Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Μάθετε πώς να φροντίσετε την φωνή σας ως δάσκαλος

Αυτοφροντίδα: Μάθετε πώς να φροντίσετε την φωνή σας ως δάσκαλος

Αυτοφροντίδα: Το να γνωρίζετε πώς να προστατεύσετε τη φωνή σας ως δάσκαλος στην τάξη είναι επιτακτική ανάγκη για την υγεία και την καριέρα σας.

Το να γνωρίζετε πώς να προστατεύσετε τη φωνή σας ως δάσκαλος στην τάξη είναι επιτακτική ανάγκη για την υγεία και την καριέρα σας. Πολλές φορές, είτε ο μαθητής χρειαζόταν συνεχή ανακατεύθυνση, είτε ίσως έδινα ένα μάθημα σε βάθος που απαιτούσε να μιλήσω περισσότερο. Στο τέλος αυτών των ημερών, η φωνή μου ήταν τεντωμένη και ο λαιμός μου πονούσε. Επειδή η διδασκαλία είναι η πιο σημαντική σωματική πτυχή της εργασίας, οι δάσκαλοι πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τη φωνητική τους υγεία. Ένας ενισχυτής φωνής και πολλή ενυδάτωση είναι δύο υπέροχοι τρόποι για να προστατεύσετε τη φωνή σας κατά τη διδασκαλία.

6 Συμβουλές για κάθε δάσκαλο στην τάξη για το πώς να προστατέψετε τη φωνή σας

Αν και μπορεί να φαίνεται ότι είναι αδύνατο να μην συμβούν ορισμένα προβλήματα φωνής, αυτό είναι μάλλον αλήθεια. Κάποια στιγμή στη διδακτική σου καριέρα, μπορεί να χάσεις τη φωνή σου. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές συμβουλές που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τη βλάβη στις φωνητικές σας χορδές.
1 . Μείνετε ενυδατωμένοι!

Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο σημαντικό είναι για τους δασκάλους να πίνουν πολύ νερό. Σύμφωνα με την Lesley Childs, M.D., το πόσιμο νερό είναι η λίπανση για να λειτουργούν σωστά οι φωνητικές σας χορδές. Χωρίς συνεχή υγρά, κάποια στιγμή θα πάθετε απώλεια φωνής.
2 . Αποφύγετε να μιλάτε πολύ δυνατά

Οι φωνές των δασκάλων μπορεί να είναι μερικές από τις πιο άμεσες και τρομακτικές. Όταν οι μαθητές σας είναι υπερβολικά δυνατοί και ξέρετε ότι θα πρέπει να φτάσετε πάνω από τον θόρυβο του περιβάλλοντος, μην το κάνετε. Αντίθετα, μιλήστε με κανονική φωνή μπροστά στην τάξη σας μέχρι να καταλάβουν οι μαθητές σας ότι μιλάτε. Τελικά, θα πάρουν την εικόνα. Βρήκα επίσης χρήσιμο να χρησιμοποιώ ένα κουδούνι τάξης ή να παλαμάκια για να συγκεντρώσω την προσοχή των μαθητών μου.
3 . Μην καθαρίζετε το λαιμό σας

Μερικοί δάσκαλοι καθαρίζουν το λαιμό τους για να συγκεντρώσουν την προσοχή… όχι! Γνωρίζατε ότι η κάθαρση του λαιμού προκαλεί ουλώδη ιστό στις φωνητικές χορδές; Τελικά, αυτό θα οδηγήσει σε προβλήματα φωνής και πιθανώς μόνιμη βλάβη.
4 . Παρατηρήστε τα προειδοποιητικά σημάδια

Ένα από τα κύρια πράγματα που θα παρατηρήσετε είναι ότι αισθάνεστε πιεσμένοι να μιλήσετε για οποιοδήποτε θόρυβο. Ένα άλλο θέμα που βλέπουν οι δάσκαλοι είναι ότι οι φωνές τους αρχίζουν να ακούγονται γρατζουνιές. Εάν μιλάτε όλη μέρα και παρατηρείτε αυτά τα ζητήματα, κάντε ένα διάλειμμα αμέσως και ανασυνταχθείτε σε κάτι διαφορετικό.
5 . Χρησιμοποιήστε μια προσωπική συσκευή ενίσχυσης φωνής

Η χρήση ενός ενισχυτή φωνής στην τάξη θα σας επιτρέψει να ακούτε εύκολα χωρίς να καταπονείτε τη φωνή σας! Η χρήση ενός από αυτά τα μικρά αλλά ισχυρά εργαλεία θα σας βοηθήσει να καταπονήσετε.

6 . Οι φωνητικές χορδές χρειάζονται επίσης άσκηση

Πολλοί παθολόγοι ομιλίας και γλώσσας συνιστούν να κάνετε διαφορετικές ασκήσεις για την ενίσχυση αυτών των φωνητικών χορδών. Όπως οι μύες του σώματός σας, η φωνή σας επωφελείται από συγκεκριμένες ασκήσεις για να τους κάνει πιο δυνατούς και πιο ανθεκτικούς στις βλάβες.
Τελικές σκέψεις

Είναι απαραίτητο να αφιερώσετε λίγο χρόνο έξω από την τάξη για να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας. Το να χρησιμοποιείτε αυτές τις μέρες ασθενείας για να είστε μακριά από το σχολείο και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να θεραπεύσει είναι εξαιρετικά σημαντικό. Σκεφτείτε έξω από το κουτί όταν πρόκειται να σώσετε τη φωνή σας και να παραμείνετε υγιείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες είναι οι πιο συχνές φαντασιώσεις που έχουν οι άντρες στο μυαλό τους;

8 σημαντικές δεξιότητες για να γίνεις δάσκαλος δημοτικού σχολείου

Πόσο βοηθάει ο διαλογισμός τη ψυχική μας υγεία;

Διαβάστε δυνατά βιβλία στα παιδιά σας, τα κάνει πιο έξυπνα-Μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λειτουργεί τελικά η θεραπεία με βεντούζες;

Βεντούζες θεραπεία: Η βελτιωμένη κυκλοφορία που προκαλείται από τη θεραπεία με βεντούζες πιστεύεται ότι βοηθά στη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος.

Χρησιμοποιώντας κοινές θεραπείες για τραυματισμούς στην κουζίνα

Κόψιμο κάψιμο: Μικρά ατυχήματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στην κουζίνα, είτε πρόκειται για κόψιμο κατά το κόψιμο των λαχανικών είτε για κάψιμο κατά το μαγείρεμα, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνεις επαγγελματίας.