Σεξουαλική Υγεία

Μελέτη για τα αποτελέσματα της σεξουαλικής αδράνειας λόγω εμμηνόπαυσης

Μελέτη για τα αποτελέσματα της σεξουαλικής αδράνειας λόγω εμμηνόπαυσης

Μία νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Menopause, ανέλυσε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για πάνω από 4.000 γυναίκες στην εμμηνόπαυση, ηλικίας μεταξύ 50 και 74 ετών. Περίπου το 78% ήταν σεξουαλικά αδρανείς. Το 45% των σεξουαλικά ανενεργών γυναικών δήλωσε ότι δεν είχε σύντροφο και το 29% ότι ήταν χήρες. «Πολλές γυναίκες ανέφεραν ότι δυσκολεύτηκαν να συναντήσουν άλλους άντρες, είχαν χάσει το ενδιαφέρον τους για σεξ μετά το θάνατο του συντρόφου τους ή δεν ήθελαν να έχουν σεξουαλικές επαφές», αναφέρουν οι ερευνητές.

«Από τα δεδομένα μας ήταν σαφές ότι πολλές γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας περιορίζουν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα όταν βρίσκονται σε σχέση. Μερικές φορές δεν μπορούν να βρουν νέο σύντροφο μετά από ένα χωρισμό ή τον θάνατο του συζύγου τους. Η απώλεια ενός συντρόφου είναι ένα από τα πιο αγχωτικά γεγονότα και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές γυναίκες απείχαν από το σεξ ή ήταν απρόθυμες να συνάψουν νέες σχέσεις».

Πέρα από την έλλειψη κάποιου συντρόφου, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τη μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες ήταν η κατάσταση της υγείας του συντρόφου τους, η σεξουαλική δυσλειτουργία του συντρόφου τους, τα δικά τους προβλήματα υγείας και συμπτώματα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση.

Ένα ποσοστό 27% των γυναικών που βρίσκονταν σε σχέση ανέφεραν τα προβλήματα υγείας των συντρόφων τους ως τον λόγο για μειωμένο και λιγότερο ευχάριστο σεξ. Μία στις 10 ανέφερε τη σχέση με τον ίδιο τον σύντροφό ως πρόβλημα, καθώς αντιμετώπιζαν επικοινωνιακές δυσκολίες που δεν δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες για σεξουαλικές επαφές.

«Προηγούμενες μελέτες έχουν επισημάνει ότι η μειωμένη λίμπιντο τείνει να αυξάνεται με την ηλικία και συνδέεται με την κακή σωματική ή ψυχική υγεία», γράφουν οι ερευνητές. «Μπορεί όμως να είναι και το αποτέλεσμα συνεχόμενων διαπροσωπικών προβλημάτων, όπως η έλλειψη επικοινωνίας με τον σύντροφο, οι ανεπίλυτες συγκρούσεις ή η κακή επικοινωνία σχετικά με τις σεξουαλικές ανάγκες και προτιμήσεις»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σημάδια και συμπτώματα που δείχνουν ότι είστε εθισμένοι στο σεξ

Πώς η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική μας ζωή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καραντίνα μπορεί να αναδείξει νέες πτυχές της σεξουαλικότητάς σας

Σεξουαλικότητα πτυχές: Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τομείς που δεν επηρεάζονται πολύ από την πανδημία του COVID-19 και δυστυχώς το σεξ , η επιθυμία και η οικειότητα δεν είναι ένα από αυτά. 

Η "αράχνη μπανάνα" της Βραζιλίας βοηθά στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Μετά την έγκριση της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών από την ρυθμιστική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας, το φάρμακο έχει πλέον περάσει στη δεύτερη από τις τρεις φάσεις πριν εγκριθεί προς πώληση. H De Lima δήλωσε ότι η ανακάλυψη μιας πιθανής θεραπείας για τη στυτική δυσλειτουργία είναι ένα μήνυμα "να μην καταστρέφουμε τα ζώα, ακόμη και τα δηλητηριώδη, επειδή υπάρχει μια πραγματική βιβλιοθήκη μορίων που είναι ακόμη άγνωστα".

Ασκήσεις που πρέπει να κάνουν οι άνδρες μετά τα 30 για να κάνετε boost στην τεστοστερόνη σας

Ενίσχυση Τεστοστερόνης: Ένα καλό επίπεδο τεστοστερόνης είναι απαραίτητο στους άνδρες επειδή βοηθά το σώμα να χτίσει μυϊκή μάζα, να διατηρήσει την οστική πυκνότητα, να αυξήσει τις τρίχες του σώματος και να φέρει αλλαγές στη φωνή τους όταν φτάνουν στην εφηβεία.