Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή : Πως επηρεάζετε από την ενδομητρίωση

Σεξουαλική ζωή : Πως επηρεάζετε από την ενδομητρίωση

Ενδομητρίωση : Η ενδομητρίωση συμβαίνει όταν κύτταρα που μοιάζουν με την επένδυση της μήτρας αναπτύσσονται αλλού στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ωοθηκών, των σαλπίγγων ή του εντέρου.

Μερικές φορές, αυτές οι αυξήσεις μπορούν να παρεμποδίσουν κατά τη διάρκεια του σεξ, κάτι που μπορεί να είναι οδυνηρό. Τα συμπτώματα της ενδομητρίωσης περιλαμβάνουν βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία, επώδυνες περιόδους και μερικές φορές πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Το Dyspareunia είναι ο ιατρικός όρος για τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Συχνά συμβαίνει σε άτομα με ενδομητρίωση επειδή η διείσδυση και άλλες κινήσεις που σχετίζονται με τη σεξουαλική επαφή μπορούν να τεντώσουν και να τραβήξουν τις ενδομητρικές αναπτύξεις.

Η ενδομητρίωση προκαλεί πόνο στην σεξουαλική αγωγή

  • Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα ενδομητρίωσης. Η διείσδυση και άλλες κινήσεις που σχετίζονται με τη σεξουαλική επαφή μπορούν να τραβήξουν και να τεντώσουν τον ενδομητριακό ιστό, ιδιαίτερα εάν έχει αναπτυχθεί πίσω από τον κόλπο ή την κάτω μήτρα.
  • Η κολπική ξηρότητα μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτόν τον πόνο. Ορισμένα μέσα αντιμετώπισης της ενδομητρίωσης, όπως ορμονικές θεραπείες ή υστερεκτομή (χειρουργική αφαίρεση της μήτρας), μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα.

Δεν βιώνει κάθε γυναίκα την ίδια ένταση πόνου κατά την διάρκεια του σεξ

  • πόνος που είναι οξύς ή αισθάνεται σαν μαχαίρωμα
  • πόνος βαθιά στην κοιλιά
  • πόνος που κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή
  • Αυτός ο πόνος ποικίλλει από άτομο σε άτομο και μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο της σεξουαλικής επαφής. Μερικοί βιώνουν πόνο μόνο κατά τη βαθιά διείσδυση, για παράδειγμα, ενώ άλλοι βιώνουν πόνο μετά το σεξ, παρά κατά τη διάρκεια του.
  • Ορισμένες θέσεις ασκούν λιγότερη πίεση σε περιοχές της λεκάνης που περιέχουν ενδομητριακό ιστό. Ένα άτομο πρέπει να πειραματιστεί με τον σύντροφό του για να ανακαλύψει τις καλύτερες θέσεις για αυτούς.
  • Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι ορισμένες θέσεις είναι καλύτερες από άλλες. Για παράδειγμα, όταν το άτομο με ενδομητρίωση βρίσκεται στην κορυφή, μπορεί να ελέγξει το βάθος και την ταχύτητα διείσδυσης, επιτρέποντάς τους να καθορίσουν έναν άνετο ρυθμό.

Ακολουθεί βίντεο για την ενδομητρίωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πνευματισμός : Τα πνεύματα των νεκρών ζουν μετά τον θάνατο

Ανατρεπτικές και συγκλονιστικές οι εξελίξεις στην τηλεοπτική σειρά "8 Λέξεις"

Πόσο η περίοδος επηρεάζει τη σεξουαλική δραστηριότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.

Το CDC λέει ότι η σεξουαλική επαφή με ρούχα ή το εικονικό σεξ είναι άλλοι τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ευλογιάς των πιθήκων

Εάν το εξάνθημα περιορίζεται στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, τα προφυλακτικά μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο, τα προφυλακτικά από μόνα τους είναι πιθανό να μην είναι αρκετά για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων».

Πώς συμβάλλει η μουσική στη σεξουαλική ζωή;

Σεξ: Το να ακούτε τη μουσική που σας δίνει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση μπορεί, με τη σειρά του, να εμπνεύσει περισσότερη συναισθηματική και σεξουαλική ευχαρίστηση με τον σύντροφό σας. Η μουσική μπορεί να συμβάλει σε μια αυξημένη αίσθηση σεξουαλικής ευεξίας σωματικά και ψυχολογικά.