Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή 40+: Γιατί είναι σημαντική για τις γυναίκες αυτής της ηλικίας

Σεξουαλική ζωή 40+: Γιατί είναι σημαντική για τις γυναίκες αυτής της ηλικίας

Σεξουαλική ζωή 40+: Γιατί είναι σημαντική για τις γυναίκες αυτής της ηλικίας. Οι άνθρωποι τείνουν να υποθέτουν το χειρότερο για τη γήρανση. Η χαμηλή ενέργεια, η χαμηλή γενετήσια ορμή και η παντελής έλλειψη σεξουαλικής ορμής συχνά συνδέονται με την ενηλικίωση. Παρά τους κοινούς κοινωνικούς μύθους, μια μελέτη (NAMS) αποδεικνύει ότι η μέση ζωή και πέρα από αυτήν δεν χρειάζεται να είναι χωρίς σεξ—και πολλές γυναίκες δεν θέλουν να είναι.

Η έρευνα, η οποία παρουσιάζεται στην Virtual Annual Meeting του 2020 στο NAMS, βρήκε ότι το 1/4 των γυναικών εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για το σεξ καθ’ όλη τη διάρκεια της μέσης ηλικίας, και σχεδόν οι μισές (45%) γυναίκες ενδιαφέρονται για το σεξ νωρίς στη μέση ζωή. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες εκτιμούν το φύλο σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη σεξουαλική λειτουργία. Η κολπική ξηρότητα, που μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνο σεξ, και η μείωση των επιπέδων οιστρογόνων, που μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο, είναι δύο κοινά συμπτώματα εμμηνόπαυσης που έχουν οδηγήσει στην πεποίθηση ότι οι γυναίκες στη μέση ζωή απλά δεν θέλουν σεξ.

Για να απομυθοποιήσουν αυτό το μύθο, ερευνητές μελέτησαν περισσότερες από 3.200 γυναίκες για να ανακαλύψουν πώς οι σεξουαλικές τους τάσεις άλλαξαν ή παρέμειναν σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Αυτά ήταν τα τρία κύρια ευρήματά τους:

  • Περίπου το 45% των γυναικών είπε ότι το σεξ ήταν σημαντικό νωρίς στη μέση ζωή και έγινε λιγότερο σημαντικό με την πάροδο του χρόνου.
  • Για το 27% των γυναικών, το σεξ παρέμεινε εξαιρετικά σημαντικό καθ’ όλη τη διάρκεια της μέσης ηλικίας.
  • Για το 28% των γυναικών, το σεξ δεν ήταν πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας.

Καθώς η επιθυμία υπάρχει ακόμα για πολλές γυναίκες, η εύρεση τρόπων για την αντιμετώπιση αυτών των φυσικών σωματικών αλλαγών μπορεί να κάνει το σεξ πιο ευχάριστο. Για παράδειγμα, η εύρεση του σωστού φυσικού λιπαντικού, η δημιουργία σεξουαλικής ενέργειας για την αύξηση της επιθυμίας, ή η δοκιμή οποιουδήποτε από αυτούς τους εγκεκριμένους από γυναικολόγο τρόπους για το καλύτερο σεξ στα 40, 50 και πέρα από αυτά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς οι ερωτικές φαντασιώσεις βελτιώνουν τη σχέση του ζευγαριού

Η yoga για ζευγάρια μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική σας ζωή

Παραδείγματα φυσικών αναγκών και τρόποι να τις φροντίσουμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντέχετε περισσότερο στο κρεβάτι;

Sex tips διάρκεια: Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια του σεξ, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή και αποφεύγοντας δυσάρεστες συνέπειες όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση;

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέες, πιο αποτελεσματικές περιπτώσεις για τη θεραπεία της σύφιλης

Hayes: Έχω ένα τεράστιο πάθος για τη σεξουαλική υγεία και ένα σπαστικό ενδιαφέρον για τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτή η έρευνα μου επέτρεψε να συνδυάσω αυτά τα δύο ενδιαφέροντα, καθώς η σύφιλη είναι μια ασθένεια που υπάρχει εδώ και αιώνες, αλλά λίγα είναι γνωστά γι' αυτήν λόγω της δυσκολίας καλλιέργειας των βακτηρίων σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η ύπαρξη περισσότερων δεδομένων και έρευνας σχετικά με την ασθένεια αποτελεί επιτακτική κλινική ανάγκη.