Σεξουαλική Υγεία

Σεξ ερωτική φαντασίωση: Εναλλακτικός τρόπος σεξουαλικής διέγερσης

Σεξ ερωτική φαντασίωση: Εναλλακτικός τρόπος σεξουαλικής διέγερσης

Οι φαντασιώσεις μπορούν να συνεχίζουν και την ώρα της σεξουαλικής επαφής, αν και από ένα σημείο και έπειτα οι σύντροφοι απορροφούνται στην πραγματικότητα της μεταξύ τους συνεύρεσης.

Σεξ ερωτική φαντασίωση:  Οι ερωτικές φαντασιώσεις απελευθερώνουν το μυαλό, ενώ παράλληλα αποτελούν ένα τρόπο πρόκλησης της σεξουαλικής διέγερσης. Βοηθούν δηλαδή στο να εκτονώνει και να ελέγχει κανείς τη σεξουαλική του ορμή, ιδιαίτερα όταν η ερωτική συνεύρεση είναι πρακτικά αδύνατη π.χ. όταν ο ένας σύντροφος απουσιάζει.

Οι φαντασιώσεις μπορούν να συνεχίζουν και την ώρα της σεξουαλικής επαφής, αν και από ένα σημείο και έπειτα οι σύντροφοι απορροφούνται στην πραγματικότητα της μεταξύ τους συνεύρεσης. Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς το ιδανικό θα ήταν οι φαντασιώσεις του ζευγαριού να γίνουν πράξη, εμπλουτίζοντας και τονώνοντας την ερωτική του ζωή, εφόσον βέβαια και οι δυο σύντροφοι νιώθουν άνετα με αυτή την προοπτική. Από την άλλη μεριά ωστόσο, υπάρχει και η άποψη ότι είναι προτιμότερο οι φαντασιώσεις να παραμείνουν προσωπικές και κρυφές, γεγονός που συμβάλλει άλλωστε στην αίσθηση της απελευθέρωσης που αυτές χαρίζουν.

Ενδεχομένως να σας προβληματίζει και το γεγονός ότι την ώρα της συνεύρεσης το μυαλό σας ταξιδεύει και σκέφτεστε ένα άλλο υπαρκτό ή φανταστικό πρόσωπο που σας διεγείρει. Πόσο σωστό είναι την ώρα της σεξουαλικής πράξης να σκέφτεστε κάποιον άλλο ή κάποιαν άλλη που σας διεγείρει; Οι ειδικοί απαντούν ότι αυτό μπορεί να συμβεί περιστασιακά στον καθένα. Εάν όμως γίνεται κατ’ επανάληψη, γεγονός που σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να κάνει έρωτα κάποιος είναι όταν σκέφτεται κάποιο τρίτο πραγματικό ή φανταστικό πρόσωπο, τότε η κατάσταση αυτή είναι ενδεικτική ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση.

Πάντως οι επιστήμονες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο της έρευνας ακόμη και τις φαντασιώσεις μας και έχουν φροντίσει να τις διαχωρίσουν σε φυσιολογικές και όχι! Τι ορίζουμε λοιπόν ως φυσιολογική και τι ως ασυνήθιστη σεξουαλική φαντασίωση; Το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας του Μόντρεαλ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ δημοσίευσαν στο Journal of Sexual Medicine τις απαντήσεις βάσει της έρευνάς τους. Οι ερευνητές βασίστηκαν στις απαντήσεις και τις περιγραφές ενός δείγματος 1517 ενηλίκων από το Κεμπέκ – 799 άνδρες και 718 γυναίκες μέσου όρου ηλικίας 30 ετών. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο όπου περιέγραφαν τις φαντασιώσεις τους καθώς και την αγαπημένη τους σεξουαλική φαντασίωση με μεγάλη λεπτομέρεια.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η φύση των σεξουαλικών φαντασιώσεων ποικίλει μεν, αλλά ελάχιστες από τις περιγραφόμενες φαντασιώσεις θεωρούνται σπάνιες ή ασυνήθιστες. Η έρευνα ακόμη επιβεβαιώνει ότι οι άνδρες έχουν περισσότερες φαντασιώσεις και τις περιγράφουν πολύ πιο ζωηρά από τις γυναίκες. Επιπρόσθετα ένα ποσοστό που φτάνει ακόμη και το 60% των γυναικών έχουν φαντασιώσεις με θέμα την υποταγή.

Επίσης σε αντίθεση με τους άνδρες οι περισσότερες γυναίκες διαχωρίζουν ξεκάθαρα ανάμεσα στην φαντασία και την επιθυμία. Με άλλα λόγια οι γυναίκες που έχουν τις πιο ακραίες φαντασιώσεις υποταγής διευκρινίζουν ότι δεν θέλουν αυτές να γίνουν πραγματικότητα. Ακόμη παρατηρήθηκε ότι στις φαντασιώσεις των γυναικών συχνά κυριαρχεί ο σύντροφός τους, ενώ στους δεσμευμένους άνδρες κυριαρχούν άλλα πρόσωπα, ενώ το ρεπερτόριο των φαντασιώσεών είναι πολύ πλούσιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπάρχει κανονικότητα στο σεξ και ποια είναι τα σεξουαλικά πρότυπα;

Τα μέλη μονογαμικών σχέσεων φαντασιώνονται ένα είδος ελεύθερης σχέσης

Η σεξουαλική εμπειρία παίζει ρόλο ή όχι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καραντίνα μπορεί να αναδείξει νέες πτυχές της σεξουαλικότητάς σας

Σεξουαλικότητα πτυχές: Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τομείς που δεν επηρεάζονται πολύ από την πανδημία του COVID-19 και δυστυχώς το σεξ , η επιθυμία και η οικειότητα δεν είναι ένα από αυτά. 

Η "αράχνη μπανάνα" της Βραζιλίας βοηθά στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Μετά την έγκριση της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών από την ρυθμιστική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας, το φάρμακο έχει πλέον περάσει στη δεύτερη από τις τρεις φάσεις πριν εγκριθεί προς πώληση. H De Lima δήλωσε ότι η ανακάλυψη μιας πιθανής θεραπείας για τη στυτική δυσλειτουργία είναι ένα μήνυμα "να μην καταστρέφουμε τα ζώα, ακόμη και τα δηλητηριώδη, επειδή υπάρχει μια πραγματική βιβλιοθήκη μορίων που είναι ακόμη άγνωστα".

Ασκήσεις που πρέπει να κάνουν οι άνδρες μετά τα 30 για να κάνετε boost στην τεστοστερόνη σας

Ενίσχυση Τεστοστερόνης: Ένα καλό επίπεδο τεστοστερόνης είναι απαραίτητο στους άνδρες επειδή βοηθά το σώμα να χτίσει μυϊκή μάζα, να διατηρήσει την οστική πυκνότητα, να αυξήσει τις τρίχες του σώματος και να φέρει αλλαγές στη φωνή τους όταν φτάνουν στην εφηβεία.