Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Κορωνοϊός σεξ : Πότε να αποφεύγετε την σεξουαλική επαφή

Κορωνοϊός σεξ : Πότε να αποφεύγετε την σεξουαλική επαφή

Η σεξουαλική επαφή κατά την περίοδο του COVID-19 που διανύουμε είναι ασφαλής;  Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι εάν ένας από τους συντρόφους είναι θετικός στον Κορωνοϊό το σεξ πρέπει να αποφεύγεται καθώς θα μολυνθεί και ο υγιής.

Ωστόσο, η σεξουαλική επαφή για τους μη μολυσμένους συντρόφους που είναι κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους λόγω  καραντίνας μπορεί να πραγματοποιείται άφοβα , λένε οι ειδικοί. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική επαφή μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος και να φέρει τα ζευγάρια πιο κοντά Ο Δρ Carlos E. Rodríguez-Díaz, σε μια δήλωση, είπε ότι , «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί μέσω σεξουαλικής επαφής, είτε κολπικού είτε πρωκτικού. Ωστόσο, το φιλί είναι μια διαδεδομένη πρακτική κατά τη διάρκεια του σεξ και ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του  σάλιου. Επομένως, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με φιλιά. ”

Μπορεί, λοιπόν, κανείς να κάνει σεξ; Ναι!

Δείτε παρακάτω ορισμένες συμβουλές της NYC Health + Hospitals  για το πώς μπορείτε να κάνετε ασφαλέστερο σεξ και να μειώσετε τη μετάδοση της νόσου COVID-19.

    •  Μάθετε με ποιον τρόπο μεταδίδεται η νόσος COVID-19.
    • Μπορείτε να κολλήσετε COVID-19 από κάποιον που έχει τη νόσο. o Ο ιός μεταδίδεται μέσω σωματιδίων που βρίσκονται στο σάλιο, τη βλέννα ή την αναπνοή ατόμων που έχουν τη νόσο COVID-19, ακόμα και από άτομα τα οποία δεν έχουν συμπτώματα.
    • Έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε σχετικά με τη νόσο COVID-19 και το σεξ. o Ο ιός έχει βρεθεί στο σπέρμα και στα κόπρανα (κακά) ανθρώπων με τη νόσο COVID-19. o Δεν γνωρίζουμε εάν η νόσος COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί μέσω του κολπικού ή πρωκτικού σεξ. o Γνωρίζουμε ότι άλλοι κορωνοϊοί δεν μεταδίδονται εύκολα μέσω του σεξ. Αυτό σημαίνει ότι το σεξ ενδέχεται να μην είναι ένας κοινός τρόπος μετάδοσης της νόσου COVID-19. 2. Κάντε σεξ μόνο με άτομα που είναι κοντά σας.
    • Εσείς είστε ο/η πιο ασφαλής σεξουαλικός(ή) σύντροφος για εσάς. Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μέσω του αυνανισμού, ειδικά εάν πλύνετε τα χέρια σας (και τα τυχόν παιχνίδια του σεξ (sex toys)) με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά το σεξ.
    •  Ο/Η επόμενος(η) ασφαλέστερος(η) σύντροφος είναι αυτός(ή) με τον(την) οποίο(η) συζείτε. Περιορίζοντας τις στενές επαφές, συμπεριλαμβανομένου του σεξ, μόνο σε έναν στενό κύκλο ανθρώπων, περιορίζεται η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου COVID-19. o Κάντε σεξ μόνο με συντρόφους που συναινούν σε αυτό.  Για να μάθετε περισσότερα για τη συναίνεση, επισκεφτείτε τη σελίδα NYC . 

 

Ένας επίκουρος καθηγητής νοσηλευτικής στο UCD είπε ότι θέματα σχετικά με το σεξ και τον κορωνοϊό θα έπρεπε να συζητηθούν πολύ νωρίτερα.Δείτε το βίντεο :

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλικός ή αλλοσεξουαλικός; Στον έρωτα φέρσου όπως θες εσύ

Τα προνόμια του σεξ στην υγεία

Τι μας συμβαίνει όταν αποφεύγουμε το σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς αλλάζει η λίμπιντο όταν περιμένετε παιδί;

Σεξουαλική ορμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Η σεξουαλική ορμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ποικίλλει ευρέως μεταξύ των γυναικών, επηρεαζόμενη από ορμονικές αλλαγές, σωματική δυσφορία και συναισθηματικούς παράγοντες.

Ενίσχυση της ανδρικής γονιμότητας

Οι γυναίκες έχουν γιατρό από την εφηβεία τους ως επί το πλείστον για την υγεία της περιόδου, τον έλεγχο των γεννήσεων και πολλά άλλα", δήλωσε ο Lipshultz. «Οι άνδρες συχνά δεν επισκέπτονται τακτικά έναν γιατρό και μέχρι να τους δούμε για ουρολογικά προβλήματα, αναπαραγωγικά προβλήματα ή γενικά για την υγεία τους, μπορεί να είναι πολύ αργά».

Close Icon