Σεξουαλική Υγεία

Sex: Από τη ρομποτική στο virtual reality, ποιο είναι το μέλλον του σεξ;

Sex: Από τη ρομποτική στο virtual reality, ποιο είναι το μέλλον του σεξ;

Sex: Είναι σαφές ότι η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εξερευνούμε τη σεξουαλικότητα και την οικειότητα, προσφέροντας νέες και συναρπαστικές οδούς εξερεύνησης.

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο γύρω μας. Οι τεχνολογικές καινοτομίες έχουν φέρει επανάσταση σε κάθε πτυχή της ζωής μας, από την εκπαίδευση μέχρι την υγειονομική περίθαλψη, τα ταξίδια και την επικοινωνία. Επομένως, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η έλευση των gadget υψηλής τεχνολογίας και των ψηφιακών περιβαλλόντων έχει επίσης επηρεάσει την οικειότητα, τη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις. Από την εισαγωγή του διαδικτύου, των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και των διαδραστικών βιντεοπαιχνιδιών, οι άνθρωποι μπόρεσαν να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους με τρόπους που δεν μπορούσαν ποτέ πριν.

Τώρα με τις εξελίξεις στη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και την εικονική πραγματικότητα (VR), οι δυνατότητες είναι ακόμη πιο συναρπαστικές. Η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπουν στις μηχανές να αποκτήσουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως η αναγνώριση προσώπου, η σύνθεση φωνής και η αναγνώριση συναισθημάτων. Ενώ το VR δημιουργεί έναν εντελώς νέο κόσμο για τους χρήστες, προσφέροντας μια καθηλωτική εμπειρία που μπορεί να τους μεταφέρει μακριά από τον φυσικό κόσμο. Αυτές οι προσομοιώσεις επιτρέπουν επίσης στους ανθρώπους να συνδέονται με άλλους στο διαδίκτυο μέσω κοινών εμπειριών και να αλληλεπιδρούν με εικονικούς συνεργάτες με τρόπους που μιμούνται πραγματικές σχέσεις.

Η πιθανή κατεύθυνση του μελλοντικού σεξ είναι συναρπαστική και δεν λείπουν οι προβλέψεις για το τι μπορεί να φέρει η επόμενη ή δύο δεκαετίες. Από τους λάτρεις των ρομποτικών και του διαδικτυακού σεξ έως τα κλαμπ σεξ VR και τα σεξουαλικά παιχνίδια με τεχνητή νοημοσύνη, οι δυνατότητες είναι τόσο απεριόριστες όσο και η φαντασία μας. Αλλά αυτές οι τεχνολογίες θα ξεπεράσουν τις παραδοσιακές μορφές οικειότητας και σεξουαλικότητας ή απλώς θα ενισχύσουν τις υπάρχουσες εμπειρίες μας;

Διαδραστικά ρομπότ σεξ, εικονική πραγματικότητα και τεχνητή νοημοσύνη

Χάρη στη συνεχή εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, αναπτύσσονται τώρα ρομπότ σεξ με χαρακτηριστικά αιχμής όπως η αναγνώριση προσώπου, η σύνθεση ομιλίας και η συναισθηματική νοημοσύνη. Αυτά τα μηχανήματα μπορούν να φαίνονται, να ακούγονται και να ανταποκρίνονται σαν άνθρωποι, προσφέροντας ένα εντελώς νέο είδος οικείας εμπειρίας. Μένει να δούμε πώς αυτά τα εξελιγμένα μηχανήματα θα ταιριάζουν στη ζωή μας, αλλά θα μπορούσαν να παράσχουν μια συναισθηματική σύνδεση που δεν είναι αυτή τη στιγμή δυνατή με τα παραδοσιακά σεξουαλικά παιχνίδια.

Προσφέρουν επίσης μια ασφαλή εναλλακτική λύση για όσους μπορεί να μην έχουν πρόσβαση σε πραγματικούς συντρόφους ή να αισθάνονται άβολα να συμμετέχουν σε σωματική οικειότητα. Θα μπορούσαν επίσης να παρέχουν θεραπευτικά οφέλη για άτομα με αναπηρίες ή κοινωνικά άγχη. Το VR είναι μια άλλη τεχνολογία που κάνει τα κύματα στον κόσμο της σεξουαλικής τεχνολογίας. Τα ακουστικά VR επιτρέπουν στους χρήστες να εισέρχονται σε εικονικούς κόσμους όπου μπορούν να αλληλεπιδρούν με τρισδιάστατα είδωλα, να εξερευνούν σεξουαλικές φαντασιώσεις και να συνδέονται σε πραγματικό χρόνο με ψηφιακούς συνεργάτες. Είναι μια συναρπαστική προοπτική για άτομα που θέλουν να ζήσουν κάτι νέο χωρίς να φύγουν από την άνεση του σπιτιού.

Είναι σαφές ότι η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εξερευνούμε τη σεξουαλικότητα και την οικειότητα, προσφέροντας νέες και συναρπαστικές οδούς εξερεύνησης. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν άγνωστα στοιχεία σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες στον πραγματικό κόσμο. Το 2015, ο Μελλοντολόγος Δρ Ian Pearson δημοσίευσε μια έκθεση που προβλέπει το μέλλον του σεξ. Πρότεινε ότι μέχρι το 2030, το εικονικό σεξ θα είναι τόσο συνηθισμένο όσο η περιήγηση πορνογραφίας είναι σήμερα και ότι μέχρι το 2050 – σε μόλις 27 χρόνια από τώρα – κάθε σεξ μεταξύ ανθρώπων θα αντικατασταθεί από σεξ με ρομπότ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο μέσος άνθρωπος φιλάει 21,5 άτομα στη ζωή του

Οι καλύτερες στάσεις του σεξ για κάθε στάδιο της ζωής σας

Τι είναι οι sex buddies και ποιος είναι ο τρόπος για να αποκτήσετε και εσείς έναν;

Σχεδόν οι μισοί ενήλικες κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το λιγότερο "επικίνδυνο" σεξ της πρώιμης πανδημίας εξακολουθεί να είναι εμφανές ένα χρόνο μετά το πρώτο κλείδωμα στη Βρετανία

"Τα δεδομένα αυτά υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση των συμπεριφορών πρόληψης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων, στην παροχή δωρεάν ή χαμηλού κόστους προφυλακτικών, στην κάλυψη των καθυστερήσεων στην παροχή υπηρεσιών, στη συμβουλευτική για σεξουαλικές δυσκολίες και στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων που έχασαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας".

Πολλά υποσχόμενη η μείωση της HDL χοληστερόλης στην υπογονιμότητα

Χοληστερόλη υπογονιμότητα: Επιστήμονες ανέτρεψαν την υπογονιμότητα μειώνοντας τη χοληστερόλη με μια βακτηριακή πρωτεΐνη, συνδέοντας την υψηλή χοληστερόλη με τη γυναικεία υπογονιμότητα.

Παράγοντες που βοηθούν στη διατήρηση της σεξουαλικής σας ευεξίας

Sex wellness: Έχει να κάνει με το επίπεδο των σεξουαλικών σας σχέσεων, το πώς νιώθετε και σκέφτεστε για το σώμα σας και τη σεξουαλικότητά σας, και τους κοινωνικούς περιορισμούς που σας εμποδίζουν να κάνετε το είδος της σεξουαλικής ζωής που επιθυμείτε. 

Πόσο σημαντική είναι η σεξουαλική θεραπεία;

Σεξ: Η σεξουαλική θεραπεία παρέχεται από ψυχολόγους, εξουσιοδοτημένους θεραπευτές ή κοινωνικούς λειτουργούς για να βοηθήσουν άνδρες και γυναίκες με διάφορες ερωτήσεις ή ανησυχίες.

Τα μεγαλύτερα ταμπού στο σεξ για τους νέους

Sex facts: Ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού που εμφανίζεται συχνά γύρω από τη σεξουαλική υγεία είναι να μην έχουν λόγια για σεξουαλικές πράξεις ή μέρη του σώματος που αισθάνονται άνετα να χρησιμοποιούν.