Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη του στην σχέση

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη του στην σχέση

Σεξουαλική ζωή : Πολλοί άνθρωποι έχουν ευτυχείς, ικανοποιητικές, υγιείς ρομαντικές σχέσεις χωρίς να κάνουν σεξ με τους συντρόφους τους ή να κάνουν σεξ μόνο με τους συντρόφους τους μια φορά κατά καιρούς.

Είναι σημαντικό το σεξ σε μια ρομαντική σχέση; Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το μέγεθος. Ο καθένας είναι διαφορετικός και αυτό που είναι σημαντικό για μερικούς μπορεί να μην είναι καθόλου σημαντικό για τους άλλους. Εξαρτάται τελικά από τις προσωπικές σας πεποιθήσεις, τις φυσικές επιθυμίες και τη φύση της σχέσης σας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν θέλουν ή δεν κάνουν σεξ. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

 • έχοντας χαμηλή λίμπιντο (επίσης γνωστή ως “σεξουαλική ορμή”)
 • ζώντας με μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση, όπως χρόνιο πόνο
 • θέλω να γνωριμίσω για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν κάνουμε σεξ
 • είναι άγαμος και θέλει να απέχει από το σεξ πριν από το γάμο
 • Για άλλους ανθρώπους, το σεξ είναι ένα σημαντικό μέρος των ρομαντικών σχέσεων. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να έχουν σεξουαλική σχέση με τον ρομαντικό σύντροφό τους.
 • Η σεξουαλικότητα υπάρχει σε ένα φάσμα. Οι ασεξουαλικοί άνθρωποι βιώνουν σεξουαλική έλξη λίγο-καθόλου (και συνήθως δεν κάνουν σεξ, αν και κάθε άτομο είναι διαφορετικός), ενώ οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι βιώνουν σεξουαλική έλξη.
 • Υπάρχει μια τέτοια ποικιλία στα συναισθήματά μας για το σεξ και τις ικανότητές μας για σεξουαλική έλξη, όλοι έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις για το σεξ – αλλά καμία προσέγγιση δεν είναι λάθος.

Λόγοι που το σεξ είναι σημαντικό σε μία σχέση
 • Θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας.
 • Θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία να δείξει στον σύντροφό σας την αγάπη και την αγάπη.
 • Μπορεί να αισθάνεστε πιο ασφαλείς στη σχέση σας εάν κάνετε συχνά σεξ.
 • Θα μπορούσε απλώς να είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό.
 • Θα μπορούσατε να προσπαθείτε να μείνετε έγκυος.

Συναισθηματική

 • Θα μπορούσε να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή σας.
 • Θα μπορούσε να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με το σώμα σας με ευχάριστο τρόπο.
 • Θα μπορούσε να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας και θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος έκφρασης της αγάπης και της φροντίδας τους.
 • Μπορεί να ανακουφίσει το άγχος.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική ζωή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φλούδα πορτοκαλιού : Η συμβολή της στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Κεράσια : Τα οφέλη τους στην υγεία

Αγγελική : Όσα συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι μπορεί να βοηθήσει στην ουρολοίμωξη;

Λοιμώξεις ουροποιητικού: Όχι μόνο τα τρόφιμα, αλλά και τα ροφήματά σας έχουν μεγάλη επίδραση στην υγεία της ουροδόχου κύστης και στην αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης.

Πέντε σημαντικά πράγματα που θα έπρεπε να είχατε μάθει στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - αλλά μάλλον δεν τα μάθατε

Ούτε θα έχετε διδαχθεί για το πώς παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως το βάρος, η διατροφή και η άσκηση, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Επίσης, δεν διδαχθήκαμε για το πόσο συνηθισμένα είναι τα προβλήματα γονιμότητας των ανδρών και πώς μπορεί επίσης να μειωθεί με την ηλικία.

Το λιγότερο "επικίνδυνο" σεξ της πρώιμης πανδημίας εξακολουθεί να είναι εμφανές ένα χρόνο μετά το πρώτο κλείδωμα στη Βρετανία

"Τα δεδομένα αυτά υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση των συμπεριφορών πρόληψης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων, στην παροχή δωρεάν ή χαμηλού κόστους προφυλακτικών, στην κάλυψη των καθυστερήσεων στην παροχή υπηρεσιών, στη συμβουλευτική για σεξουαλικές δυσκολίες και στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων που έχασαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας".

Πολλά υποσχόμενη η μείωση της HDL χοληστερόλης στην υπογονιμότητα

Χοληστερόλη υπογονιμότητα: Επιστήμονες ανέτρεψαν την υπογονιμότητα μειώνοντας τη χοληστερόλη με μια βακτηριακή πρωτεΐνη, συνδέοντας την υψηλή χοληστερόλη με τη γυναικεία υπογονιμότητα.

Παράγοντες που βοηθούν στη διατήρηση της σεξουαλικής σας ευεξίας

Sex wellness: Έχει να κάνει με το επίπεδο των σεξουαλικών σας σχέσεων, το πώς νιώθετε και σκέφτεστε για το σώμα σας και τη σεξουαλικότητά σας, και τους κοινωνικούς περιορισμούς που σας εμποδίζουν να κάνετε το είδος της σεξουαλικής ζωής που επιθυμείτε.