Σεξουαλική Υγεία

Sex facts: Είναι το σεξ ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε τον λόξυγγα;

Sex facts: Είναι το σεξ ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε τον λόξυγγα;

Sex facts: Η καλύτερη θεραπεία για τον δυσεπίλυτο λόξυγγα είναι ίσως στην πραγματικότητα η σεξουαλική επαφή, επειδή ένας οργασμός πυροδοτεί μια «απίστευτη διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου».

Πριν από έναν ξαφνικό λόξυγγα, συμβαίνει μια ακριβής χρονική σειρά γεγονότων. Πρώτον, το διάφραγμα συσπάται ακούσια, αναγκάζοντάς μας να εισπνέουμε γρήγορα. Στη συνέχεια, περίπου 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερα, οι φωνητικές χορδές κλείνουν απότομα, προκαλώντας ένα απότομο «χικ». Το πώς να σταματήσετε τον λόξυγγα, ωστόσο, δεν είναι τόσο ακριβής επιστήμη. Και υπάρχει, δυστυχώς, λίγη ιατρική βιβλιογραφία για τις ακούσιες συσπάσεις του διαφράγματος.

Ορισμένα φαρμακευτικά προϊόντα μπορεί να είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία έως και 80% του επίμονου λόξυγκα. Αλλά οι ειδικοί της ιατρικής έχουν επίσης εγκρίνει άλλες ασυνήθιστες θεραπείες. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • ύπνωση,
  • βελονισμό,
  • ορθικό μασάζ,
  • σεξουαλική διέγερση,
  • εκσπερμάτιση,
  • ακόμη και μαριχουάνα.

Η επιλεγμένη θεραπεία βασίζεται συχνά στις προτιμήσεις των ασθενών και των γιατρών. Αλλά πρώτα απ’ όλα, πότε πρέπει να θεραπεύσετε τον λόξυγγα; Όταν ο λόξυγγας διαρκέσει περισσότερες από δύο συνεχόμενες ημέρες, θεωρείται επίμονος και όταν διαρκέσει περισσότερο από δύο μήνες, λέγεται δυσεπίλυτος. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, αξίζει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να εντοπίσετε την αιτία.

Τερματισμός του επίμονου λόξυγκα με… μασάζ στο ορθό

Μελέτες από το 1988 και το 1990 ήταν οι πρώτες που περιέγραψαν λεπτομερείς περιπτωσιολογικές μελέτες που τερματίζουν τον ανίατο λόξυγγα με μασάζ στο ορθό. Και στις δύο μελέτες, οι γιατροί ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν ψηφιακό ορθικό μασάζ – κινώντας το δάχτυλο με κυκλικές κινήσεις μέσα στο ορθό – για τη θεραπεία των σπασμών. Είπαν ότι η τεχνική τερμάτισε επιτυχώς τον λόξυγγα και κάλεσαν τους γιατρούς να δοκιμάσουν τη μέθοδο πριν σκεφτούν μια φαρμακευτική θεραπεία.

Η πρώτη επιστημονική εργασία σχετικά με το ορθικό μασάζ για τον τερματισμό του λόξυγγα είδε ακόμη και τον γιατρό που το δημοσίευσε, τον Francis Fesmire, να κέρδισε το βραβείο Ig Nobel στην ιατρική το 2006, ένα σατιρικό βραβείο που γιορτάζει ασυνήθιστα επιτεύγματα στην επιστημονική έρευνα.

Οι οργασμοί κρατούν μακριά τον λόξυγγα

Μια δεκαετία μετά τις πρώτες μελέτες που χρησιμοποίησαν ορθικό μασάζ για τη θεραπεία του λόξυγγα, μια άλλη ομάδα επιστημόνων ανέφερε μια ασυνήθιστη περίπτωση ενός υγιούς 40χρονου άνδρα που είχε λόξυγγα για μέρες. Την τέταρτη ημέρα του συνεχούς λόξυγγα, ο άνδρας είχε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα του, αναφέροντας λόξυγγα καθ’ όλη τη διάρκεια του σεξουαλικού μεσοδιάστημα μέχρι την εκσπερμάτωση, οπότε «έπαψαν ξαφνικά και τελείως» και δεν επανεμφανίστηκαν τους επόμενους 12 μήνες.

Ο Fesmire, ο γιατρός διάσημος για τη μελέτη του για το ορθικό μασάζ, είπε στο New Scientist το 2006 ότι η καλύτερη θεραπεία για τον δυσεπίλυτο λόξυγγα ήταν στην πραγματικότητα η σεξουαλική επαφή, επειδή ένας οργασμός πυροδοτεί μια «απίστευτη διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου» – ένα βασικό κρανιακό νεύρο και κύριο συστατικό του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, το οποίο επιβλέπει κρίσιμες σωματικές λειτουργίες, όπως η πέψη, ο καρδιακός ρυθμός και η αναπνοή.

Στη δική του μελέτη, «Λόξυγκας: ένα κοινό πρόβλημα με μερικές ασυνήθιστες αιτίες και θεραπείες», ο Χουάν Μπρανιουέλας, Ισπανός γενικός ιατρός, υπέθεσε ότι η σεξουαλική επαφή μπορεί να βοηθήσει στον τερματισμό του επίμονου λόξυγγα «ως αποτέλεσμα του συμπαθητικού ερεθίσματος που προέρχεται από την εκσπερμάτιση. μπορεί να τερματίσει το αντανακλαστικό τόξο που προκαλεί τον λόξυγκα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σκωτία: Αμφιλεγόμενη έρευνα για το σεξ και τον τρόπο ζωής των μαθητών

Γιατί το σεξ γίνεται καλύτερο όσο μεγαλώνουμε;

Sex facts: Οι νεαροί άνδρες αγχώνονται πολύ για το σεξ

Μπορούν τα αρώματα να προκαλέσουν σεξουαλική διέγερση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορούν οι φράουλες να αυξήσουν τη γονιμότητα;

Φράουλες: Χάρη στα υψηλά επίπεδα φολικού οξέος και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά τους, οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας των ωαρίων και του σπέρματος, θέτοντας τις βάσεις για μια υγιή εγκυμοσύνη.

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Είναι η ούρηση μετά το σεξ απολύτως απαραίτητη;

Μετά το σεξ: Κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τη σεξουαλική επαφή, βακτήρια από τα γεννητικά όργανα και τις περιοχές του πρωκτού μπορούν να εισαχθούν στο ουροποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τραβήγματος;

Εγκυμοσύνη μέθοδος: Η μέθοδος τραβήγματος γνωστή και ως απόσυρση ή διακοπή συνουσίας, περιλαμβάνει τον άνδρα να αποσύρει το πέος του από τον κόλπο πριν από την εκσπερμάτιση για να αποτρέψει την είσοδο του σπέρματος στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση στην κρεβατοκάμαρά σας

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές στη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, να εμβαθύνετε την οικειότητα και να εξασφαλίσετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία.