Σεξουαλική Υγεία

Σεξ ερωτική φαντασίωση: Εναλλακτικός τρόπος σεξουαλικής διέγερσης

Σεξ ερωτική φαντασίωση: Εναλλακτικός τρόπος σεξουαλικής διέγερσης

Οι φαντασιώσεις μπορούν να συνεχίζουν και την ώρα της σεξουαλικής επαφής, αν και από ένα σημείο και έπειτα οι σύντροφοι απορροφούνται στην πραγματικότητα της μεταξύ τους συνεύρεσης.

Σεξ ερωτική φαντασίωση:  Οι ερωτικές φαντασιώσεις απελευθερώνουν το μυαλό, ενώ παράλληλα αποτελούν ένα τρόπο πρόκλησης της σεξουαλικής διέγερσης. Βοηθούν δηλαδή στο να εκτονώνει και να ελέγχει κανείς τη σεξουαλική του ορμή, ιδιαίτερα όταν η ερωτική συνεύρεση είναι πρακτικά αδύνατη π.χ. όταν ο ένας σύντροφος απουσιάζει.

Οι φαντασιώσεις μπορούν να συνεχίζουν και την ώρα της σεξουαλικής επαφής, αν και από ένα σημείο και έπειτα οι σύντροφοι απορροφούνται στην πραγματικότητα της μεταξύ τους συνεύρεσης. Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς το ιδανικό θα ήταν οι φαντασιώσεις του ζευγαριού να γίνουν πράξη, εμπλουτίζοντας και τονώνοντας την ερωτική του ζωή, εφόσον βέβαια και οι δυο σύντροφοι νιώθουν άνετα με αυτή την προοπτική. Από την άλλη μεριά ωστόσο, υπάρχει και η άποψη ότι είναι προτιμότερο οι φαντασιώσεις να παραμείνουν προσωπικές και κρυφές, γεγονός που συμβάλλει άλλωστε στην αίσθηση της απελευθέρωσης που αυτές χαρίζουν.

Ενδεχομένως να σας προβληματίζει και το γεγονός ότι την ώρα της συνεύρεσης το μυαλό σας ταξιδεύει και σκέφτεστε ένα άλλο υπαρκτό ή φανταστικό πρόσωπο που σας διεγείρει. Πόσο σωστό είναι την ώρα της σεξουαλικής πράξης να σκέφτεστε κάποιον άλλο ή κάποιαν άλλη που σας διεγείρει; Οι ειδικοί απαντούν ότι αυτό μπορεί να συμβεί περιστασιακά στον καθένα. Εάν όμως γίνεται κατ’ επανάληψη, γεγονός που σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να κάνει έρωτα κάποιος είναι όταν σκέφτεται κάποιο τρίτο πραγματικό ή φανταστικό πρόσωπο, τότε η κατάσταση αυτή είναι ενδεικτική ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση.

Πάντως οι επιστήμονες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο της έρευνας ακόμη και τις φαντασιώσεις μας και έχουν φροντίσει να τις διαχωρίσουν σε φυσιολογικές και όχι! Τι ορίζουμε λοιπόν ως φυσιολογική και τι ως ασυνήθιστη σεξουαλική φαντασίωση; Το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας του Μόντρεαλ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ δημοσίευσαν στο Journal of Sexual Medicine τις απαντήσεις βάσει της έρευνάς τους. Οι ερευνητές βασίστηκαν στις απαντήσεις και τις περιγραφές ενός δείγματος 1517 ενηλίκων από το Κεμπέκ – 799 άνδρες και 718 γυναίκες μέσου όρου ηλικίας 30 ετών. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο όπου περιέγραφαν τις φαντασιώσεις τους καθώς και την αγαπημένη τους σεξουαλική φαντασίωση με μεγάλη λεπτομέρεια.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η φύση των σεξουαλικών φαντασιώσεων ποικίλει μεν, αλλά ελάχιστες από τις περιγραφόμενες φαντασιώσεις θεωρούνται σπάνιες ή ασυνήθιστες. Η έρευνα ακόμη επιβεβαιώνει ότι οι άνδρες έχουν περισσότερες φαντασιώσεις και τις περιγράφουν πολύ πιο ζωηρά από τις γυναίκες. Επιπρόσθετα ένα ποσοστό που φτάνει ακόμη και το 60% των γυναικών έχουν φαντασιώσεις με θέμα την υποταγή.

Επίσης σε αντίθεση με τους άνδρες οι περισσότερες γυναίκες διαχωρίζουν ξεκάθαρα ανάμεσα στην φαντασία και την επιθυμία. Με άλλα λόγια οι γυναίκες που έχουν τις πιο ακραίες φαντασιώσεις υποταγής διευκρινίζουν ότι δεν θέλουν αυτές να γίνουν πραγματικότητα. Ακόμη παρατηρήθηκε ότι στις φαντασιώσεις των γυναικών συχνά κυριαρχεί ο σύντροφός τους, ενώ στους δεσμευμένους άνδρες κυριαρχούν άλλα πρόσωπα, ενώ το ρεπερτόριο των φαντασιώσεών είναι πολύ πλούσιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπάρχει κανονικότητα στο σεξ και ποια είναι τα σεξουαλικά πρότυπα;

Τα μέλη μονογαμικών σχέσεων φαντασιώνονται ένα είδος ελεύθερης σχέσης

Η σεξουαλική εμπειρία παίζει ρόλο ή όχι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυνανισμός και υγεία των νεφρών: Η εκσπερμάτιση βοηθά στη θεραπεία της νεφρολιθίασης

Αυνανισμός: Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση για την πεποίθηση ότι η συχνή εκσπερμάτιση ή ο αυνανισμός μπορούν να βλάψουν την υγεία των νεφρών ή την υγεία συνολικά. Αντιθέτως, φαίνεται πως ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει σε μία ειδική νεφρολογική κατάσταση. 

Ενισχύστε φυσικά την ερωτική σας διάθεση

Σεξουαλική επιθυμία: Εάν η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία είναι ένα συστατικό στη σχέση σας, η καλή επικοινωνία είναι απαιραίτητο βήμα στην θεραπεία. Εάν είστε σε θέση να μιλήσετε πιο ανοιχτά ως ζευγάρι για να λύσετε οποιοδήποτε άγχοςή πρόκληση στη σχέση, να κοινωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, ενώ εκφράζετε ενσυναίσθηση και κατανόηση για τον/την σύντροφό σας, είναι πολύ πιο εύκολο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ σας στην ερωτική διάθεση ή επαφή.

Η Καλιφόρνια νομοθετεί την απαγόρευση αφαίρεσης προφυλακτικού κατά τη διαρκεια του σεξ χωρίς συγκατάθεση

Ωστόσο, ένας νόμος δεν θα αλλάξει αμέσως μια σεξουαλική κουλτούρα στην οποία η αποκρουστική αυτή συμπεριφορά φαίνεται να έχει κανονικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που χρειαζόμαστε νομική αποτύπωση για να μας θυμίζει ότι δεν είναι, στην πραγματικότητα, εντάξει.

Λάθη στο σεξ που σκοτώνουν τη διασκέδαση

Σεξ λάθη: Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και πώς να τα αποφύγετε για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση.