Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη της στο σώμα

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη της στο σώμα

Πέρα από το προφανές, η σεξουαλική επαφή έχει πολλά υγιή οφέλη.Μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, να είστε πιο υγιείς και να ζήσετε μεγαλύτερη ζωή. Μπορεί επίσης να προστατεύσει από ασθένειες και ενδεχομένως να αποτρέψει τον καρκίνο. Εδώ, διερευνούμε μερικά από τα πρόσθετα οφέλη που μπορεί να σας δώσει το σεξ.

Το σεξ μειώνει το άγχος 
  • Η συνουσία μπορεί να μειώσει το άγχος σας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε ζήτησε από τους συμμετέχοντες να συμμετάσχουν σε μια αγχωτική δραστηριότητα, όπως η ομιλία ή η λήψη ενός περίπλοκου μαθηματικού κουίζ. Οι συμμετέχοντες που είχαν κολπική επαφή πριν από μια αγχωτική εργασία είχαν χαμηλότερα επίπεδα στρες και χαμηλότερες αρτηριακές πιέσεις σε σύγκριση με άτομα που δεν είχαν σεξ, άτομα που αυνανίστηκαν και εκείνα που είχαν σεξουαλική επαφή χωρίς σεξουαλική επαφή.
Λιγότερο σεξ, περισσότερη δουλειά
  • Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν στη Γερμανία διαπίστωσαν ότι τα άτομα με λιγότερο σεξουαλική ζωή τείνουν να αναλαμβάνουν περισσότερη δουλειά για να αντισταθμίσουν την έλλειψη ικανοποίησής τους στην κρεβατοκάμαρα. Η μελέτη ζήτησε από 32.000 άτομα να περιγράψουν το φύλο και τις εργασιακές τους συνήθειες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 36 τοις εκατό των ανδρών και το 35 τοις εκατό των γυναικών που κάνουν σεξ μόνο μία φορά την εβδομάδα βυθίζονται στην εργασία τους. Όσο περισσότερη δουλειά έχετε, τόσο περισσότερο άγχος έχετε – και όσο περισσότερο στρες έχετε, τόσο λιγότερο σεξ έχετε. Είναι ένας πραγματικά φαύλος κύκλος.

Η σεξουαλική επαφή σίγουρα χτυπά την καρδιά σας, αλλά εκεί δεν τελειώνουν τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στοΠεριοδικό Επιδημιολογίας και Κοινοτικής Υγείας διαπίστωσε ότι το σεξ μπορεί πραγματικά να μειώσει τον κίνδυνο ενός άνδρα για θανατηφόρα καρδιακή προσβολή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που είχαν σεξ δύο φορές ή περισσότερο κάθε εβδομάδα ήταν λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή από τους άνδρες που είχαν σεξ λιγότερο συχνά.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Θαλασσινό νερό: Το φάρμακο της φύσης

Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης στην υγεία

Διατροφή : Τρόφιμα που μειώνουν τον καρκίνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κράμπες περιόδου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περίοδος Πόνος: Καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση ή τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να προκαλέσουν κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Η αντιμετώπιση της αιτίας είναι το κλειδί για τη μείωση του πόνου. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες που δεν προκαλούνται από άλλη πάθηση τείνουν να μειώνονται με την ηλικία και συχνά βελτιώνονται μετά τον τοκετό.

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Δείτε πως διαμορφώνει την σεξουαλική ζωή των εφήβων

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για ADHD, η οποία είναι επίσης γνωστή ως διαταραχή έλλειψης προσοχής (ADD), αν και αυτό θεωρείται παρωχημένος όρος. Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων μπορεί να αναγνωρίσει τον όρο, αλλά δεν ξέρει τι συνεπάγεται ή ακόμα και τι σημαίνει.

Κολπικές μολύνσεις : Δείτε πως επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή

Κολπικές μολύνσεις : Οι κολπικές μολύνσεις ζύμης είναι αρκετά κοινός η κατάσταση της υγείας. Μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη κολπική απόρριψη , δυσφορία κατά την ούρηση και φαγούρα και κάψιμο στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να το καθιστούν άβολο να κάνουμε σεξ.

Συμβουλές για να χαρείτε το σεξ στην τρίτη ηλικία

Σεξουαλική Υγεία: Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό για εσάς και τον/την σύντροφό σας να έχετε διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να είστε ανοιχτοί στην εύρεση νέων τρόπων απόλαυσης της σεξουαλικής επαφής και οικειότητας.

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Έλξη : Το σεξ μπορεί να είναι η απόλυτη έκφραση ρομαντικής αγάπης και οικειότητας. Ή ένα συναισθηματικό τρενάκι. Ή ένα ανακουφιστικό έντασης. Ή είναι όλα σχετικά με την αναπαραγωγή. Ή είναι απλά μια καλή στιγμή. Μπορεί να είναι όλα αυτά και πολλά άλλα.

Σεξουαλική ζωή : Tips για να αποκτήσετε απόγονο

Σεξουαλική ζωή : Εάν δεν έχετε συλλάβει ακόμα, μπορεί να έχετε ακούσει φήμες για πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να επηρεάσετε το φύλο του μωρού σας. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε λύσεις για να το πετύχετε.