Σεξουαλική Υγεία

Όνειρο σεξουαλικού περιεχομένου: γιατί το βλέπουν οι γυναίκες

Όνειρο σεξουαλικού περιεχομένου: γιατί το βλέπουν οι γυναίκες

Όνειρο σεξουαλικού περιεχομένου: Οι γυναίκες ονειρεύονται αρκετά συχνά το σεξ. Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό; Ειδικοί δίνουν τη δική τους ερμηνεία για την κυριαρχία του σεξ στο μυαλό των γυναικών.

Ήδη από το 1953, ο σεξολόγος/ερευνητής Alfred Kinsey έκανε μια μελέτη, σύμφωνα με την οποία το 70% των γυναικών είχαν δει σεξουαλικά όνειρα κάποια στιγμή της ζωής τους. Παρομοίως, μια άλλη μελέτη του 2007 έδειχνε ότι το 8% των ονείρων τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών σχετίζονταν με το σεξ.

Γιατί οι γυναίκες έχουν συχνότερα σεξουαλικά όνειρα

Σε αντίθεση με τα παλιότερα έτη, οι γυναίκες βλέπουν περισσότερα όνειρα σχετικά με το σεξ. Οι ερευνητές που μελετούν το φαινόμενο, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η αυξημένη συχνότητα που οι γυναίκες ονειρεύονται το σεξ «θα μπορούσε να αντανακλά μια εξέλιξη που προέκυψε στις σύγχρονες κοινωνίες έπειτα από το φεμινιστικό κίνημα».

Πράγματι, σε αντίθεση με το παρελθόν οι γυναίκες πλέον έχουν λιγότερη ντροπή σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους. Αυτό συνεπάγεται πως δεν αισθάνονται τόσο άβολα να συζητούν, να σκέφτονται ή να φαντάζονται διάφορα γύρω από το σεξ. Και έτσι οδηγούνται και στο να τα ονειρεύονται. Άλλωστε τα όνειρα οφείλονται με τις σκέψεις των ανθρώπων.

Άλλος ένας λόγος που βοηθάει τους ερευνητές στις μελέτες τους, είναι πως οι γυναίκες πλέον είναι πιο άνετες να παραδεχτούν ότι έχουν σεξουαλικά όνειρα από την πρώτη στιγμή. Έτσι, εύκολα το επαναφέρουν στη μνήμη τους και να το αναφέρουν στους ερευνητές.

Διαβάστε και το άρθρο μας για το ασφαλέστερο σεξ πατώντας ΕΔΩ.

Τα σεξουαλικά όνειρα ως ένδειξη δύναμης

Σύμφωνα με τις μελέτες οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονταν άσχημα όσον αφορά  τα σεξουαλικά τους όνειρα. Σε αυτό πλέον συγκαταλέγονται και οι γυναίκες, καθώς η σεξουαλική ικανοποίηση είναι ένα σημάδι πως η ζωή τους δεν έχει τόσους φραγμούς. Επίσης,  νιώθουν ελεύθερες από το άγχος της σεξουαλικής ντροπής και αυτό είναι δείγμα δύναμης. Συνεπώς, και το σεξ είναι ένα από τα θέματα που έχει γίνει πρόοδος και δεν χρειάζεται να αισθάνονται ντροπή, όχι μόνο οι γυναίκες, αλλά και το σύνολο του πληθυσμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα προνόμια του σεξ στην υγεία

Θέλουν στ’ αλήθεια οι γυναίκες να κάνουν σεξ;

Θα αποδείξει ποτέ κανείς ότι το σεξ είναι καλό για την καρδιά;

Με απλά λόγια: Το σεξ είναι πιθανώς χρήσιμο για την καρδιά και τη γενική υγεία. Και επειδή δεν είναι επιβλαβές για την καρδιά (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις), το "πιθανότατα" είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί.

Ολέθριο λάθος ή όχι η εξάρτηση από το πορνό;

Όσο κι αν απολαμβάνεις αυτή την τάση… εσωτερίκευσης, σίγουρα έχεις αναρωτηθεί αν ορθώς πράττεις ή αν τελικά διαπράττεις... ολέθριο λάθος. Διότι μπορεί εσύ να το ευχαριστιέσαι και να το απολαμβάνεις, το σώμα σου όμως πιθανότατα να μην έχει την ίδια άποψη. Τελικά, μήπως το πολύ πορνό, κάνει κακό;

Η εικόνα του σώματος μας επηρεάζει τη σεξουαλικότητα

Σεξουαλική ζωή: Κατά τη διάρκεια του σεξ το άγχος για την εικόνα του σώματος μπορεί να καταστρέψει μια τρυφερή στιγμή. Δείτε πως να μην συμβεί αυτό. Πολλές γυναίκες αγχώνονται για το πως μοιάζει το σώμα τους και ειδικά απέναντι στον σύντροφο τους. Κατά τη διάρκεια του σεξ το άγχος για την εικόνα τους σώματος μπορεί […]

Πως η έγκυος θα διατηρήσει τη σεξουαλικότητα της

Έγκυος και σεξουαλική επαφή: Το βάρος αυξάνεται, το στήθος μεγαλώνει, η κοιλιά φουσκώνει. Το σώμα της εγκύου αλλάζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαθεί και η σεξουαλικότητα της γυναίκας. Οι αλλαγές που παρατηρούνται στο σώμα της εγκύου και αποτυπώνουν την καλή διεξαγωγή της εγκυμοσύνης, συχνά προβληματίζουν την εγκυμονούσα για το «πως φαίνεται στα […]

Όταν η γυναίκα φτάνει στην απιστία… υπάρχει λόγος

Γιατί με απάτησε η γυναίκα μου: Οι γυναίκες φαίνεται να απιστούν εξίσου με τον ανδρικό πληθυσμό. Η απιστία της γυναίκας οφείλεται στην έλλειψη αγάπης για τον σύντροφο της, στην επιθυμία σεξουαλικής ποικιλίας και τέλος σε εξωγενείς παράγοντες

Μην ζητάς ρομαντικό σεξ, οδήγησέ το

Ρομαντικό σεξ: Πώς θα το πετύχεις. Χωρίς αμφιβολία… Το γρήγορο, ζεστό, σεξουαλικό σεξ μπορεί να προσθέσει μεγάλο ενθουσιασμό σε μια σχέση. Αλλά όταν πρόκειται για συνολική συνδυασμένη ευδαιμονία, αργές, γλυκές, αισθησιακές νύχτες στο κρεβάτι έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση. Αυτές οι σεξουαλικές εμπειρίες αξιοποιούν τη δύναμη των ορμονών σύνδεσης για να σας κάνουν να νιώσετε πιο […]

Αίτια που εμποδίζουν τη σεξουαλική κορύφωση

Αμερικανοί ερευνητές από τη Mayo Clinic και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα εστίασαν στη σεξουαλική ανατομία και νευροανατομία προκειμένου να αναζητήσουν τα αίτια της ανοργασμίας στους άντρες.