Σεξουαλική Υγεία

Σεξ ηλικία: Οι καλύτερες στάσεις του σεξ για κάθε στάδιο της ζωής σας

Σεξ ηλικία: Οι καλύτερες στάσεις του σεξ για κάθε στάδιο της ζωής σας

Σεξ ηλικία: Για πολλούς που βρίσκονται σε μακροχρόνιες αφοσιωμένες σχέσεις, είναι εύκολο να ξυπνήσουν μια μέρα και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν κάνει σεξ με τον σύντροφό τους εδώ και μήνες ή και χρόνια.

Όπως το κόκκινο κρασί και ένα εκλεκτό τυρί, ορισμένα πράγματα γίνονται καλύτερα με την ηλικία. Για μερικούς ανθρώπους, το σεξ είναι ένα από αυτά τα πράγματα που ανθίζουν με την πάροδο του χρόνου. Αλλά για πολλούς άλλους που βρίσκονται σε μακροχρόνιες αφοσιωμένες σχέσεις, είναι εύκολο να ξυπνήσουν μια μέρα και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν κάνει σεξ με τον σύντροφό τους εδώ και μήνες ή και χρόνια. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να χάσετε το ενδιαφέρον σας για το σεξ. Μερικές φορές σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική υγεία ή συνδέεται με βαθύτερα ζητήματα στη σχέση. Άλλες φορές, μπορεί να είναι απλώς αποτέλεσμα της ηλικίας και των περιορισμών του σώματός σας. Ας είμαστε αληθινοί, μπορεί να μην είστε σε θέση να κολλήσετε τις ίδιες σεξουαλικές στάσεις που θα μπορούσατε στα 20. Ή ίσως μπορείτε, αλλά όχι χωρίς κάποιο στοιχείο κινδύνου.

Στα 30 σου

Ως αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης, πολλές γυναίκες στα 30 τους νιώθουν πόνο όταν επιχειρούν συγκεκριμένες στάσεις σεξ. Για να αποφύγετε αυτόν τον πόνο, οι γιατροί συνιστούν μια κλασική αλλά ερεθιστική στάση που είναι σεξ στα τέσσερα. Δεδομένου ότι τα χέρια και τα γόνατά σας είναι στο πάτωμα ή στο κρεβάτι, κρατά τη λεκάνη σας ουδέτερη έτσι ο πόνος αποφεύγετε.

Στα 40 σου

Περιπτώσεις  ισχιαλγίας όπως πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης ή στο ισχίο σας που με τα χρόνια πάει προς τα κάτω μέσα από κάθε πόδι σας, τείνουν να εμφανίζονται για πρώτη φορά στα 30 και τα 40. Βάλτε λοιπόν τον σύντροφό σας να ξαπλώσει ανάσκελα και καθίστε από πάνω του με την πλάτη σας στο πρόσωπο αλλά μην σκύβετε μπροστά γιατί είναι ίσως κάτι που μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο.

Στα 50 σου

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, η πτώση των οιστρογόνων μπορεί να κάνει το σεξ πιο επώδυνο, χάρη στην  ξηρότητα  και την αραίωση του κολπικού ιστού. Δοκιμάστε μια καθιστή στάση του σεξ όπου βρίσκεστε απέναντι από τον σύντροφό σας και σκαρφαλώνετε στην αγκαλιά του, ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε στο πέος του πολύ απαλά. Μόλις νιώσετε άνετα, μπορείτε να ελέγξετε την κίνηση για να την κάνετε όσο τραχιά ή απαλή θέλετε.

Στα 60 σου

Σε αυτήν την περίπτωση λόγω συχνών περιστατικών οστεοαρθρίτιδας, η ιεραποστολική θέση με στήριξη χαμηλά από ένα μαξιλάρι είναι η καλύτερη. Το να στριμώχνεις τον σύντροφό σου λειτουργεί επίσης καλά, καθώς ελέγχεις την κίνηση και έτσι αντί να χρησιμοποιείτε τη σπονδυλική σας στήλη για να κυλήσετε τη λεκάνη σας, χρησιμοποιήστε τα γόνατα και τους γοφούς σας.

Από την ηλικία των 70 και μετά, όποια στάση δεν σας προκαλεί ενόχληση είναι η κατάλληλη για εσάς!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η επέμβαση κήλης δημιουργεί πρόβλημα στην σεξουαλική επαφή;

Πότε φτάνουν οι άνδρες στην σεξουαλική τους αιχμή;

4 προβλήματα υγείας που σκοτώνουν τη libido σας

Πώς μπορούν οι εφαρμογές σεξουαλικής ευεξίας να βελτιώσουν τη σεξουαλική επιθυμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι νομοθέτες της Καλιφόρνια θέλουν τα λύκεια να δίνουν προφυλακτικά σε εφήβους

Καλιφόρνια: Σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο που εισήχθη φέτος, οι νέοι στην Καλιφόρνια δεν θα χρειάζεται να ζητήσουν άδεια για να πάρουν ένα προφυλακτικό από ένα διανομέα στο σχολείο.

Υπάρχει σεξουαλική ζωή μετά την προστατεκτομή;

Σεξ: Μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική διάρκεια χωρίς ροή αίματος στο πέος μπορεί να βλάψει τους μυς και τους ιστούς, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να έχετε στύσεις μόνοι σας.

Προώθηση των τεστ γονόρροιας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Γονόρροια: Η καθυστέρηση πρόσβασης στη σωστή φροντίδα και θεραπεία αποτελεί κίνδυνο στους νοσούντες να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα προβλήματα τα οποία μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.