Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη της στο σώμα

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη της στο σώμα

Πέρα από το προφανές, η σεξουαλική επαφή έχει πολλά υγιή οφέλη.Μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, να είστε πιο υγιείς και να ζήσετε μεγαλύτερη ζωή. Μπορεί επίσης να προστατεύσει από ασθένειες και ενδεχομένως να αποτρέψει τον καρκίνο. Εδώ, διερευνούμε μερικά από τα πρόσθετα οφέλη που μπορεί να σας δώσει το σεξ.

Το σεξ μειώνει το άγχος 
  • Η συνουσία μπορεί να μειώσει το άγχος σας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε ζήτησε από τους συμμετέχοντες να συμμετάσχουν σε μια αγχωτική δραστηριότητα, όπως η ομιλία ή η λήψη ενός περίπλοκου μαθηματικού κουίζ. Οι συμμετέχοντες που είχαν κολπική επαφή πριν από μια αγχωτική εργασία είχαν χαμηλότερα επίπεδα στρες και χαμηλότερες αρτηριακές πιέσεις σε σύγκριση με άτομα που δεν είχαν σεξ, άτομα που αυνανίστηκαν και εκείνα που είχαν σεξουαλική επαφή χωρίς σεξουαλική επαφή.
Λιγότερο σεξ, περισσότερη δουλειά
  • Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν στη Γερμανία διαπίστωσαν ότι τα άτομα με λιγότερο σεξουαλική ζωή τείνουν να αναλαμβάνουν περισσότερη δουλειά για να αντισταθμίσουν την έλλειψη ικανοποίησής τους στην κρεβατοκάμαρα. Η μελέτη ζήτησε από 32.000 άτομα να περιγράψουν το φύλο και τις εργασιακές τους συνήθειες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 36 τοις εκατό των ανδρών και το 35 τοις εκατό των γυναικών που κάνουν σεξ μόνο μία φορά την εβδομάδα βυθίζονται στην εργασία τους. Όσο περισσότερη δουλειά έχετε, τόσο περισσότερο άγχος έχετε – και όσο περισσότερο στρες έχετε, τόσο λιγότερο σεξ έχετε. Είναι ένας πραγματικά φαύλος κύκλος.

Η σεξουαλική επαφή σίγουρα χτυπά την καρδιά σας, αλλά εκεί δεν τελειώνουν τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στοΠεριοδικό Επιδημιολογίας και Κοινοτικής Υγείας διαπίστωσε ότι το σεξ μπορεί πραγματικά να μειώσει τον κίνδυνο ενός άνδρα για θανατηφόρα καρδιακή προσβολή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που είχαν σεξ δύο φορές ή περισσότερο κάθε εβδομάδα ήταν λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή από τους άνδρες που είχαν σεξ λιγότερο συχνά.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θαλασσινό νερό: Το φάρμακο της φύσης

Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης στην υγεία

Διατροφή : Τρόφιμα που μειώνουν τον καρκίνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο τρόπος που αντιδρούμε στην ερωτική απόρριψη αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος για HIV στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ στην Πολυκλινική Αθηνών

Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί διαφορετικές δράσεις με στόχευση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και στην κοινότητα με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Μπορεί η αποχή από το σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία;

Αποχή από το σεξ: Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να παρατηρήσει σωματικές παρενέργειες. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το τακτικό σεξ μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η μειωμένη αρτηριακή πίεση, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.