Σεξουαλική Υγεία

Sex πανδημία: Πώς να επανορθώσετε σεξουαλικά

Sex πανδημία: Πώς να επανορθώσετε σεξουαλικά

Sex πανδημία: Πώς να επανορθώσετε σεξουαλικά. Από τότε που η πανδημία του κορωνοϊού  ανάγκασε τον κόσμο, σε μεγάλο βαθμό, να παραμένει στο σπίτι τα περισσότερα ερωτευμένα ζευγάρια περνούν πολύ περισσότερο χρόνο μαζί.

Αυτό μπορεί να είναι ένα όφελος για τη σχέση. Η παρουσία, όπως κι η απουσία, μπορεί να μεγεθύνει τα συναισθήματα. Ωστόσο, η διαμονή στο σπίτι θέτει επίσης σημαντικές προκλήσεις. Όλοι αισθάνονται άγχος και το άγχος συχνά θέτει σε κίνδυνο τη σεξουαλική επιθυμία και λειτουργία. Επιπλέον, τα ζευγάρια των οποίων η ζωή έχει ανανεωθεί πρέπει να διαπραγματευτούν πώς να ζουν μαζί κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων. Μπορεί να γίνουν ευερέθιστα και να διακόψουν την ερωτική επαφή.

Πριν γδυθείτε… οι σεξολόγοι παροτρύνουν τα ζευγάρια να μιλήσουν για το σεξουαλικό ρεπερτόριο που απολαμβάνουν, τι τους ενεργοποιεί και απενεργοποιεί. Δυστυχώς, αυτό που συχνά προηγείται του έρωτα  είναι το αλκοόλ, το οποίο μπορεί να αποκλείσει εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με ερωτικές επιθυμίες και να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργία – τη στύση και τον εκσπερματικός έλεγχος στους άνδρες, την αυτο-λίπανση και ανταπόκριση στις γυναίκες. Το μενού σεξ. Πρόκειται για μια εύχρηστη λίστα ελέγχου τριών σελίδων που περιέχει 41 ερωτικές κινήσεις, από το αγκάλιασμα έως τα χάδια των γεννητικών οργάνων έως την επαφή. Κάθε άτομο συμπληρώνει τη λίστα ελέγχου, δηλώνοντας ποιες κινήσεις τους αρέσει να λαμβάνουν ή / και να παρέχουν, ποιες μπορεί να είναι πρόθυμες να δοκιμάσουν και ποιες δεν μπορούν να φανταστούν.

Τα ζευγάρια ανταλλάσσουν τις λίστες τους και βλέπουν γρήγορα τις αρετές, τις αντιπάθειες και τα maybes του άλλου. Το μενού παρέχει έναν εύκολο τρόπο για να ξεκινήσετε συζητήσεις που μπορεί να οδηγήσουν οπουδήποτε – κατά τη διάρκεια της. πανδημίας ή μετά το τέλος της. Η χαρά του αμοιβαίου μασάζ  είναι ότι καλύτερο! Βασίζεται σε ένα χαλαρό, παιχνιδιάρικο, εκτεταμένο, αμοιβαίο μασάζ ολόκληρου του σώματος που τελικά- μετά από περίπου 20 λεπτά – επεκτείνεται στα γεννητικά όργανα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαφορές στη σεξουαλική επιθυμία ανδρών και γυναικών

Σεξουαλικός εθισμός. Πώς να τον αναγνωρίσεις

Κλινική εικόνα της Διαταραχής της Διαγωγής

Σεξουαλικός καταναγκασμός μέσα στη σχέση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το IQ στην ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης

Sapiosexuality ευφυϊολαγνεία: Η έρευνα υποστηρίζει ένα είδος σεξουαλικής έλξης που δεν είχε περιγραφεί σωστά και αναφέρεται σε όσους έλκονται σεξουαλικά από το πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε η covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Τι γίνεται με το σεξ στο διάστημα;

Σεξ στο διάστημα: Η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός.

Ο τρόπος που αντιδρούμε στην ερωτική απόρριψη αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος για HIV στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ στην Πολυκλινική Αθηνών

Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί διαφορετικές δράσεις με στόχευση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και στην κοινότητα με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Μπορεί η αποχή από το σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία;

Αποχή από το σεξ: Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να παρατηρήσει σωματικές παρενέργειες. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το τακτικό σεξ μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η μειωμένη αρτηριακή πίεση, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων.