ραντεβού σας, δημιουργώντας αναμνήσεις και ενισχύοντας τη σύνδεσή σας με τον σύντροφό σας.

Τα οφέλη μιας γεμάτης σεξουαλικής ζωής που συχνά παραβλέπουμε

Με την υιοθέτηση μιας πιο ολιστικής άποψης για το σεξ, γίνεται σαφές ότι δεν αφορά μόνο την ίδια τη σωματική πράξη, αλλά και τη δημιουργία μιας βαθύτερης σχέσης με τον εαυτό του και τον σύντροφό του.

Στάσεις σεξ χωρίς πόνο για άτομα άνω των 50 ετών

Ο στόχος είναι να απολαύσετε την οικειότητα χωρίς ενόχληση, επομένως μη διστάσετε να εξερευνήσετε διαφορετικές στάσεις και τροποποιήσεις για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Close Icon